Dengdekkeun, inuman modis di kalangan nonoman

Gelas pinuh langsing

Cekéng, wungu diinum atanapi angur Mangrupikeun inuman homemade anu parantos lami aya. Dina dua taun ka pengker konsumsi na parantos meroket diantara nonoman sareng nonoman.

Éta téh disiapkeun ku pergaulan sirop batuk, manisan, soda sareng és batu. Soda masihan larut campuran sareng permén ngajantenkeun inuman raos langkung saé sareng masihan warna ungu.

Sababaraha penyanyi musik bubu (Kid Keo, Bad Bunny, jst.) Nyarioskeun ngeunaan koktail ieu di Lirik lagu na. Dina pidéo na aranjeunna nunjukkeun kumaha aranjeunna nginumna.

Inuman ieu nyababkeun distorsi kanyataan, paranoia, sareng perasaan euforia atanapi rélaxasi. Saatos sababaraha menit, sensasi ieu ngaleungit sareng budak sigana bobo sareng hanjeluKonsumsi biasa na nyaéta adiktif pisan sareng pangaruhna bahaya pisan kana kaséhatan..

Ti mana asal langsing?

Inuman ieu asalna di taun genep puluhan di Amérika Serikat. Musisi Blues nyampur sirop sareng bir. Antara taun dalapan puluhan sareng sembilan puluhan, grup batu sareng hip-hop ngarobih campuran aslina pikeun anu ayeuna. Mimiti 2000 rags ngadopsi salaku simbol sorangan jeung salaku hal pisan cool. Subgenre musik ieu parantos janten populer di kalangan bungsu dina taun-taun ayeuna.

Naha kasohor pisan ku nonoman ayeuna?

  • Sadaya bahan dina ubar cair ieu nyaéta sah, murah sareng gampang diala ku budak leutik. Sirop tiasa dipésér dina konter dina pasar hideung.
  • Tiasa disiapkeun gampang pisan Aya ton pidéo dina youtube anu nunjukkeun kumaha carana dilakukeun.
  • Jalma ngora katarik ku manehna komposisi, warna na sareng pangaruhna saharita.
  • Ka para rumaja panasaran mindahkeun aranjeunna, aranjeunna resep nyobian hal-hal anyar.
  • Budak lalaki pangaruh na aranjeunna hoyong niru berhala musik atanapi rujukan virtual na.
  • Ku teu mawa alkohol henteu bau saatos nginumna. Su konsumsi hésé kauninga ku kolot.
  • Seueur rumaja henteu sadar kana pangaruh bahaya na sabab aranjeunna ningali sirop salaku produk anu henteu ngabahayakeun kasihatanana.
  • Sababaraha nganggo éta pikeun niru babaturanana sareng sieun ditolak upami henteu. Rarasaan kaasup kana kelompok nalika nonoman penting pisan.

Komposisi sirop batuk

Sirop batuk ngandung codeine sareng promethazine.

Codeine Éta mangrupikeun narkotika anu dicandak tina permén karét candu. Dina ubar-ubaran éta dianggo salaku antitussive, analgesic atanapi ubar keur nengtremkeun pikeun épék santai na. Dicerna dina dosis tinggi ngahasilkeun sensasi euforia sareng halusinasi.

Promethazine dina ubar dirumuskeun pikeun ngubaran réaksi alérgi, pilek, seueul sareng utah pakait sareng perjalanan sareng, dina sababaraha pasién sateuacan sareng saatos operasi. Kalakuan salaku ubar keur nengtremkeun atanapi antiemétik (nyegah utah).

Overdosis tiasa nyababkeun déprési sistim saraf sareng jantung pusat, siram, ngalegaan murid, gejala gastrointestinal, déprési pernapasan, hipotensi anu jero sareng teu eling.

Inuman ungu

Naon kajadian upami langsing diseupan dina jumlah ageung?

Jumlah codeine anu dicandak ku sababaraha jalma ngora ku inuman ieu seueur pisan épék na tiasa dibandingkeun sareng heroin.

Pangaruh anu paling katingali saatos asupan tinggi langsing nyaéta; murid ngalegaan, visi kabur, leungitna kasaimbangan, lieur, lieur, nyeri beuteung, jeung pingsan. Interaksi codeine sareng promethazine nyababkeun rasa kantun sareng hampang. Upami konsumen sangsara tina déprési ubar cair ieu tiasa nyababkeun anjeun engapan atanapi ditewak jantung.

Konsumsi teraskeun anjeun Éta tiasa nyababkeun nambahan beurat, leungitna waos, konstipasi, kacapean, kantun, inféksi cikiih, sareng bahkan maot. Di nonoman sareng nonoman, démo, sieun, hariwang sareng ayunan ayun.

Dina taun-taun ayeuna parantos aya sababaraha kasus maotna diantara rapper anu kawéntar sareng nonoman kusabab overdosis atanapi penyalahgunaan langsing.

Kumaha upami dicampurkeun sareng alkohol, pél atanapi ganja?

Sababaraha nonoman nambihan bir atanapi vodka pikeun langsing. Anu sanésna dicampur sareng ganja atanapi pil pikeun hariwang. Jenis ieu koktail ngabeledug nguatkeun épék déprési sistim saraf pusat. Aranjeunna tiasa nyababkeun serangan jantung atanapi pernapasan, koma, sareng bahkan maot.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

3 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Pol cenahna

    Duka anu saé, kuring henteu leres-leres nganggap koktail ieu salaku "ubar."
    Pikaresepeun pisan, pikeun urang anu ngagaduhan nonoman caket.

  2.   Juan Diego cenahna

    Sareng tetep inuman orok leutik dibaca sareng inuman wiski 🙁

    1.    bbcita bb langsing cenahna

      HA HA HA HA HA HA.

bool (leres)