Ngabobol pantang. Kumaha ngobrolkeun homoseksualitas sareng murangkalih anjeun

ngajelaskeun homoseksualitas ka barudak

Barudak urang ageung, sareng nalika aranjeunna ageung, aranjeunna janten sadar kana dunya di sakurilingna sareng naroskeun ka diri nyalira beuki seueur patarosan. Salah sahiji momen anu paling dipikasieun ku sababaraha kolot nyaéta nalika budak naros, "Dimana barudak asalna?" Nanging, éta mangrupikeun masalah anu urang relatif biasa sareng, ku plus sareng minus urang, biasana urang tiasa leupas tina éta.

Tapi kumaha upami homoseksualitas? Kanggo kaseueuran kulawarga ieu mangrupikeun masalah anu langkung parah. Sareng, sanaos kanyataan yén kami parantos maju pisan dina hak-hak seksual sareng kabébasan, homoseksualitas teras-terasan janten subyek anu henteu tanpa kontropérsi. Di unggal imah aya opini anu béda, tapi Salaku indung sareng bapak urang ngagaduhan tanggung jawab ngadidik murangkalih urang ngeunaan hormat sareng toleransi pikeun sadaya jalma sareng pilihanna. Utamana dina waktos-waktos ieu, untungna, mikanyaah batur anu sami jenisna beuki dinormalisasi. Tapi kumaha carana ngalakukeunana? Kumaha urang tiasa nyarios sacara terbuka sareng murangkalih urang ngeunaan homoseksualitas tanpa ngirimkeun prasangka atanapi pantangan ka aranjeunna?

Kumaha carana ngobrol sareng murangkalih anjeun ngeunaan homoseksualitas?

Ngobrol sareng murangkalih anjeun ngeunaan homoseksualitas

Siapkeun pikeun waktos

Sanaos masalahna tiasa cucuk, anjeun kedah sadar éta teu aya anu langkung saé tibatan urang pikeun ngadidik sareng ngawartosan murangkalih urang. Éta sababna langkung merenah pikeun anjeun nyiapkeun sareng nganggap seksualitas salaku hal anu wajar, pikeun tiasa nyarios sareng murangkalih anjeun tanpa pantang. Nyanghareupan patarosan anu pikasieuneun tina "Ma, sapertos kumaha janten homo? Anjeun kedah meta sacara alami sareng ngajawab kalem, nyayogikeun inpormasi anu cukup sareng diadaptasi kana umur anu naros.

Iraha ngamimitian?

Seueur kulawarga anu kapanasaran naha aranjeunna kedah ngamimitian ngungkulan masalah éta. Nyaan, langkung ti ngan ukur calik ngeunaan hal éta, urang kedah ngalebetkeun kana paguneman sadidinten sacara alami sareng, tangtosna, ngajawab patarosan anjeun sacara terbuka, tanpa bohong. Urang ogé tiasa nyandak kauntungan tina kaayaan anu ditepikeun ka urang unggal dintenna, pikeun ngungkulan éta hal.

Hilap ngeunaan prasangka

Kumaha ngobrolkeun homoseksualitas sareng murangkalih anjeun

Pasti anjeun bakal ngagaduhan pendapat anjeun dina masalah éta, tapi émut yén misi kami salaku ibu sareng bapak sanés ngirimkeun ideu urang ka murangkalih, tapi nyayogikeun aranjeunna inpormasi anu diperyogikeun pikeun ngagambarkeun sareng ngabentuk opini nyalira. 

Janten homo sanés panyakit

Nyingkirkeun kasieunan anjeun sareng ngajelaskeun ka murangkalih anjeun yén homo sanés panyakit, tapi ngan saukur kaayaan séks anu béda, tapi sami dihormat. Entong nepikeun ide yén éta mangrupikeun hal anu teu normal atanapi patologis. Tong hariwang upami anjeun ngagaduhan rerencangan anu nunjukkeun daya tarik séksual, ogé. Ajar anjeunna pikeun ngahargaan saha waé sareng ngawangun kaputusanana nyalira.

Ngawangkong ngeunaan homoseksualitas sareng putra anjeun moal kaayaan identitas séksana

Sababaraha kulawarga sieun yén lamun aranjeunna nyarios ka barudakna ngeunaan homoseksualitas, aranjeunna tiasa janten resep pisan. Henteu aya anu jauh tina kanyataan. Ngawangkong ka murangkalih anjeun ngeunaan topik ieu nyumbang kana seksualitas anu langkung séhat, henteu paduli orientasiana. Naon deui, Kami muka panto pikeun aranjeunna supados aranjeunna tiasa nganyatakeun dirina sacara bébas sareng ngirimkeun mamang atanapi takwa aranjeunna ngeunaan hal ieu. Sareng saha anu langkung saé tibatan urang pikeun méréskeunana? Ku nyarios sacara kabuka sareng murangkalih urang, urang nyegah aranjeunna tina ngagunakeun jalan anu sanés atanapi jalma anu henteu tiasa nganteurkeun inpormasi anu cekap ka aranjeunna pikeun nyiptakeun jalma anu tanggung jawab sareng toléransi.

Tunjuk hormat

Cegah koméntar atanapi lulucon anu ngahina nalika ngabahas homoseksualitas sareng murangkalih anjeun. Nyayogikeun inpormasi sacara alami sareng salawasna nunjukkeun hormat pikeun pilihan atanapi orientasi unggal jalma. Anjeun tiasa ngajelaskeun ka aranjeunna yén aya jalma anu homoseks kusabab kaayaan genetikna sareng anu sanés anu homoseks ku pilihan pribadi. Tapi henteu paduli alesanana, aranjeunna sadayana kedah hormat anu sami.

Jelaskeun yén aya sababaraha jinis kulawarga

Omoseksualitas ngawartoskeun ka barudak

Jelaskeun ka murangkalih anjeun yén aya sababaraha jinis kulawarga, sareng ibu sareng bapak, sareng nini-nini, paman, atanapi sareng dua jalmi anu sami jenisna, sareng éta sadayana sami-sami valid sareng terhormat. Jantenkeun aranjeunna ningali éta, Paduli kulawarga, naon anu penting nyaéta kacintaan sareng kabahagiaan masarakat. 

Anggo karakter literatur atanapi pilem sareng televisi

Aya seueur buku atanapi karakter pilem sareng televisi anu tiasa ngabantosan murangkalih anjeun ngartos homoseksualitas langkung saé. Ku cara kieu, barudak empati sareng karakter sareng diajar normalisasi pilihan anu béda tanpa prasangka.

Sababaraha carita kaayaan homoseksualitas:

  • Oliver Button mangrupikeun murangkalih (Tomie De Paola)
  • Aitor gaduh dua ibu
  • Pena sihir
  • Bangkong beureum
  • Raja sareng raja
  • Julia, mojang anu kagungan kalangkang budak lalaki
  • Indung abdi henteu tiis deui
  • Putri li
  • Unggal kulawarga ku cara masing-masing
  • Pakéan Ibu
  • The monster pink

Kuring miharep yén ku sumbangan leutik ieu bakal langkung gampang pikeun anjeun nyarioskeun homoseksualitas sareng murangkalih anjeun. Entong hilap yén naon waé pamendak anjeun, hal anu penting nyaéta anjeun nyampakeun objektivitas sareng hormat ka aranjeunna. Tumuh di lingkungan dimana kasabaran sareng dialog tetep penting pikeun Barudak anjeun bageur sareng henteu sieun nampi diri dirina sapertos aranjeunna sareng tanpa prasangka kana pilihan batur. 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.