Minggu ka-22 kakandungan

haté jalma hamil

Kami nembé nembus satengahing kakandungan sareng urang masih dina jangka waktu anu tenang.

Ayeuna hormon anjeun cukup stabil, janten parobihan dina awak anjeun henteu langkung mendadak tibatan di awal kakandungan.

Kumaha orok abdi

Orok anjeun ukuran 19-20 cm sareng beuratna sakitar 350 gram.

Tetep kéngingkeun beurat dina tingkat anu sami sareng minggu-minggu sateuacanna, sakitar 85 gram / minggu na penampilan na jauh langkung proporsional tibatan sateuacan.

Ngawitan ngalakukeun gerakan panon gancang. Blink sareng pikasieuneun réspon parantos aya.

Beungeutna mirip pisan sareng anu nembé lahir, anjeunna ngagaduhan alis sareng soca, sanaos soca na masih katutup.

Kulitna masih ipis pisan, keriput sareng transparan sareng ngungkabkeun kapilér getih handapeunna.

Sistem pernapasan na masih dina prosés pamekaran. Bronchi sareng cabangna, bronchioles, kéngingkeun haliber sareng zat anu penting pikeun fungsi paru-paru, surfaktan, parantos mimiti kabentuk.

Panasaran, huntu permanén mimiti ngabentuk dina gusi dina saminggu-minggu ieu.

Reséptor touch orok urang mimiti fungsina, anu sumebar ka sakujur awakna.

Struktur otak anu ngatur réspon émosional, ingetan sareng diajar, masih dina kamajuan pinuh.

Aya téori anu béda-béda anu mastikeun yén orok saatos dilahirkeun sanggup nginget sababaraha émosi anu parantos kaalaman dina jero rahim indung. Sarua orok siga anu peka pisan kana parobihan indungna.

Sanaos henteu aya studi konklusif dina topik ieu, rekomendasi para ahli nyaéta yén indung sakumaha tenang-gancangna sareng yén anjeunna nyingkahan kaayaan penting tina setrés atanapi kahariwang.

Tés

Dina periode ieu, upami ngembangkeun kakandungan normal, tés anu penting henteu biasana dilaksanakeun. Anjeun gaduh sababaraha minggu katenangan haté nalika ngeunaan kunjungan ka spesialis. Candak kasempetan pikeun nganjang ka bidan anjeun sareng milarian terang ngeunaan kelompok persiapan ngalahirkeun.

Salaku tambahan, bidan bakal terus ngawas beurat awak, tekanan getih anjeun sareng ngupingkeun deg-degan orok.

Gejala

Rahim parantos ngaleuwihan jangkungna bujal. Kakandungan mimiti nunjukkeun. Seueur jalma ayeuna bakal sadar yén anjeun reuneuh sareng bakal sesah kaayaan anjeun pikeun henteu diperhatoskeun.

Pasti anjeun kedah ngamimitian nganggo pakéan anu leupas, pinggel anjeun parantos ngaleungit sareng papakéan naon anu neken beuteung anjeun bakal bangor.

Mangrupikeun waktos anu saé pikeun komunikasi sareng orok. Ngobrol sareng anjeunna sareng di luhur sadayana, belai anjeunna. Anjeun bakal ngaraos hapé sareng anjeun pasti bakal ngaréspon ku tenang. Tapi tong stroke bagian luhur beuteung.

Anjeun bakal jelas-jelas niténan gerakan orok, anjeunna sering gerak sareng kadang gerakan ieu rada ngadadak. Tong hariwang, éta mangrupikeun indikator anu hadé yén orok anjeun henteu kunanaon.. Ayeuna anjeun parantos jelas ngeunaan gerakanana anjeun kedah waspada perhatoskeun anjeunna sababaraha kali sapoé.

Jaga diét anjeun. Dina minggu anu sepi ieu biasana urang gaduh seueur napsu sareng penting pikeun teras jaga diri.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.