Migrain nalika kakandungan: iraha anjeun kedah hariwang?

migrain

Upami anjeun kantos ngalaman migren dina kahirupan anjeun, anjeun bakal terang yén éta mangrupikeun salah sahiji nyeri sirah anu paling parah anjeun tiasa sangsara.. Salain ti sengit nyeri, jalma éta bakal ngalaman deretan gejala anu sanés sapertos seueul utah.

Upami anjeun reuneuh, anjeun kedah terang yén migrain ieu tiasa lumangsung sacara teratur sareng sering.

Gejala migren

Migrain mangrupikeun nyeri anu cukup sengit sareng kuat pisan anu tiasa nyababkeun runtuyan gejala:

  • Muntah sareng seueul
  • Ngarareunah dina cahya panonpoé
  • Detak jantung nambahan
  • Ngarareunah umum

Sakumaha anu parantos kami sebatkeun di luhur, Éta lumrah pikeun migrain ieu lumangsung di awéwé anu gaduh période atanapi anu hamil.

Migrain nalika kakandungan

Numutkeun data, migrain mangrupikeun masalah neurologis anu paling sering nalika prosés kehamilan. Inténsitasna henteu sami sareng éta bakal béda-béda numutkeun awéwé anu sangsara. Aya kasus dimana nyeri sirah ngirangan nalika kakandungan nyalira sareng anu sanésna beuki nguatkeun, janten rada kuat.

Upami anjeun reuneuh sareng migrain turun tiasa janten kusabab teu aya turun naek dina éstrogén. Dina kasus naon, éta kedah nyarios yén upami anjeun kaserang episode tina migren nalika kakandungan, Anjeun teu kedah hariwang teuing sabab éta mangrupikeun hal anu normal dina sababaraha bulan yén prosés kehamilan tahan.

migren 2

Naha migrain bahaya pikeun orok?

Seueur calon ibu anu hariwang pisan nalika aranjeunna sangsara pikeun orokna nyalira sareng upami nyeri sirah ieu tiasa pangaruh negatif kana kaséhatan orok anu saé. Anjeun kedah mastikeun diri yén migrain moal mangaruhan kamekaran anak iraha waé. Nanging, upami nyeri sirah rada sengit sareng kuat, disarankeun angkat ka dokter kandungan pikeun ngaluarkeun kamungkinan masalah.

Éta parantos nunjukkeun yén gaduh migrain sacara rutin nalika kakandungan tiasa ningkatkeun résiko kaserang serangan jantung atanapi masalah serebrovaskular. Maka pentingna indit ka dokter dina kasus sangsara migren sababaraha kali sareng ogé hamil.

Kumaha Ngubaran Migrain Nalika Kakandungan

Nalika kakandungan, awéwé éta henteu tiasa nginum jinis ubar, janten sesah pisan pikeun ngubaran kamungkinan migrain. Upami nyeri sirah teuing kuat sareng sengit, anjeun bahkan tiasa nginum paracetamol, sanaos kedah dihindari upami tiasa, khususna kanggo kapentingan orok sorangan. Atoh, sareng upami migrainna sengit pisan, disarankan pikeun indit ka dokter pikeun ningali kamungkinan pilihan sareng ngagentos nyeri anu parah dina migren. Nginum ubar nyalira sareng tanpa otorisasi dokter bahkan tiasa nyababkeun aborsi. Aya sababaraha pangobatan alami anu tiasa ngabantosan épéktasi gejala migrain éta sorangan dina ibu hamil:

  • Upami sirah anjeun nyeri pisan, disarankan pikeun angkat ka kamar, maledog sadayana supados poék sabisa sareng istirahat naon anu anjeun tiasa.
  • Upami anjeun henteu raoseun bobo, Disarankeun milarian tempat anu sepi tanpa aya noise pikeun ngabantosan anjeun bersantai.
  • Nginum cai sareng cairan sanés disarankeun nalika kaayaan nyeri migrain parah. Anjeun kedah tetep terhidrasi salami kakandungan.
  • Upami anjeun sering sangsara tina migrain, disarankeun ngalakukeun sakedik semedi atanapi ngalakukeun yoga. Aranjeunna bakal ngabantosan anjeun ngagentoskeun gejala migren.

Hanjakalna, migrain cukup umum di awéwé anu haid atanapi hamil. Dibikeun ieu, penting pikeun indit ka dokter pikeun mariksa anjeun sareng ningali yén sagala aya dina kaayaan. Anjeun teu kedah hariwang ngeunaan kaséhatan orok anjeun sareng nuturkeun naséhat dokter kandungan anjeun sepanjang waktos.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.