Mangpaat nyusu dina orok prématur

Nyusu-di-prématur

Nyusu sok pilihan anu pangsaéna pikeun tuang orok anjeun. Tapi nalika ngeunaan orok prématur, susu indung mangrupakeun harta karun nyata.

Orok prématur kudu nyanghareupan kasusah anu langkung atanapi kirang gumantung kana tingkat pangembanganana. Immaturity neurological, masalah engapan, beurat handap, kasusah dina nyusu-ngelek, réfluks, nada otot low, jsb. Dina kaayaan kerentanan anu parah ieu, anu ideal nyaéta orok nampi tuangeun anu pangsaéna, susu indung anjeun atanapi, gagal éta, nyumbang susu. 

Naon anu nyababkeun ASI istiméwa pikeun orok prématur?

Komposisi sareng ciri susu ibu unik sareng teu pikaresepeun. Tapi anu ngajantenkeun leres-leres istiméwa nyaéta éta cairan hirup sanggup adaptasi sareng kabutuhan unggal orok. Ieu penting pisan dina kasus orok prématur anu kedah ngalengkepan kematanganana di luar rahim indung.

Perlu dipikanyaho yén susu anu dihasilkeun ku ibu-ibu anu ngalahirkeun sateuacanna, ngagaduhan komposisi anu béda tibatan awéwé anu ngalahirkeun dina istilah. Susu ieu disebat susu prématur sareng éta sapinuhna diadaptasi kana kabutuhan orok prématur.

Naon manpaatna susu prématur pikeun orok dini?

  • Éta euyeub ku protéin, imunoglobulin sareng faktor anti inféksi éta  ngajaga sistim imun orok. 
  •  Susu préstér nyaéta low dina laktosa sareng ngandung énzim anu ngajantenkeun langkung pencernaan. 
  • Ngamajukeun pencernaan sareng lambung pengosongan sareng nyegah inféksi nosokomial sareng enterocolitis nekrotisasi, dua komplikasi paling sering di orok prématur.
  • Ngurangan kajadian retinopathy tina prematurity sareng parahna. Susu payudara ngagaduhan seueur asam lemak poliaturaturat sareng antioksidan sapertos vitamin E sareng béta-karoten, anu ngajagi rétina sareng fungsi visual.
  • Resiko handap tina displasia paru-paru kronis, panyakit paru-paru anu paling umum diantawis orok prématur.
  • Orok prematur tuangeun sareng susu ibu a pamekaran neurologis langkung saé jangka panjang. Ieu disababkeun ku ayana asam lemak ranté panjang.
  • Susu prématur ngandung faktor pertumbuhan épidermis sareng endothelial anu nyumbang kana pembentukan sareng tumuhna jaringan sareng saluran getih.
  • Tilik mineral sareng unsur tilas kalayan bioavailabilitas tinggi sareng dina proporsi anu nyukupan supados teu kabebanan fungsi ginjal.
  • Ngamajukeun ikatan indung-anak sareng ningkatkeun kaayaan psiko-émosional duanana. Orok asa aman sareng aman. Indung asa langkung aman terang yén anjeunna tiasa nyayogikeun tuangeun anu paling saé sareng miara budakna.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.