Minggu ka-16 kakandungan

Minggu-16-kakandungan

Kami parantos sapinuhna dina jaman janin. Sadaya organ sareng struktur orok urang bakal tumuh sareng dewasa dugi ka akhir kakandungan. Anjeun panginten henteu hamil.

Kumaha orok abdi

Dina tahap ieu parantos aya gerakan terkoordinasi dina suku anjeun, sanaos sanés panangan.

Rorongkong orok urang ngamimitian prosés anu disebat ossifikasi. Prosés ieu diwangun ku formasi tulang anu sabenerna. Dugi ka ayeuna, orok ngagaduhan rorongkong tina tulang rawan sareng ngalangkungan sababaraha prosés sél ieu janten struktur tulang anu khas. Mangrupikeun waktos nalika orok ngawitan candak sajumlah ageung kalsium, pikeun nguatkeun tulang anjeun.

Orok mindahkeun panon anjeun. Gerak panon lalaunan dimimitian. Aya ogé anu panempatan ahir panon sareng ceuli.

Dina budak awéwé ovarium tungtungna dibédakeun. Dina minggu ka 16 urang mendakan sél dina ovarium anu bakal janten ovul kahareup sareng anu dina waktos ayeuna aya dina prosés formasi. Pikaseurieun terang éta Awéwé dilahirkeun ku dikurniakeun oosit, anu endogna bakal kaluar dina unggal haid, sapanjang kahirupan urang anu subur.

Bisi barudak téstis parantos ngabédakeun langkung tiheulaTapi éta moal ngamimitian ngahasilkeun spérma dugi ka baligh sareng bakal ngalakukeun éta salamina hirup saatosna.

Dina période janin urang mendakan opat tahapan tumuh gumantung kana paningkatan beurat orok. Dina minggu ka 16 tahapan gancangan pertumbuhanana, dimana orok urang bakal kéngingkeun sakitar 85 g / minggu.

Plasénta parantos dianggo dina kapasitas pinuh, ngahasilkeun hormon anu diperyogikeun pikeun ngembangkeun orok urang sareng ngajaga kakandungan.

Gejala

 

Biasana lieur parantos ngaleungit sareng jaman sepi dimimitian dina rasa éta. Rarasaan kaeusi biasana teras-terasan saatos tuang, ogé kabebeng. Pasti ngarareunah dina beuteung handap sacara praktis ngaleungit.

Anjeun bakal teras bobo dina cara anu rada anéh. Anjeun henteu bobo parah, anjeun bobo sapertos awéwé hamil. Tilu atanapi opat jam dina mimiti wengi sareng saatos bangun sababaraha kali ka kamar mandi anjeun bobo impian pondok ...

Sakumaha biasa urang mimitian ngaraos saé sareng kami henteu hariwang deui ngeunaan éta, urang mimiti resep kakandungan.

Sanaos anjeunna sering gerak, dini teuing kanggo memperhatoskeun gerakan orokna. Aranjeunna pasti bakal nyaritakeun yén anjeun kedah perhatoskeun aranjeunna ayeuna, teu maliré, orokna sakitar 12 cm sareng beuratna 80-90 gr. Leutik teuing pikeun anjeun teu aya bewara naon-naon.

Tés

Dina waktos ayeuna Urang bakal ngagaduhan hasil ahir tina panyaringan triple sareng tés DNA fétus upami aranjeunna parantos tumaros ka kami. Kami parantos terang kamungkinan résiko orok ngalaman robahan kromosom. Ayeuna waktuna pikeun ngalakukeun amniosentesis lamun perlu.

Amniosentesis

Mangrupikeun tés anu invasif.

Hal éta dilakukeun pikeun miceun sajumlah leutik cairan amniotik. Sél fétus teras diisolasi dina cairan ieu sareng DNA na dianalisis. Orokna karyotyped sareng robahan kromosom dikaluarkeun. Éta ogé bakal nyaritakeun jinisna orok.

Sateuacan ngalakukeun éta, aranjeunna bakal ngalakukeun ultrasound pikeun milarian plasénta. Orok sareng tali pusatna. Tés dilakukeun ku monitoring ultrasound anu teras-terasan.

Aranjeunna ngalakukeun tusukan dina beuteung dugi ka ngahontal kantong amniotik, éta penting pisan tetep.

sanajan hasil akhir peryogi sababaraha minggu, dina 48 atanapi 72 jam urang bakal ngagaduhan perkiraan kana hasil akhir.

Naon anu dipiceun: robahan dina jumlah sareng bentuk kromosom.

Penting pikeun istirahat dua atanapi tilu dinten saatos tés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)