Minggu ka-10 kakandungan

Minggu ka-10 kakandungan

Dina «Mothers Today» urang teraskeun dina petualangan informatif ngeunaan prosés kakandungan. Kami ayeuna di minggu ka 10 kakandungan, waktos anu saé sareng penting dimana ujug-ujug, "sadayana badé mimiti langkung gancang." Kami parantos ngantepkeun jaman émbrionik sareng jaman janin dimimitian. Warta anu hadé nyaéta bagian pangwangunan anu paling rumit parantos réngsé, sareng ayeuna, sadaya organ sareng jaringan orok parantos siap dewasa sareng tumuh dina kagancangan anu pikasieuneun.

Warta anu goréng nyaéta éta urang dina adaptasi pinuh awak kana kakandungan, sareng tingkat hormon terus turun naek, sahingga unggal awéwé bakal nampilkeun sababaraha gejala atanapi anu sanés. Waktosna sabar. Kami masihan anjeun sadayana inpormasi dina tulisan ieu.

Minggu 10 kakandungan: Urang mimitian tumuh!

dina minggu kakandungan 9 Kami parantos ngawartosan anjeun yén anjeun bakal perhatoskeun kumaha eorok ngalih langkung sering, tapi seuseueurna gerakan-gerakan éta teu kahaja; ampir sok aya hubunganana sareng kematangan saraf anu ngahubungkeun sareng uteuk.

Ayeuna, dina waktos anu narik ieu, sadayana organ vital, kalebet ginjal, peujit, uteuk sareng ati, parantos aya dina tempat sareng mimiti jalan,  pikeun asak sareng mekarkeun éndah sapanjang kakandungan. Hayu urang tingali langkung seueur data.

Orokna tos mimiti ngelek

Upami dina minggu 9 kakandungan kami nunjukkeun yén kami parantos tiasa ningali sungutna, ceuli, irung sareng kongkolak panonna ditetelakeun, anjeun bakal resep terang yén ku minggu 10 kakandungan rahang anjeun mimiti kabentuk, komo jajaran leutik huntu susu parantos dikandung, siap "udagan" nalika waktuna waktuna, sakitar 6 bulan saatos lahir. Sadayana sampurna diprogram.Sungut anu asak ieu tiasa ngelek cairan amniotik, sareng otak orok, sadar kana sagala kamungkinan ieu, moal lirén ngamajukeun langkung gerakan pikeun ngawangun langkung seueur sambungan.

Awak sareng sirah ... Éta ageung pisan!

Orok dina minggu ka-10 kakandungan

Nya kitu, Hal anu paling matak ngeunaan orok dina kakandungan minggu ka-10 ieu nyaéta sirah anu ngagedéan. Alesan pikeun ieu kusabab uteuk anjeun, anu aya di luhur sirah anjeun, berkembang kalayan cara anu endah, nyiptakeun koneksi, ngembang sareng ngatur seueur spésifisitas.

  • Sadaya neuron ieu ngagaduhan sakedik kagiatan, sabab tujuanana ayeuna ngan ukur saling nyambung. Engké, aranjeunna bakal hijrah ti pusat ka periphery otak sareng sambungkeun ku cara anu sanés.
  • Fetus beuratna ngan ukur 5 atanapi 6 gram sareng ukuran sakitar 40 mm. Dina penampilanna, sigana mah leutik pisan, tapi éta mangrupikeun mesin anu sampurna di mana, ngalangkungan kulitna anu tembus sareng rambutna anu saé pisan, tulang punggung parantos katingali. Kuku nembongan dina panangan sareng pananganna, kalayan sendi anu sampurna, badé mimiti gerak.
  • Aspék sanés anu kedah diperhatoskeun nyaéta ngarujuk kana tulang anjeun. Ku akumulasi langkung seueur kalsium, ieu nyababkeun seueur kartilago janten tulang, sareng ieu tumuh. Prosés kalsifikasi ieu lambat pisan, sahingga moal bérés asak dugi ka sataun saatos kalahiran.

Urang mimitian ngagaduhan hiji atanapi dua kilo tambahan, tapi… Naha seueulna tos réngsé?

Awéwé dina minggu ka-10 kakandungan

Nalika ngeunaan gejala kakandungan, urang moal mopohokeun yén unggal awak unik, sareng masing-masing indung bakal ngalaman dina cara. Hal anu paling normal nyaéta nalika minggu ka-10 kakandungan seueul lirén, nanging, urang masih tiasa sangsara, ogé sababaraha teu raoseun pencernaan. Awak urang, naha urang resep atanapi henteu, masih kénéh festival hormonal sareng musik kadang-kadang henteu leres. Sabar.

  • Anjeun bakal perhatoskeun yén anjeun parantos beurat, antara hiji atanapi dua kilo. Dupi waktuna mésér baju prenatal? Tangtosna, henteu kasép pikeun milarian tawaran sareng nyiapkeun. Anu penting ngagaduhan baju anu raoseun.
  • Salami minggu-minggu ieu, sakumaha anu parantos kami atos sateuacanna, Anjeun tiasa ningali kumaha ujug-ujug bintik beureum némbongan dina ramo anjeun. Éta urat lancah disababkeun ku pelebaran kapiler. Pastikeun parios ka dokter anjeun. Pikeun nyegah aranjeunna, sok saé jalan-jalan sakedik, tetep aktip.
  • Nalika ngeunaan diet, tong ragu-ragu ningkatkeun dosis vitamin D anjeun, tuang 5 kali sapoé ngan jumlahna, tuang diet anu beragam sareng saimbang dimana anjeun henteu hilap yén asupan serat. Kakandungan sareng kabebeng sok silih gandeng.

Entong ragu konsultasi sareng dokter pikeun patalékan atanapi masalah. Pikeun bagian kami, kami ngantosan anjeun dina minggu ka-11 kakandungan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)