Masalah lisan nalika kakandungan

5237993602_e8b44d4832_b
Nalika kakandungan, kusabab nambahan dina jumlah hormon tangtu, awak urang ngalaman runtuyan parobahan anu penting pisan. Sababaraha parobihan ieu kajantenan dina rongga lisan, nimbulkeun masalah lisan anu tangtu anu, sacara umum, nyaéta malik sareng sakedap, tapi perlu aya perawatan khusus ku sungut urang sahingga parobihan samentawis ieu henteu tungtungna janten parobihan permanén anu nyababkeun urang masalah sareng panyakit anu sesah direngsekeun ku jalanna waktos.
Salaku rekomendasi utama penting pisan yén nalika kakandungan anjeun ngajaga a kabersihan lisan anu leres sareng tuang diét anu saimbang. Nalika orok peryogi kalsium, éta diala ku cara diét atanapi tina tulang indung, tapi pernah tina waos naJanten, anjeun nyarios, anu populér nyarios yén "unggal kakandungan bakal ngarugikeun anjeun waos" henteu leres.

Ngarobih anu muncul dina kakandungan

  • Gingivitis Mangrupikeun peradangan sareng kabeureumna tina permén karét. Éta sering ngahasilkeun nyeri umum dina sungut, nyaéta, anjeun moal tiasa nunjukkeun hiji titik khusus, sabab anjeun bakal perhatoskeun nyeri anu sumebar di sapanjang éta. Éta ogé biasa pikeun getihan tina permén karét, alesanna sami, peradanganna. Sadaya ieu masalah permén karét Éta muncul langkung sering salami bulan kadua kakandungan, momen anu paling sengit biasana sakitar bulan kadalapan sareng umumna ningkat saatos ngalahirkeun.
  • Salila trimester kadua a "Granuloma kakandungan", disebut ogé "tumor kakandungan" atanapi "epulis." Mangrupikeun lesi anu ngagedéan anu aya dina permén karét sareng éta getihan gampang. Aranjeunna jinak sareng lambat tumuh. Aranjeunna biasana hipu sareng tiasa cilaka mimitina. Évolusi maranéhanana dimimitian ti ngahijikeun dua huntu sareng kadang aranjeunna ngahontal ukuran anu cukup. Dina hal ieu, dokter gigi bakal mutuskeun anu mana anu pangsaéna pangobatan, sanaos anu paling turunna dina ukuran atanapi malah ngaleungit saatos pangiriman tanpa kedah pikeun campur khusus.
  • Masalah penting anu sanés nyaéta éta tiasa némbongan sababaraha mobilitas huntu nalika kakandungan, masihan perasaan yén huntu urang "leupas". Ieu kusabab hormon tiasa mangaruhan ligamén anu nyekelan waos.
  • Rongga gigi. Rongga lumangsung nalika asam dina sungut ngarusak enamel huntu (enamel mangrupikeun lapisan luar huntu anu heuras). Nalika kakandungan urang tiasa gaduh langkung asam dina sungut, cukup ku Réfluks (lumayan sering) anu muncul ti mimiti kakandungan. Ku alatan éta, rongga sigana bakal muncul atanapi janten parah. Sareng upami nambihan anu anjeun gaduh seueul tina kakandungan sareng anjeun utah Sering kali, anjeun masih gaduh langkung asam dina sungut anjeun, janten kaayaan langkung pikaresepeun pikeun munculna rongga anu dipikasieun.
  • Periodontitis. Éta panyakit permén karét. Éta kajadian nalika aya peradangan sareng inféksi dina permén karét sareng tulang anu nahan huntu dina tempatna. Penting pikeun netelakeun yén Periodontitis henteu diprovokasi alatan kakandungan, sanajan parobahan hormonal, normal dina kandungan, babarengan sareng a teu ati-ati dina kabersihan waos tiasa nganyenyeri.

 

Gejala sering

  • Gusi nyeri. Disababkeun ku peradangan sami, munculna "Epulis" atanapi rongga.
  • Beureumna tina permén karét: Ku aksi hormon.
  • Gusi perdarahan: Disababkeun ku peradangan.
  • Huntu "Loose": Ku aksi hormon dina ligamén anu nahan waos.
  • Napas goréng: Disababkeun ku ningkatna piagam baktéri atanapi ku réfluks anu muncul nalika kakandungan.
  • Penampilan atanapi parah tina caries
  • S"sungut garing" rarasaan: Sacara ilmiah disebut "fisiologis xerostomia" sareng akibat tina parobahan hormon.

diet séhat

pacegahan

  • Sikat huntu anjeun saatos unggal tuang sareng anggo floss huntu sakali sapoé. Anggo sikat bulu lemes. Sikat anu saé sareng sering flossing dina garis karét ngabantosan miceun piagam sareng nyegah penampilan rongga.
  • Upami anjeun seueur seueul sareng aranjeunna ngajantenkeun anjeun henteu raos pikeun sikat huntu (kadang sikat anu sami tiasa nyababkeun seueul), cobian bilas sungut anjeunAnjeun tiasa ngan ukur ku cai atanapi ku obat kumur (taroskeun ka apoték anjeun atanapi naroskeun ka dokter anu pangsaéna pikeun ibu hamil).
  • Upami anjeun utah, bilas pareum sungut ku cai atanapi sikat diri huntu pikeun miceun asam.
  • Penting pikeun ngadamel a didatangan dokter gigi anjeun gaduh pamariksaan gigi (sakumna penduduk kedah ngalakukeun éta unggal 6 dugi 12 bulan, bahkan nalika kakandungan). Waktos anu pangsaéna pikeun ngalakukeun pangobatan nyaéta trimester kadua kakandungan, sanaos dina kaayaan darurat Dokter Gigi bakal mutuskeun anjeun tiasa ngantosan atanapi kedah ngalaksanakeun intervensi anu diperyogikeun dina trimester dimana anjeun ayana.
  • Ngarobih kabiasaan tuang anjeun. Diét anu séhat sareng saimbang bakal nyayogikeun anjeun nutrisi perlu pikeun anjeun, pikeun pamekaran orok anu leres sareng pikeun pertumbuhanana anu saé. Huntu orok anjeun mimiti berkembang antara 3 dugi 6 bulan kakandungan. Gizi, siga kalsium, protéin sareng vitamin, bantosan waos orok anjeun janten séhat.
  • Ngawatesan manisan tina diét anjeun. Dahar seueur teuing tuangeun atanapi inuman anu amis tiasa nyababkeun buruk gigi. Daripada manisan, inuman antara liter satengah cai dua liter, tuang tuangeun anu séhat sapertos bubuahan, sayuran atanapi sayuran sareng konsumsi produk susu ningkat. Sanés anjeun henteu kantos nyandak anu amis atanapi "permén", tapi éta mangrupikeun hal pas waktuna sareng mahiwal. Bisi wae, penting pikeun anjeun henteu nyandak permen atanapi manisan lemes pisan atanapi "Lengket" anu nempel kana waos sareng sesah dicabut. Coba sikat anjeun upami anjeun parantos nyandak manisan ieu, kanggo miceun sésa-sésa anu tiasa ditinggali.

imut

Penting pikeun terang yén nalika awéwé ngagaduhan masalah karét atanapi panyakit periodontal sateuacan kakandungan, anjeunna sigana tiasa nganyenyeri kalayan ieu sareng éta kedah diperhatoskeun yén aya studi anu nyaritakeun Kasakit Periodontal jeung kalahiran dini, dianggap salaku a faktor résiko ku kituna awéwé-awéwé anu sangsara nalika kakandungan, ngagaduhan kalahiran dini sareng salaku akibatna, anjeun nginum beurat beurat nalika lahir.
Émut yén urang moal tiasa ngendalikeun parobihan hormonal kakandungan, hormon urang ningkat nalika kakandungan pikeun ngajaga salami 40 minggu sareng nyayogikeun lingkungan anu optimal pikeun kamekaran anak urang, ku sabab éta penting pisan. ngendalikeun atanapi ngaleungitkeun sagemblengna sesa faktor anu nyababkeun gingivitis, buruk waos atanapi periodontitis, anu sakumaha anu parantos urang tingali utamina: piagam huntu sareng tartar.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Viasalud cenahna

    Hatur nuhun pikeun ngabagi inpormasi. Sing salamet.

    1.    Nati garcia cenahna

      Hatur nuhun. Sing salamet