Mangpaat barudak anu cicing sareng piaraan

pedah barudak sareng piaraan

Barudak anu digedékeun sareng piaraan ngagaduhan manpaat anu penting pikeun diperhatoskeun, sacara émosional sareng sacara fisik. Éta ogé ngakibatkeun tanggung jawab sareng kawajiban anu kedah dihormat. Pets penting pisan pikeun a pamekaran psikologi, kognitif, émosional sareng kapribadian anu leres ti anak. Diajar anu bakal ngabeungharan saumur hirup, boh pikeun aranjeunna sareng kulawarga. Hayu urang tingali naon manpaat barudak anu cicing sareng piaraan di bumi.

 

Mangpaat barudak anu cicing sareng piaraan

Kaputusan pikeun ngagaduhan piaraan di bumi penting pisan sareng sadaya faktor kedah dipertimbangkeun. Piaraan moal pernah janten cocooan atanapi karep. Mangrupikeun mahluk hirup anu meryogikeun perhatosan sareng perawatan sapertos nyandak jalan-jalan, tuangeun, ngumbah, ngabersihkeun najis, ngadidikna ... Anjeun kedah waspada sareng konsisten yén anjeun tiasa miara sato. Sakali kaputusan parantos dicandak, penting pikeun terang kaunggulan anu dibina ku piaraan di kulawarga anu ngagaduhan murangkalih. Hayu urang tingali naon aranjeunna.

Ngurangan kahariwang, setrés sareng déprési

Pets ningkatkeun kualitas hirup. Aranjeunna ngabantosan ngirangan tingkat kahariwang sareng setrés di murangkalih. Éta sababna therapies bantosan sato gaduh hasil anu pikaresepeun sapertos kitu. Ningkatkeun rasa karaharjaan sareng harga diri barudak, anu ngagaduhan manpaat émosional anu signifikan. Ningkatkeun suasana haté ku ukur ngusapan aranjeunna salami 20 menit.

Ningkatkeun empati

Barudak tiasa ngobrol sareng piaraanna, ngamungkinkeun aranjeunna bersosialisasi sareng aranjeunna sareng ngiringan dibarengan. Hubungan ieu ngamungkinkeun aranjeunna pikeun nganyatakeun diri sareng aranjeunna, sareng ogé nyobian terang naon émosina, naon ningkatkeun empati, komunikasi sosialna sareng langkung peka. Éta ogé ningkatkeun basa sanés lisan sareng aranjeunna mangrupikeun sumber kanyamanan pikeun aranjeunna.

Salaku tambahan, sato masihan seueur cinta sareng kaasih, aranjeunna masihan cinta anu teu aya saratna sareng nyiptakeun hubungan anu teu tiasa pegat. Aranjeunna bakal janten sobat na anu teu tiasa dipisahkeun, duanana bakalan saling ngajaga sareng tumuh babarengan.

Ngaronjatkeun kagiatan fisik

Upami éta anjing, anjeun kedah ngaluarkeunnana bari jalan-jalan. Éta tiasa janten alesan anu sampurna pikeun olahraga. Éta ogé tiasa maén sareng aranjeunna di taman, anu bakal ngakibatkeun aranjeunna ngabakar énergi, ngalakukeun aktivitas fisik, di luar rohangan, sareng kaluar ti bumi.

manpaat ngabina barudak sareng ingon-ingon babarengan

Nilai tanggung jawab ditumpukeun

Barudak kedah jelas yén piaraan kedah dijaga sareng dihargaan salaku mahluk hirup. Anjeun kedah jelas ngeunaan kabutuhan naon sareng kumaha kabutuhanna dibagi dina kulawarga. Hayu aranjeunna terang yén aranjeunna tiasa dimaénkeun tapi henteu ngalalaworakeun kana tanggung jawab énggal. Éta bakal ngijinkeun aranjeunna ngartos nilai tanggung jawab sareng terang yén batur ngagaduhan kabutuhan ogé.

Aranjeunna meunang kapercayaan

Piaraan bakal meunang anjeun kapercayaan sareng kapercayaan diri, anu bakal mangaruhan harga diri anu saé anu penting pikeun kaséhatan méntal sareng émosional anu saé.

Ngaronjatkeun sistem imun

Panilitian nunjukkeun yén barudak anu parantos diasuh ku piaraan, nalika kakeunaan baktéri, khususna sareng anjing sareng ucing, awakna nyalira ngahasilkeun antibodi pikeun nyalindungkeun dirina. Naon ieu ngahasilkeun éta gering kirang sareng cageur gancang. Éta ogé nyegah munculna alergi kapayunna.

Aya panyakit sanés anu tiasa diturunkeun sato ka barudak anu henteu saé pikeun aranjeunna, maka éta kedah mutakhir dina vaksinasi sareng dewormed.

Ngaronjatkeun koeksistensi

Ngurus piaraan nalika dipigawe babarengan nguatkeun rasa kulawarga. Ngagaduhan piaraan mangrupakeun tanggung jawab sadayanaMangrupikeun salah sahiji anggota kulawarga anu kedah dijagaan sareng dijaga. Ogé, upami anjeun anak hiji-hijina, kadatangan adi lalaki atanapi adi anu sanés bakal langkung saé.

Sakumaha anu parantos urang tingali di luhur, kaputusan pikeun nyandak ingon-ingon ka kulawarga mangrupikeun kaputusan anu penting pisan anu kedah diperhatoskeun. Mangpaatna seueur sareng kedah dipertimbangkeun pikeun sakulawarga.

Kusabab émut ... piaraan ngajantenkeun urang langkung bagja sareng barudak masihan pelajaran kahirupan nyata.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.