Minggu ka-17 kakandungan

Minggu ka-17 kakandungan

Dina «Ibu Dinten» urang teraskeun kana perjalanan salami nyandung. Kami parantos aya dina minggu ka 17 sareng sadayana maju dina kaayaan anu sampurna, janin parantos katingali sapertos orok anu sajati sareng urang, sanaos nyalira, parantos kaleungitan bentuk pingping. Penampilan urang sapinuhna siga awéwé hamil!

Nanging, ieu henteu ngan ukur saé, éta éndah, utamina kusabab naon anu urang paling anggap salami minggu-minggu ieu nyaéta gerakan tetep putra atanapi putri urang. Kami henteu diragukeun dina tahap anu khusus pikeun kakandungan urang dimana kajadian-kajadian hébat. Kami ngajelaskeun ka anjeun di handap ieu.

Minggu ka 17 kakandungan: orok ngalih sareng nambihan beurat

Upami urang tiasa ningali orok urang, hal anu pangpayunna urang bakal perhatoskeun ngeunaan anjeunna nyaéta milikna piel. Salian ti bulu lemes, zat keputihan anu lemes pisan ogé nembongan.

Vernix caseous némbongan dina minggu ka 17 kakandungan, bahan gajih anu dimaksad pikeun ngajagaan kulit janin. Kira-kira kurangna upami urang parantos ngalarapkeun lapisan pelembab anu saé. Ogé, sakumaha urang nunjukkeun dina mimiti, beungeutna ampir siga anu nembé dilahirkeun. Kami nyarios "ampir" sabab kongkolak panon na masih kénéh diségel. Nanging, urang tiasa ngahargaan alis na malah bulu panonna.

Teras, urang ngajelaskeun aspék anu langkung pikaresepeun.

Minggu ka-17 kakandungan

Haté janin

Detak jantung orok anjeun diatur ku otak sareng ieu, sajaba henteu teratur, gancang pisan. Ampir 150 ketukan per menit. Éta seueur, tapi sanés hal anu urang kedah hariwang kusabab éta normal.

Nanging sareng sakumaha anu parantos kami tunjuk dina tulisan kami sateuacanna, Kurang leuwih ngeunaan minggu ka genep nalika urang parantos tiasa ngaapresiasi deg-degan orok dina a ultrasound. Tapi ayeuna, dina minggu ka-17 kakandungan, éta tiasa sampurna kadéngé dina stetoskop.

Langkung jaringan adiposa

Fetus beuratna antara 100 sareng 110 gram sareng ukuranana langkung ti 12 séntiméter. Éta alit pisan, teu aya diragukeun, tapi pikaresepeun pikeun terang yén ti saprak ayeuna ieu nalika bakal mimiti ngumpulkeun jaringan adiposa, nyaéta gajih.

Jauh tina négatip, éta saleresna mangrupikeun hal anu penting, sabab tungtungna na tisu jaringan adiposa ngabantosan urang ngajaga panas awak sareng ngatur metabolisme awak. Cai parantos ngajantenkeun sapertilu awak anjeun.

Indera langkung saé sareng kabutuhan kalsium langkung luhur

Anjeun bakal resep terang éta dédéngéan anak urang parantos maju pisanatanapi, supados anjeun tiasa nguping sora luar, khususna sora anu langkung tarik sareng anu langkung luhur. Kami moal tiasa mopohokeun yén cairan amniotik mangrupikeun konduktor sora anu hadé.

Di sisi séjén, tulang sareng tulang rawan teras ngabentuk. Dina waktos ieu penting yén urang ulah mopohokeun dosis urang tina bal. Nanging, upami anjeun teu sabar laktosa, émut yén aya sayuran anu kalsium sareng asam folat tinggi.

Posisi fétus dina minggu ka 17 kakandungan

  • Dina jaman ieu orok urang ampir-ampiran nunjukkeun posisi semi-lentong. Fétus ngagaduhan panangan dina tingkat gado sareng sampéan ngalangkungan handapeun handapeun tali pusat.
  • Sanaos anjeunna nyéépkeun waktos seueur bobo, sapertos anu parantos kami nunjukkeun ti mimiti, anjeun bakal teras-terasan ngaraosan tendanganana, gerakanana ...

Parobihan indung dina minggu ka 17 kakandungan

Awak anjeun robih pisan dina paruh kadua kakandungan ieu. Janten anjeun moal terang upami naon anu kajantenan anjeun normal atanapi henteu. Éta mangrupikeun hal-hal alit anu sering dilakukeun, detil anu sanaos henteu nyeri, leres-leres ngaganggu.

    • Anjeun ilahar ngarasa keram sareng ngantepkeun suku anjeun bobo. Rahim tetep tumuh sareng sirkulasi getih kadang kaganggu. Maka, anjeun perhatoskeun ku keram ieu. Éta normal.
    • Dina minggu ieu 17 kakandungan ogé umum pikeun ningali kanaékan anu luar biasa dina ukuran payu. Ieu mangrupikeun hal anu parantos kami ngarepkeun tapi anu henteu diragukeun, kejutan. Anjeun bakal perhatoskeun urat dina dada anjeun langkung ngabareuhan tibatan normal sareng anjeun bakal dipaksa mésér kutang dua ukuran langkung ageung tibatan anjeun.

Minggu-17-kakandungan-katilu

  • Entong ragu ngalarapkeun krim pelembab anu cocog pikeun ngurus kulit buah dada.
  • Sapanjang minggu ieu anjeun ogé tiasa latihan latihan pikeun nguatkeun lanté pelvis.
  • Dina sasih ieu urang ngalaman seueur transformasi dina awak urang. Sababaraha parobihan ieu mangaruhan kana perineum, janten matak konsultasi sareng ahli ngeunaan hal éta.
  • Sedengkeun pikeun tés diagnostik, teu aya anu parantos ditangtoskeun dina minggu ka-17 kakandungan. Nanging, matak émut di dieu yén Anjeun gaduh kamungkinan gaduh amniocentesis upami anjeun hoyong.
  • Tés ieu tiasa dilakukeun ti minggu 16 atanapi 17, ngan nalika mémbran parantos napel dina témbok uterus. Éta diwangun ku ékstraksi cairan amniotik (sakitar 15 ml) dina kadali ultrasound ngalangkungan jarum halus anu dilebetkeun kana beuteung, dugi kana rahim.

Éta ngan ukur sababaraha menit sareng ngabantosan urang pikeun ngaluarkeun kamungkinan masalah genetik dina fétus. Éta mangrupikeun hal anu diputuskeun ku kulawarga, sareng éta biasana mangrupikeun tés tanpa teuing résiko kanggo orok.

Pondokna, urang bakal neraskeun kakandungan urang dina minggu 18.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)