Minggu ka-20 kakandungan

Minggu ka-20 kakandungan

Kami parantos aya di katulistiwa kakandungan. Minggu-minggu penting pembentukan sadaya organ parantos kalangkung sareng ayeuna aranjeunna sadayana jalan. Aranjeunna kedah tetep nyampurnakeun operasina.

Kumaha orok

Tuturkeun ngahasilkeun 85 gram saminggu.

Éta kénéh pisan ipis sareng kulitna janten transparan ngalaan urat. Ieu kusabab anjeun henteu acan akumulasi gajih, sanaos anjeun ngalakukeun kabentukna naon anu disebut gajih coklat dimimitian, anu mana orok meakeun nalika ngalahirkeun nyobian henteu kaleungitan panas.

Awakna masih katutup ku lanugo sareng vernix caseosa. Saeutik demi saeutik alis sareng rambut dina sirah na tuwuh sareng janten langkung tandana.

Terusan rambut parantos kabentuk sareng anjeun parantos gaduh rambut dina kulit sirah anjeun, anu parantos aya naék luhur permukaan kulit.

Ukuranna antara 14 sareng 16 cm sareng beuratna sakitar 250/260 gr

Dina dampal leungeun sareng dampal suku kulit mimiti ngawangun keriput, anu engkéna bakal nimbulkeun keriput sareng kerung anu dipibanda ku manusa sareng bénten pikeun masing-masing jalma.

Orok tetep gerak pisan sareng anjeun parantos perhatoskeun. Komunikasi sareng anjeunna, ngobrol sareng anjeunna, nguping mangrupikeun pangertosan anu munggaran anu urang pikagaduh Sareng sanaos éta masih rada mimiti, penting pikeun anjeun watek ngobrol sareng orok sareng ngupingkeun musik.

Aya seueur studi ngeunaan hal ieu, anu nunjukkeun yén orok anu ngupingkeun musik ngalangkungan indungna ngabales, saatos aranjeunna dilahirkeun, ngayakinkeun diri nalika ngupingkeun musik deui.

Hiji studi sapertos ngajelaskeun yén upami aranjeunna ngupingkeun musik ti Mozart dina rahim, nalika aranjeunna nguping deui di ruang pangiriman aranjeunna ngaraos langkung tenang sareng kirang agrésip.

Tés

Tés pangpentingna anu aranjeunna laksanakeun nyaéta ultrasound trimester kadua atanapi ultrasound morfologis. Salah sahiji anu pang impor.

Beda sareng minggu 12, anu biasana lumayan gancang, minggu ayeuna 20 lumayan tés anu panjang.

Spesialis henteu ngan ngukur sadaya bagian orok, ogé milari kalainanPikeun ngalakukeun ieu, aranjeunna bakal milari unggal organ orok, ngukur sareng nganilai penampilanana normal sareng henteu aya malformasi anu ngaapresiasi

Anjeunna ogé bakal menilai plasénta, yén penampilan sareng lokasi na normal. Upami plasénta disimpen caket kana serviks tiasa janten previa, colokkeun saluran kaluar rahim sareng hindarkeun panyawat heunceut.

Pangukuran penting anu sanés dina ultrasound ieu nyaéta ukuran tina cervix. Ukuran ieu ngamungkinkeun urang pikeun ngaduga kamungkinan aya résiko kalahiran prématur.

Aurat luar parantos parantos kabentuk sareng divisualisasikeunÉta sababna waktosna urang terang kalayan réliabilitas anu pasti upami urang ngarepkeun budak lalaki atanapi awéwé. Upami anjeun langkung resep tetep kanyahoan, wartosan dokter sateuacan ngamimitian tésSanaos aranjeunna biasana naroskeun naha anjeun hoyong terang jinisna sateuacan ngawartosan anjeun, peringatanana henteu nganyenyeri.

Gejala

Urang lebet kana waktos anu cukup tenang. Sensasi perhatosan orok urang masihan urang seueur katenangan, janten urang lebet saat tenang sareng karaharjaan.

Anjeun radian sareng anu sanés merhatoskeunana.

Pasti insomnia bakal ningkat atanapi sahenteuna, éta moal siga sengit.

Anjeun henteu kunanaon, anjeun henteu beurat acan, anjeun tiasa ngalih kalayan agility na upami sadayana saé lancar anjeun tiasa hirup normal pisan. Mangrupikeun waktos anu saé menikmati kakandungan.

Gambar - phalinn


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)