Merangan gejala ménopause

merangan gejala ménopause

Menopause mangrupikeun tahapan penting parobihan pikeun awéwé. Henteu sadaya awéwé ngaraos gejala anu sami sareng awal ménopause atanapi ku intensitas anu sami. Tapi aya sababaraha gejala anu ngulang deui anu tiasa leres bangor. Upami éta hal anjeun, teraskeun maca sareng kami bakal ngajelaskeun sababaraha pangobatan sareng tips pikeun merangan gejala ménopause.

Naon gejala anu paling umum dina ménopause?

Menopause nyaéta a prosés parobihan anu diidinan awéwé antara 45 sareng 55 taun. Mangrupikeun prosés laun anu lumangsung nalika nurunkeun kadar éstrogén sareng hormon progesteron dina tungtung haid. Gejala anu paling umum dina ménopause sareng:

  • Panas ngabeledug atanapi panas serangan. Kilat panas anu kasohor, hot flashes atanapi heatstroke langkung ti satengah awéwé menopaus sangsara, janten gejala anu paling umum. Éta tiasa dibarengan ku ngabareuhan sareng beureum, utamina dina raray, beuheung sareng dada, sareng palpitasi. Ieu tiasa lami mangtaun-taun, sareng tiasa hampang sareng tahan atanapi kuat pisan. Éta lumangsung kusabab parobihan anu lumangsung dina kadar éstrogén dina awak awéwé.
  • Ayunan. Ayunan suasana ayun tiasa janten gejala ménopause. Serangan amarah sareng amarah, jengkel aranjeunna tiasa muncul ujug-ujug kusabab kecap anu goréng atanapi kusabab aya frustasi dina kahoyong sareng rencana urang, nalika sateuacanna éta moal kajantenan. Éta ngajantenkeun urang ngarasa teu aman sareng kesel, kalayan raos teu kaontrol dina émosi urang.
  • Parobihan farajina. Éta normal nalika ménopause ngaraoskeun parobahan heunceut sapertos kagaringan heunceut, anu tiasa nyababkeun kelamin teu nyaman sareng résiko inféksi. Éta tiasa janten bangor.
  • Insomnio. Ménopause tiasa mangaruhan bobo anjeun sareng nyusahkeun anjeun bobo. Anjeun panginten sesah bobo, gampang hudang, atanapi hot flashes tiasa ngahudangkeun anjeun dina wengi.
  • Nyeri gabungan. Sakitar 40% awéwé kalayan ménopause sangsara ku nyeri sendi. Éta ogé ningkatkeun nyeri otot kusabab kaleungitan massa otot. Parobihan hormonal sareng prosés sepuh éta sorangan bakal aya dina kaayaan teu nyaman ieu dina otot sareng sendi.

gejala ménopause

Kumaha merangan gejala ménopause?

Kami masihan anjeun sababaraha tips supados ménopause henteu ngarobih hirup anjeun pisan sareng langkung lumayan.

  • Siram panas. Kalayan stroke panas disarankeun pikeun dibawa pakean katun éta peluh langkung saé na ganti baju di lapisan tiasa nyandak aranjeunna kaluar gumantung kana naha kami panas atanapi henteu. Ogé ulah aya jinis inuman anu stimulan sareng panas anu tiasa ngagancangkeun pemanasan (kafein, alkohol, lada). Tip anu saé nyaéta nempatkeun anduk anu direndem dina cai tiis kana beuheung anjeun nalika kedip-kedip panas pikeun ngagentoskeun panas.
  • Ayunan. Ayunan haté tiasa nganyenyeri masalah anu aya di bumi sareng miceun kasihatan émosional anjeun tina saimbang. Konsultasi sareng dokter anjeun kamungkinan nuturkeun a perlakuan hormonal atanapi dosis handap antidepressants pikeun ngirangan gejalana.
  • Parobihan farajina. Anggo pelumas sanés hormonal sareng pelembab pikeun kagaringan heunceut tiasa ngabantosan hubungan seksual supados teu nyeri. Tingali ka dokter pikeun mastikeun yén henteu aya inféksi. Terapi ngagantian hormon tiasa ngagampangkeun parobahan heunceut nalika ménopause.
  • Insomnio. Coba henteu latihan sababaraha jam sateuacan bobo, atanapi nganggo alat éléktronik, atanapi tuang seueur, atanapi nyandak stimulan, atanapi ngalakukeun kagiatan setrés atanapi pikakeuheuleun. Ngadamel hiji kabersihan bobo anu saé penting pisan pikeun tiasa istirahat saé.
  • Nyeri gabungan. Urang kedah ngalawan prosés sepuh alami awak pikeun ngagentos gejala sareng nyegah komplikasi salajengna. Jaga awak anjeun tetep aktip kalayan latihan rutin, candak vitamin D pikeun ngabantosan otot anjeun sareng tuang diet anu beunghar sareng saimbang.

Upami gejalana ngaganggu kahirupan normal anjeun, buka dokter pikeun nyobaan ngeureunkeun gejalana. Dumasar kana riwayat médis anjeun, aranjeunna bakal nyarankeun anu pangsaéna pikeun anjeun. Aranjeunna alami gaduh kedele mana eta mangrupakeun sumber alami éstrogén. Éta tiasa ngagentos nyeri otot sareng janten alternatip pikeun terapi gaganti hormon.

Kusabab émut ... ngaluarkeun sisi positip tina sadaya parobihan anu anjeun alami sabab éta berarti anjeun terus mekar sareng tumuh.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.