Minggu ka-2 kakandungan

Minggu ka-2 kakandungan

Sadaya awéwé anu subur sareng tiasa hamil ngagaduhan siklus haid na unggal bulan. Anjeun panginten parantos terang perkawis éta sareng unggal bulan awéwé nyiapkeun ovulate sareng éta Saminggu saatos jaman, awak awéwé mimiti nyiapkeun diri deui pikeun tiasa nampi kamungkinan murangkalih di jero.

Dina minggu kadua kakandungan ieu awéwé, awéwé ngalebetkeun fase ovulasi, prosés anu kajantenan sakali unggal siklus haid sareng berkat parobihan hormonal anu lumangsung, ovarium ngaleupaskeun ovum anu bakal ngarambat perjalananna ngaliwatan tabung fallopian dugi ka ngahontal rahim dimana éta bakal ngantosan dibuahan ku spérma.

Minggu ka 2 kakandungan: ovulasi di awéwé

Nalika ovulasi ngadeukeutan, awak awéwé ngahasilkeun langkung seueur hormon anu disebut éstrogén, anu bakal nyababkeun lapisan rahim kentel sareng nyiptakeun lingkungan anu pikaresepeun pikeun spérma kalayan aman ngahontal rahim sareng tiasa ngabuahan. Tingkat éstrogén anu luhur ieu bakal nyababkeun hormon sanés anu disebat HL ningkat. (hormon luteinizing) sareng ieu ngabantuan ngaleupaskeun endog tina ovarium nalika ovulasi.

Nalika endog nyiapkeun pupuk

Ovulasi biasana lumangsung antara 24 sareng 36 jam saatos LH ngahontal puncakna anu pangluhurna. Endogna ngan ukur tiasa dibuahan dina 24 jam, tapi spérma tiasa tetep aktip langkung lami, janten upami pasangan ngagaduhan hubungan seksual sababaraha dinten sateuacan ovulasi, endogna tiasa dibuahan. Ovum Anjeun tiasa dibuahan dugi ka 24 jam saatos ovulasi, sareng upami spérma tiasa ngahontal éta, maka pembuahan bakal kajantenan sareng tahap salajengna kakandungan bakal dimimitian.

Sareng minggu payun, urang bakal diajar sakedik deui ngeunaan prosés anu pikaresepeun nyaéta pembuahan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)