Mangpaat maén barudak di luar ruangan

manpaat maén di luar ruangan

Kumaha jaman parantos robih. Abdi émut ti generasi kuring (anu ti '82, anu teu lami deui ka tukang) kumaha barudak baheula kumpul di soré maén di luar ruangan. Kana tali, ka pilla, ka tempat nyumput, kana saputangan, ka pulisi sareng maling, ka hayam buta ... sareng sagala anu aya dina pipikiran. Barudak ayeuna henteu terang deui kumaha maénna.

Ayeuna barudak kedah adaptasi sareng dunya déwasa anu seueur tungtutan, Dimana jam-jaman gimna dikorbankeun siga anu haram. Upami urang terang sadayana manpaatna urang moal mikir anu sami.

Ayeuna barudak nyéépkeun waktosna dikonci dina opat témbok. Salian ti ngaliwat dinten marathon di sakola yén dina seueur kasus sami sareng jam kerja déwasa, maka aranjeunna kedah aya di bumi saloba jam damel péér yén aranjeunna geus nempatkeun. Dina maranéhna Aranjeunna ngahaturanan sakedik waktos luang pikeun maénkeun tablet, komputer atanapi sélulér. Teu aya cahaya, teu aya hawa, teu seuri, teu aya buruan.

Masarakat parantos robih. Barudak ayeuna nuju dirampok ti budakna.

Mangpaat maén barudak di luar ruangan

  • Kontak sareng alam. Kami langsung kontak sareng alam, urang maénkeun di lapangan, di bumi nini-nini, di gunung sareng di pantai. Kami maénkeun pasir, daun, buah anu murag tina tatangkalan, bumi ... Penting pisan pikeun barudak diajar maén sareng lingkunganana.
  • Latihan. Nalika maén di luar ruangan aranjeunna lumpat, ucul, ucul ... aranjeunna ngaleupaskeun sadaya tanaga. Naon deui nyegah budak leutik kaleuwihan beurat sareng obesitas, janten pikahariwangeun dina taun-taun ayeuna kusabab seueur gula anu aranjeunna tuang unggal dinten atanapi sakedik atanapi henteu aya latihan. Nyegah gaya hirup cicing, ningkatkeun kaséhatan sareng ngabongkar tanaga. Barudak peryogi gerakan sareng maén di luar pikeun ngembangkeun leres sacara fisik boh kognitif.
  • Lamunan. Nalika urang maénkeun urang ngembangkeun sadayana kreativitas sarta imajinasi. Aranjeunna nyiptakeun, nyiptakeun kaulinan sareng aturanana, ékspérimén sareng senang. Kecerdasanna berkembang sareng aranjeunna diajar improvisasi nalika aranjeunna angkat. Ku teu aya di lingkungan anu dikawasa sapertos bumi anjeun, anjeun bakal diajar adaptasi sareng kajadian anu timbul.
  • Hubungan sosial. Éta salah sahiji na Mangpaat utama. Ku jalan ka luar, aranjeunna diajar berinteraksi sareng murangkalih anu sanés sareng milari babaturan anyar, sareng nguatkeun katerampilan sosialna anu bakal diperyogikeun salami kahirupan aranjeunna.
  • Otonomi. Maén di luar ngajadikeun aranjeunna langkung mandiri sareng mandiri, anu bakal ngamungkinkeun aranjeunna nalika aranjeunna langkung sepuh pikeun nyanghareupan masalah anu bakal datang.
  • Nyegah déprési. Dina taun-taun ayeuna, jumlah kasus barudak anu hariwang sareng déprési parantos ningkat pisan. Kaulinan ngajantenkeun aranjeunna nyanghareupan résiko sareng tantangan anu kedah aranjeunna nyanghareupan sareng mendakan solusina. Naon deui diajar ngatur émosi négatip sorangan.

maén anjeun diajar

Judi kedah janten kagiatan utama anjeun

Sakumaha anu parantos urang tingali, gim na sanés ngan ukur pikeun senang-senang. Maén kedah janten salah sahiji kagiatan utami budak. Ieu kumaha anjeunna diajar, kumaha anjeunna hubungan sareng lingkunganana, kumaha anjeunna bersosialisasi, kumaha anjeunna diajar nyiptakeun sareng ngahargaan, sareng nyanghareupan tantangan. Mangrupikeun cara pikeun ngabagjakeun aranjeunna anu urang moal tiasa angkat ti aranjeunna. 

Upami kuring maén teu aya tangtangan, sareng tanpa tangtangan moal aya diajar. Urang ogé tiasa janten conto, nempatkeun kumisan mobile sareng maén sareng aranjeunna. Aranjeunna mangrupakeun kenangan sareng momen anu moal balik deui.

Jelas ayeuna aya résiko anu teu aya nalika urang alit tapi éta henteu menerkeun yén urang nyabut budak tina hal anu penting pisan pikeun kamekaranana. Urang kedah ngantepkeun aranjeunna nyandak résiko, ngalakukeun kasalahan, diajar, murag sareng bangun, frustasi sareng kasaimbangan.

Kusabab émut ... urang tiasa teras awas lamun aranjeunna peryogi kami, tapi anjeun kedah ngantep aranjeunna ngajajah dunya.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.