Minggu ka-14 kakandungan: Aduh kana seueul!

Gambar Minggu-14-Kakandungan (1)

Minggu kamari urang ningali kumaha jabang bayi asak tangkorak na jeung indung hamil mimiti nambahan beurat; Ayeuna urang badé lebet ka Minggu 14 Kakandungan, parantos dina trimester kadua, sareng sanaos orok anjeun masih alit pisan (8 dugi 9,5 séntiméter) tumuh gancang pisan sareng bédana ukuran antara sirah sareng awak ngaleungit.

Upami anjeun tiasa ningali bagian jero rahim anjeun, anjeun bakal mendakan mahluk anu alit pisan ditutupan ku kulit anu kirang na ipis sareng rambut anu urang sebut lanugo; pasti seuri bakal luput anjeun nalika anjeun ningali éta ogé mindahkeun otot leutik sapertos raray anu ogé mekar. Mindahkeun biwir, nyeuseup refleks, muka sungut, jst; Leres! anjeun maca kalayan leres: biwir, sabab parantos mimiti kabentuk. Sedengkeun pikeun anjeun, pastina anjeun sadar yén hésé pikeun anjeun ngagolér dina burih, anjeun kedah nyobian postur anu sanés nalika bobo.

Parobihan orok ogé kalebet pembentukan bulu mata sareng kakhususan létah, anu parantos ngagaduhan kuncup rasa. Anjeun parantos terang yén éta plasénta anu tanggel waler pikeun nyayogikeun gizi ka fétus, sanaos anjeunna sering nyeupan cairanana anu beuleum, janten peujit na ogé tiasa dianggo sareng gerak sacara teu kahaja.

Minggu ka-14 kakandungan: parobihan indung.

Panutup Kakandungan-14-Minggu (1)

Émosi aya salami kakandungan, sareng aya awéwé anu hirup trimester munggaran kalayan sababaraha prihatin, naha orokna henteu kunanaon? Naha kuring bakal ngagaduhan masalah dina sababaraha bulan ka payun? Bersantai, waktuna pikeun leres-leres percanten ka diri anjeun khususna awak anjeun. Bebas tina seueul sareng pusing, anjeun bakal leres-leres mikaresep 2 kuartal anu di payun..

Salah sahiji parobahan anu paling penting anu anjeun bakal perhatoskeun nyaéta tumuhna beuteung sareng cangkéng anu langkung lega, sabab rahim anjeun beuki ageung. Anjeun ampir pasti mésér calana cangkéng elastis atanapi calana bersalin anu tiasa diluyukeun. Salaku tambahan, buah dada ogé karaos langkung peka sareng langkung ageung, éta mangrupikeun waktos anu saé kanggo mésér kutang khusus.

Permén karét anu ngaluarkeun getih?

Kusabab volume getih langkung ageung, gampang lumangsung sabab daérahna peka pisan sareng saluran getih caket pisan kana kulit. Entong hariwang ngeunaan perdarahan spontan, enya: upami seueur teuing, konsultasi ka bidan. Alesan anu sami nyaéta perdarahan tina irung.

Sateuacan ngawartosan ngeunaan parobihan orok, anjeun kedah terang yén tungtungna! anjeun bakal kéngingkeun deui sababaraha énergi sareng anjeun bakal kirang bobo, tapi émut pikeun milarian sikep anu béda pikeun nyingkahan rasa teu nyaman: contona di sisi sareng suku handap diulur sareng anu sanésna hunched, atanapi duanana ngalipet dina dada sareng bantal diantara aranjeunna.

Sareng kumaha upami murangkalih?

Fétus yuswa 12 minggu na kabentuk, ngantosan tumuh ukuranana. Anjeunna ngagaduhan langkung kendali kana sistem neurologis sareng sakedik sakedik otot janten langkung kuat.

Kami ngantepkeun pidéo ieu kanggo anjeun supados anjeun tiasa diajar sakedik deui ngeunaan minggu ka-14 kakandungan ieu.

Akhirna émut yén anjeun kedah istirahat iraha anjeun meryogikeunana, nginum langkung seueur cai tibatan sateuacan hamil sareng jaga diét anu saé sareng séhat anu nyayogikeun anjeun sadaya nutrisi anu anjeun peryogikeun. Entong kataji ku anjeun gain beuratTapi cobian saimbang asupan énergi anjeun kalayan latihan anu lembut sareng teratur.

Sareng ayeuna, leres, urang pamitan dugi ka sababaraha dinten saterasna nalika urang bakal ngenalkeun anjeun kana minggu ka-15 kakandungan, anu sakumaha biasana sumping pinuh ku harepan sareng parobihan.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)