Minggu ka-18 kakandungan

minggu-18-kakandungan-panutup

Upami anjeun nuturkeun ka kami Khusus Kakandungan Minggu ku MingguAnjeun panginten aya perhatoskeun yén kami parantos istirahat sababaraha minggu, hal libur; Tapi ayeuna urang balik deui ka jalur kalayan sumanget pisan, sabab urang parantos ngahontal minggu ka 18 sareng tiasa disebatkeun yén urang ampir satengah jalan kehamilan. Éta héran (sareng sanés mimitina kami nyarios éta) sanaos ukuranana leutik, fétus parantos maju pisan, sareng awakna sanggup seueur fungsi anu béda.
Tingali, éta ngan ukur sakitar 14 séntiméter, sareng beuratna 150 gram, bayangkeun naon anu masih kedah dipelak dugi ka saat pengiriman! Sanaos tulang rawan ngajantenkeun tulang sareng ceuli batin parantos nyambung kana uteuk ngalangkungan ujung saraf, janten sigana, nalika anjeun ngalaksanakeun kagiatan sadidinten, sanaos anjeun bobo, anjeun tiasa ngupingkeun haté anjeun, sareng anjeunna; malah mungkin yén dina sababaraha waktos ngenalkeun sababaraha sora ti 'luar'. Sareng ayeuna urang teraskeun sareng parobihan anu sanés dina orok anjeun, sareng dina awak anjeun.

Minggu 18 kakandungan: kematangan neuronal sareng parobihan dina raray

Orok masih leutik pisan, tapi ogé kuat pisan anu bobo pisan sareng ogé ngalih-muter sareng nyentak: jumlah cairan amniotik ageung dibandingkeun sareng ukuran orok, sareng éta masihan anjeunna seueur kabébasan gerak. Sikep raray sapertos nguap atanapi nyerengeh matak héran, sareng ngajantenkeun anjeun langkung sumanget (upami tiasa) pendak sareng orok. Masih aya waktos deui, janten mung sakedap waktos pikeun kenal nyalira sakedik deui sareng sambungkeun sareng mahluk anu anjeun bawa lebet..
minggu-18-kakandungan-kadua

 

Jantung dina janin 18 minggu.

Aya perhatian umum diantara ibu anu bakal aya, sareng éta aya hubunganana sareng sagala jinis anomali bawaan, sanaos panyakit jantung ngahasilkeun seueur hariwang. Hal anu paling aman nyaéta jantung orok anjeun henteu ngagaduhan cacad sareng jalan sampurna, teu lami aranjeunna bakal latihan anu énggal ku cara anjeun bakal mastikeun yén ieu halna (kira-kira dina minggu 20).
Ayeuna, sareng salaku panasaran, kami bakal nyaritakeun kumaha organ ieu anu nyaring sareng dina waktos anu sareng ngompa getih, mangaruhan kontrol kana fungsi sistem pernapasan. Sakumaha anjeun parantos terang, teu saatos ngalahirkeun yén bayah ngambekan nyayogikeun oksigén pikeun anu énggal; sateuacana, oksigén (sapertos nutrisi sanésna, disayogikeun ka fétus ngalangkungan plasénta sareng tali pusat. Naha ieu kajantenan? Tétéla atrium katuhu jantung ngirimkeun getih ka kénca, ngaliwat bayah, nganggo ieu organ leutik anu teu dipikaterang ku seueur.
Disebut ovarium foramen, sareng ditutup nalika lahir. Ngabejaan ka anjeun yén dina sési pencitraan diagnostik salajengna kaméra sareng klep jantung leutik parantos diapresiasi. Sareng anjeun ogé tiasa ningali ossifikasi anu terus tumuh sareng ngawangun sistem rangka, nalika tulang rawan ogé berkembang.

Minggu ka 12 kakandungan: ibu kedah ngadopsi gaya jalur anu séhat

Kaayaan anjeun kakandungan beuki jelas, sareng anjeun ogé bakal ngaraos langkung beurat sareng beurat, dina waktos anu sami anjeun kedah usaha ngajaga kasaimbangan nalika ngarobah sikep atanapi mimiti ngalih tina posisi lungguh. sareng éta henteu tiasa didamel deui ku cara anu sanés kumargi rahim distén sareng pasti bakal ngahontal ampir tingkat bujal. Éta normal maka éta neken kandung kemih, anu bakal maksa anjeun bangun sababaraha kali nalika istirahat wengi angkat ka kamar mandi.; sareng siangna anjeun ogé kedah kiih langkung sering.
Upami kakandungan munggaran anjeun, aranjeunna bakal nyaritakeun yén anjeun tiasa kaserang kabebeng, sareng éta leres-leres, tapi tong hariwang teuing sabab gampang dicegah. Panyababna sami anu nyababkeun sering nganjang ka kamar mandi: rahim ogé neken kana réktum. Bantosan awak anjeun ku nginum seueur cai, sareng tuang tuangeun sareng serat (sayuran, buah, kacang-kacangan, séréal / roti, ...), dina diet anu saimbang dina nutrisi.
Kami nyarankeun anjeun pikeun netepkeun rutin jaga sareng ngajaga éta, sabab sakumaha waktosna lami anjeun tiasa perhatoskeun yén sesah pikeun anjeun ngajaga perhatian sareng konsentrasi, janten anjeun ngarobih gerakan kaséhatan leutik janten kabiasaan, anjeun tiasa neraskeunana ampir teu aya upaya. Salaku tambahan pikeun diet anu séhat anu kami sebatkeun dina paragrap sateuacanna, latihan fisik hampang dugi ka sedeng saleresna merenah; Milarian kagiatan fisik anu anjeun resep sareng nyugemakeun (manjang, leumpang, ngojay, sareng sajabana) sareng cadangan sahenteuna 30 menit sapoé pikeun ngalaksanakeunana. Upami anjeun ngagaduhan murangkalih anu sanés, anjeun tiasa ngalibetkeun aranjeunna sanaos anjeun kedah adaptasi wirahma na. Mangpaatna sanés ngan ukur fisik, tapi ogé psikologis sareng émosional.
Sareng ayeuna, leres, urang ngeureunkeun minggu ka-18 ieu kakandungan, sareng dina 7 dinten urang bakal uih deui sareng anu salajengna, waktos ieu tanpa gangguan. Kami ngarepkeun sadayana anu anjeun hirup dina tahap ieu hirup anjeun kalayan intensitas, sareng anjeun ngamangpaatkeun kaajaiban kakandungan pikeun ngurus diri sorangan..


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)