Mangpaat nyusuan pikeun kaséhatan indung

Mangpaat nyusuan pikeun kaséhatan indung

Seueur anu kantos nyarios ngeunaan manpaat nyusu pikeun orok, tapi sakedik parantos nyarios manpaatna nyusu kanggo indung. Dina prakték héran ieu, urang henteu terang yén éta ogé langkung milih awéwé dina sababaraha aspek.

Ti mimiti mimiti cekelan, sababaraha tingkat luhur oksitosin. Éta mangrupikeun anu disebut "hormon cinta" sareng dileupaskeun unggal-unggal orok nguseup kana puting. Sensasina pikaresepeun sareng sabagian nyiptakeun seueur fungsi dina awak awéwé.

Mangpaat nyusuan pikeun indung

Beungkeut anu diciptakeun antara indung sareng putra pisan istiméwaNgaraos kulitna, kumaha anjeun tuangeun anjeunna sareng bahkan pelusukna nyalira nalika anjeunna tiasa némpél anjeun nyaéta sensasi anu pinuh ku émosina. Perasaan ieu salajengna dilengkepan ku ngaleupaskeun hormon sapertos:

Oksigosin

Hormon ieu nyiptakeun kuat beungkeut sareng kantétan antara indung sareng orok. Éta ngagaduhan sababaraha fungsi anu ogé ngabantosan gancang-gancang ngalahirkeun. Ti mimiti menit anjeun parantos ngabantosan a langkung saé penyembuhan rahim sareng balikeun deui kana ukuran alami na.

Sajaba ti éta, ngirangan perdarahan postpartum, kumargi ku nyababkeun nyeuseup hormon ieu ngabantosan langkung saé ngaleungitkeun lochia, nyaéta sésa-sésa getih sareng plasénta anu tetep saatos ngalahirkeun. Data ieu penting sabab ku fungsi ieu nurunkeun kasempetan anémia kakurangan beusi kusabab leungitna getih.

Oxytocin nyaéta hormon cinta sareng belaian. Seueur panilitian parantos nunjukkeun yén tetep dina émutan nyiptakeun pangaruh antidepresan, nurunkeun kahariwang sareng déprési, hatur nuhun kana pangaruh karaharjaan na. Salaku tambahan, éta nurunkeun tekanan getih basal, sistolik sareng diastolik sareng ningkatkeun ambang nyeri.

Mangpaat nyusuan pikeun kaséhatan indung

Prolaktin

Hormon ieu tanggung jawab produksi susu saatos kalahiran nyiapkeun indung pikeun nyusuan. Kalayan ayana prolaktin, siklus haid dina fase puerperium ditunda.

Hal anu saé ngeunaan gaduh hormon ieu nyiptakeun rasa tenang jeung positipitas pikeun indung. Éta ngabantosan pangaruh santai dina tuang wengi pikeun indung sareng orok.

Naon deui kauntungan anu urang mendakan?

Nyusu tiasa nunda jaman haid, sahingga indung henteu kakeunaan kakandungan ka hareup sareng salaku akibatna aya pangendalian lahir. Upami anjeun nyusu dina paménta siang sareng wengi sahenteuna genep bulan anjeun tiasa haid teu acan dimimitian sareng salaku akibatna anjeun henteu ovulate, sanaos sanés kanyataan anu dipercaya yén kakandungan tiasa kajantenan.

Nyusu dina jangka panjang nyaéta kanyamanan anu hadé pikeun indung. Minggu kahiji saatos orok dilahirkeun nyapekeun dugi ka nyaluyukeun sareng tuangeun sareng perawatanana. Ku nyusuan aya kaunggulan résolusi anu hébat, anjeun tiasa tuang orok iraha waé sareng ampir dimana waé. Anjeun teu kedah hanas susu, éta angger dina ukuran anu pas, atanapi nyiapkeun botol dimana anjeun kedah manaskeun, ngainféksi atanapi nyiapkeun campuran anjeun.

Mangpaat nyusuan pikeun kaséhatan indung

Mangpaat nyusu dina jangka panjang

Panilitian ilmiah parantos nunjukkeun mangpaat nyusuan. Indung meureun langkung dijagi ngalawan kanker payudara, rahim sareng ovarium. Anjeun ogé nyingkahan sangsara inféksi kiih kirang sareng gaduh osteoporosis. Jinis panyakit anu tiasa langkung dijagi nyaéta sangsara diabetes tipe 2, panyakit jantung, tekanan darah tinggi, sareng kolesterol tinggi.

Panceg nyusu dijaga, langkung ageung manpaatna ka indung. Peryogi diperhatoskeun yén panyusuan anu berkepanjangan tiasa nyiptakeun katerlibatan barudak sareng anu ngakibatkeun kacapean dina indung, tapi pikeun ieu anjeun tiasa maca tips anu pangsaéna pikeun suksés nyusuan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.