Anorexia: masalah nyata dina nonoman

anoréksia dina nonoman

Kami dina budaya ibadah awak, ipis sareng nunjukkeun awak sampurna liwat jaringan sosial. Ieu ngahasilkeun obsesi di seueur nonoman kusabab hoyong ngarobih beuratna, anu nyababkeun masalah kaséhatan fisik sareng méntal anu serius. Dinten ieu kami ngobrol ngeunaan anoréksia dina nonoman, Gejala sareng pangobatanana.

Naon anoreksia?

Ieu téh hiji gangguan dahar, Dimana jalma éta ekstrim obsesi ku beurat na sagala tuang aranjeunna. Anorexia mangrupikeun salah sahiji gangguan dahar anu paling serius di luar sana, sareng éta tuwuh nalika nonoman atanapi déwasa mimiti. Sanaos langkung seueur mangaruhan budak awéwé, éta ogé mangaruhan budak lalaki. Éta nganggap a sieun dahsyat bakal gendut, napel kana a pandangan menyimpang tina awak anjeun, nyababkeun anjeun lirén tuang, damel diét anu ekstrim atanapi bahkan gancang, salian ti latihan fisik anu kaleuleuwihi janten langkung beurat. Aranjeunna bahkan tiasa nyandak diuretik atanapi obat pencahar, anu tiasa nyababkeun déhidrasi. Jalma-jalma ieu katingali gendut dina kaca spion kalayan beurat anu cukup.

Karusuhan ieu biasana dimimitian ku mimiti baligh, dimana awak ngadaptar seueur parobihan awak, sareng seueur pentingna dipasihan fisik. Harga diri anu handap ngajantenkeun jalma langkung rentan kaserang gangguan ieu. Karusuhan ieu tiasa nyababkeun masalah kaséhatan anu serius, sanggup nempatkeun hirupna sorangan dina résiko.

Naon sababna anoreksia?

Gejala bénten-bénten pisan ti jalma ka jalma, sareng sabab-musababna henteu kanyahoan sanaos faktor sosial sareng psikologis anu tiasa memicu éta ngagaduhan seueur beurat. Aya ogé kamungkinan sabab anu predispose kaserang anorexia sacara mandiri tina agén sosial éksternal:

  • Gajih indung.
  • Pupusna atanapi panyakit serius jalma anu dipikacinta
  • Papisah sareng sepuh.
  • Faktor genetik, sapertos ayana gangguan jiwa di baraya caket.
  • Gagal sakola.
  • Kacilakaan
  • Kajadian traumatis.
  • Sangsara tina obesitas

anorexia

Gejala anoréksia

Kolot urang kedah waspada pikeun ningali naha sababaraha éta gejala anu tiasa nyababkeun kacurigaan yén putri atanapi putra kami ngagaduhan anoreksia dina masa rumaja. Deteksi mimiti bakal ningkatkeun diagnosis sareng pangobatan. Sababaraha gejala éta nyaéta:

  • Ngirangan beurat kaleuleuwihan dina waktos anu pondok.
  • Tumuwuh sareng ngembangkeun reureuh.
  • Gejala obsesi awak: ningali eunteung teras-terasan, beuratna diri sababaraha kali sapoé, ngitung kalori ...
  • Parobihan dina haid atanapi henteuna éta.
  • Maké pakean leupas.
  • Aranjeunna ulah tuang di perusahaan.
  • Minat ngadadak diét.
  • Kasibukan ku tuangeun anu aya unggal dinten.
  • Ngalangkungan dahar beurang atanapi tuangeun.
  • Ngayunkeun haté: sedih, gampang ambek, atanapi hariwang.
  • Ngalaksanakeun latihan anu kaleuleuwihi sareng konstan.
  • Nyamur tuangeun supados henteu tuangeun.
  • Ninggalkeun méja pas anjeun tuang.
  • Isolasi tina hubungan sosial anjeun.
  • Handap harga diri.
  • Pamakéan laksatif atanapi diuretik.

Kumaha cara ngubaranana?

Pangobatan pikeun anoreksia nyaéta multidisiplin, nyaéta, aksi gabungan tina sababaraha spesialis sapertos psikolog, éndokrin, psikiatris, dokter kulawarga sareng gynecologist. Anu mimitina dimaksad nyaéta ngiringan beurat sareng ngiringan kabiasaan tuang anu saé. Ieu kedah dilakukeun kalayan ati-ati sabab awak henteu biasa ngonsumsi tuangeun. Olahraga fisik ogé bakal dikontrol, mimiti ngaleungitkeunana teras laun ngenalkeunana.

Sakali sababaraha beurat parantos pulih, éta perlakuan psikologis pikeun ngalakukeun rétrukturan kognitif tina kapercayaan anu teu rasional ngeunaan awak, ningkatkeun harga diri, sareng ngembangkeun kamampuan sosial sareng komunikasi. Upami diperlukeun, ubar ogé bakal dikaluarkeun upami aranjeunna ngalaman déprési atanapi hariwang.

Kulawarga mangrupikeun pilar penting dina pangubaran, sabab pamulihan akhir bakal kajantenan di bumi. Pangrojong kulawarga anu saé mangaruhan kana hasil pangobatan. Anjeun tiasa ngaku upami anjeun gaduh résiko pikeun kahirupan anjeun atanapi upami kaayaan kulawarga goréng.

Kusabab émut ... deteksi ku sepuh penting pisan pikeun ngalaksanakeun pangobatan sareng éta ngalibatkeun résiko pangsaeutikna pikeun barudak urang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.