Kakandungan Minggu 21

minggu ka 21 kakandungan

Dina minggu ka-21 kakandungan, éta parantos tiasa dianggap éta anjeun dina satengah kadua kakandungan anjeun, anjeun bakal ngaraos bagja sareng pinuh, sanaos dina waktosna capé sareng nyobian milari cara énggal pikeun ngajaga kasaimbangan kusabab volume beuteung anjeun henteu lirén tumuh, kusabab kanaékan volume rahim. Sedengkeun pikeun orok, sistem pencernaan na parantos dewasa, dugi ka peujit alit tiasa nyerep sajumlah alit nutrisi; nuhun: tuangeun na utamina asalna tina plasénta sareng ngahontal éta ngaliwatan tali pusar.

Éta nyorot pembentukan organ séks anu gynecologist anjeun pasti bakal ngaapresiasi dina ultrasound trimester kadua: di budak lalaki, téstis turun ka skrotum sareng budak awéwé heunceut kabentuk. Pamaréntahan manusa matak pikaresepeun, sanaos kuring parantos ngulang mangpuluh-puluh kali ieu, kuring tetep kagum ku parobihan anu hébat anu ngarobih susunan sél anu ngawangun émbrion, anu engkéna janten jabang bayi sareng saatos lahir bakal janten orok anjeun. Éta ogé penting pikeun dicatet yén awak (sumsum tulang khususna) parantos ngabentuk sél getih beureum.

Upami ayeuna anjeun mikir yén gerakanna henteu ngantep anjeun istirahat sapeupeuting, antosan supaya langkung seueur sareng nempatan sebagian besar rongga rahim :), tapi éta henteu tiasa anjeun ngaliwat, sabab anu paling pasti nyaéta di luhur teu ngarareunah anjeun bakal karaos sapertos indung anu lengkep sareng awéwé anu kuat. Sareng anu pangsaéna nyaéta anjeun parantos merhatikeun sépakan saeutik anu 'éta bakal masihan anjeun', éta mangrupikeun sensasi anu saé anu ngagantikeun gelembung sapertos anu anjeun perhatoskeun di jero anjeun, sareng éta henteu aya nanaon tapi orok ngageser sareng ngalakukeun sababaraha gerakan . Beuratna sakitar 330 gram, sareng ukuran sakitar 27 séntiméter.

Parobihan di indung ogé

Kalayan orok umur 19 minggu (émut yén pikeun ngitung lilana kakandungan éta dinten kahiji tina haid terakhirtapi pembuahan lumangsung kira-kira 15 poé sanggeusna). Anjeun panginten ngaraos kedah mésér baju mitoha (calana éta ku cangkéng elastis parantos henteu lega deui, sareng bagian luhurna leupas parantos mimiti ketang), ogé milari panties sareng kutang khusus. Ngirangan beurat badan normal pisan, salami henteu kaleuleuwihi, perhatoskeun ka bidan, tuang saimbang y ngalakukeun latihan sedeng.

Sapoé siang ngantor (upami anjeun énggal, murangkalih di sakuliling bumi masihan padamel) kumargi anjeun tiasa sangsara insomnia peuting. Sababaraha organ anjeun kedah nampung deui sareng tumuhna rahim anjeun: peujit ngalih, kandung kemih diteken. Sagala ngarareunah anu anjeun perhatoskeun éta normal pisan. Keluhan anu paling umum nyaéta kurangna bobo dina wengi, kacapean, sareng nyeri anu disababkeun ku galur ligamen buleud.
Dina minggu 21, cordocentesis nalika dianggap perlu sareng pantes.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)