Minggu ka-23 kakandungan

awéwé hamil nyieun haté

Dinten ieu kami masihan jalan ka minggu 23 kakandungan, anu orok tiasa beuratna sakedik langkung ti 500 gram, sareng bakal ngukur sakitar 28 séntiméterKumaha parantos tumuh! kaleresan Ibu mungkin gaduh sababaraha keluhan trimester kadua anu has, sanaos nalika anjeunna badé sadar éta, anjeunna bakal ngalangkungan halangan kaping 3. Parobihan anu dilakukeun ku mahluk leutik teras-terasan lumangsung, sareng upami anjeun tiasa ningali éta, anjeun bakal kagum sabab éta ukuran saimbang pisan .

Sareng awak indungna ogé robih sakedik-sakedik, anjeunna sanés deui awéwé anu caang ku kakandungan sababaraha minggu anu ngajantenkeun anjeunna raoseun pisan, tapi boro-boro katingali; ayeuna anjeunna masih sami bagja, sanaos beuteung parantos buleud sareng ageung (sareng naon anu leungit)Panasaran, pisibilitas éksternal kakandungan ngajantenkeun seueur ibu-ibu ngaraos kuat sareng percaya diri, ku kamampuan pikeun moto ... leres ogé aya ogé sababaraha kakurangan, sapertos anjeun kedah ngaleupaskeun sabuk anu tiasa disaluyukeun sateuacanna -pang calana.

Si dina minggu 22 Kami negeskeun yén rai parantos kabentuk, ayeuna urang tiasa nambihan yén kulit orok parantos mimiti kénging pigménan (sanés iris); sareng éta kulit anu sami (masih berkedut) bakal condong tampil leueur dina sababaraha minggu ka hareup, pas sareng kamekaran anu langkung ageung dina ukuran orok sareng endapan gajih.

Parobihan di indung

Sakumaha ceuk Nati dina saminggu sateuacan kakandungan, indungna gaduh waktos santai sateuacanna dina hal tés. Waktosna pikeun mikaresep kakandungan, sakumaha anu kuring parantos lakukeun, sareng istirahat sabisa-bisa. Kami ngarékoméndasikeun upami anjeun ngagaduhan murangkalih anu sanés, sareng anu bungsu diantarana umurna kirang ti 7 atanapi 8 taun (atanapi upami aranjeunna sadayana anom pisan), milari dukungan dina waktos anu khusus pikeun tiasa bakti waktos sareng perawatan.

Edema dina tungkak (ngabareuhan), permén karét ... éta saeutik dibandingkeun sareng kabagjaan indung, tapi tangtosna, éta mangrupikeun gangguan. Upami anjeun henteu acan nganjang ka dokter gigi, tong tinggaleun engké. Nalika anjeun ngagolér, lakukeun ku suku anjeun nepi.

Émut pentingna ngalakukeun latihan jasmani (30 menit leumpang sapoé bakal cekap) sareng sababaraha tuangeun sadinten, tuang tuangeun pokok sapertos sayuran, sayuran, séréal, kacang-kacangan, sareng protéin sato.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.