Mangpaat nping pikeun barudak

Orok ngariung

Saé kanggo sadayana kanggo bobo nalika tengah dinten, sanaos sanés sadayana anu ngalakukeun éta. Ngadamel tidur siang seueur manpaat kaséhatan. Tapi upami tidur siang aya manpaatna pikeun sepuh, éta langkung seueur pikeun barudak ngora. Aktivitas barudak meryogikeun istirahat, sareureuh anu ngabantosan aranjeunna nyanghareupan tangtangan sadidinten.

Barudak disarankeun bobo dugi ka umur 5 taun. Sanaos sakali aranjeunna ngamimitian sakola, rutin ieu biasana ngaleungit kusabab kurangna waktos. Nanging, penting pikeun barudak kéngingkeun kabiasaan naps unggal dinten. Dina seueur kasempetan éta kolot anu ngaleungitkeun kabiasaan ieu, utamina nalika murangkalih henteu bobo bobo dina wengi.

Seueur barudak malahan henteu resep bobo, aya kolot anu nyobaan nyébok budakna tapi teu mungkin. Barudak ieu pisan jagjag sareng seueur pisan mendakan yén istirahat mangrupikeun hal anu sacara otomatis ngaleungitkeun tina rutinitas. Tapi istirahat sadidinten sarua pentingna jeung peutingIeu mangpaat mancing.

Budak hiperaktif

Mangpaat nping pikeun barudak

  • Istirahat ningkatkeun memori. Panilitian anu dilakukeun di Amérika Serikat nangtoskeun yén murangkalih tiasa langkung émut kana sagala hal anu parantos aranjeunna pelajari sadidinten upami aranjeunna bobo saatos tuang.
  • Ngabantosan ngirangan hiperaktif. Sééng saatos tuang ngabantosan ngirangan kahariwang sareng hiperaktif dina murangkalih. Ngalangkungan studi ngeunaan bobo, parantos kauninga yén barudak anu henteu beristirahat saatos tuang langkung dipikaresep kasawat ku kahariwang.
  • Performa langkung saé. Sésana dina waktos ngantor ngabantosan barudak pikeun rcageur tanaga leungit sadidinten. Siesta ngabantosan murangkalih ngagaduhan performa lengkep, kamampuanna pikeun kagiatan soré.
  • Putus pikeun uteuk. Uteuk dianggo sapopoe, bobo saatos tuang, resep kreativitas sareng imajinasi dirangsang.
  • Nyingkahan masalah sakola. Panilitian parantos dilaksanakeun dina bobo barudak, di jerona parantos dititénan yén jalma leutik anu leungiteun jam-jaman saré salami budak leutik, gaduh kamungkinan anu langkung ageung kasangsangan dina kamekaran basa sareng kinerja sakola langkung parah.
  • Bantosan nenangkeun budakna. Salaku jam ngalirkeun, barudak janten beuki ambek jeung beuki guligah. Sééng saatos tuang ngabantosan barudak gugah langkung tenang. Istirahat ogé resep kana suasana anu saé sareng murangkalih bakal langkung resep kana kaulinan.
  • Ngamajukeun konsentrasi. Barudak teras-terasan nampi inpormasi, sagala rupa anu kajantenan di sakurilingna diajar pikeun aranjeunna. Istirahat di tengah dinten ngabantosan aranjeunna nampi sadayana inpormasi éta ku waspada indra. Eureun éta pikaresep perhatian anjeun sareng konséntrasina, supados murangkalih tiasa langkung hadé ngasimilasikeun sadaya konsép, penting pikeun diajar.
  • Saré mantuan tumuh: Jam bobo penting pisan pikeun fungsi fungsi awak anu pas. The Badak jantung atur jam awak urang, anu nalika bobo ngaleupaskeun hormon pertumbuhan.

Ajak saré tapi ulah maksakeun éta kusabab kawajiban

Pentingna siesta

Sanaos urang parantos terang yén napping seueur manpaatna, henteu hadé pikeun maksa barudak ngalakukeun éta unggal dinten. Coba nyiptakeun rutinitas tidur siang dina waktos anu sami saatos tuang. Pernah saatos jam 4 soré, sabab éta tiasa miceun istirahat wengi anjeun. Bobo anu saé kedahna sahenteuna 20 menit, tapi henteu langkung ti 2 jam. Waktos anu paling saé pikeun nyandak bobo nyaéta saatos tuang, sakitar jam 2 siang. Nyiapkeun lingkungan anu kondusif pikeun bobo, turunkeun kajelasanana tapi kamarna henteu lengkep poék.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.