Mayonnaise nalika kakandungan

Bahaya mayonnaise nalika kakandungan

Naha anjeun tiasa tuang mayonis nalika kakandungan? Tanpa ragu, éta mangrupikeun patarosan anu paling sering ditaroskeun. Kusabab sagalana nu patali jeung dahareun méré urang rada sababaraha headaches. Kami hoyong tuang tuangeun anu pangsaéna, tapi ti waktos ka waktos urang ngubaran diri sareng éta naha mamang sering timbul.

Salah sahijina geus ngalakonan jeung mayonnaise, nu Ieu mangrupakeun saos nu bisa marengan rupa masakan. Sababaraha, sapertos salad, ampir dasar, khususna pikeun anu resep. Janten, dinten ayeuna urang badé ningali pro sareng kontra anu tiasa dipiboga ku tuangeun sapertos kieu nalika urang ngarepkeun orok. Ulah ninggalkeun kalawan ragu!

Naha anjeun tiasa tuang mayonis nalika kakandungan?

Pikeun ngajawab patarosan ieu kami kedah nyarios enya tapi ogé henteu. Sumuhun, sanajan sigana kawas kacau, eta oge boga katerangan alus. Di hiji sisi, éta bisa dicokot, lamun éta mayonnaise tina jar a. Nyaéta, anu urang mésér di supermarkét. Memang bener lamun urang nyebut saos, salaku aturan umum, urang teu kudu overboard sareng maranehna. Tapi sanés kusabab kakandungan anu ditaroskeun tapi kusabab aranjeunna tiasa nyayogikeun kami seueur kalori tapi aranjeunna leres-leres henteu nawiskeun kami dosis gizi anu ageung. Janten éta hal anu kedah diémutan, tapi upami anjeun leres-leres hoyong ngaraosan steaks sareng mayonnaise sakedik atanapi salad anu kami parantos disebatkeun. Lajengkeun!

Mayonnaise nalika kakandungan

Bahaya mayonnaise homemade

Anu henteu disarankeun pisan nyaéta mayonnaise homemade. Janten dina hal ieu, nalika ditaros upami anjeun tiasa tuang mayonis nalika kakandungan, kami bakal nyarios henteu upami éta dilakukeun di bumi. Naha? Satuluyna sabab bisa ngandung hiji baktéri, 'Salmonella', nu bakal dipasang dina awak urang triggering salmonellosis.. Dina cara nu sarua, endog undercooked atawa atah teu dianjurkeun, logis. Émut yén dina waktos panas nalika langkung seueur kasus karacunan ieu kajantenan. Janten, ti mimiti anjeun henteu kedah bet dina anu buatan bumi, anu sanaos pikeun hal-hal sanés aranjeunna tiasa langkung alami sareng aman, éta moal nalika urang ngobrol ngeunaan saos sapertos kieu.

Perlu diinget yén sanajan karacunan pangan tiasa nyababkeun masalah peujit anu tangtu, nalika kakandungan gejala bisa jadi rada inténsif. Salaku conto, nyeri otot anu umum salian utah anu lumangsung dina cara anu langkung sengit sareng konstan. Sarua sareng muriang tinggi ogé tiasa muncul sareng réduksi cairan amniotik ogé tiasa kajantenan. Janten kami henteu bakal ngabahayakeun sareng éta naha, nalika ragu, kami bakal nempatkeun sakedik mayonnaise kaléng dina piring kami.

Saos nalika kakandungan

Saos naon anu kuring tiasa tuang nalika kakandungan?

Kami parantos nyarios yén saos tiasa nambihan langkung seueur kalori tibatan anu urang pikirkeun. Janten éta sanés yén aranjeunna disarankeun pisan. Tapi leres upami anjeun gaduh craving, urang moal tiasa nyarios henteu. Janten, tuang saos saeutik kana masakan urang moal ngarugikeun urang nanaon jeung naon deui, urang bakal tetep dahar hadé tur happier. Tapi sanggeus disebutkeun jenis mayonnaise nu urang bisa meakeun, sesa saos moal jauh balik.

Kusabab misalna saos anu dijieunna tina keju, nu sejen nu panglobana dipaké, eta oge kudu dibeuli tur pastikeun pasteurization ogé ditandaan dina labél na. Kusabab teu aya gunana urang nyieun di imah, saprak urang kudu mastikeun yén kéju geus asak pikeun tujuan éta sarta ogé. Sabab lamun henteu, urang bisa nyekel inféksi sejen najan dina hal ieu katelah listeria. Sami kajantenan sareng anu mawa krim, anu ogé anu dibungkus masihan kaamanan anu urang peryogikeun. Pasti ngawangkong ngeunaan sagala ieu geus nyieun anjeun saeutik lapar jeung teu keur kirang, tapi inget yen eta leuwih hade saeutik tur alus.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.