Minggu ka-24 kakandungan

beuteung awéwé hamil

Kami ngahontal momen anu penting dina kakandungan. Dina sababaraha minggu pisan orok bakal hirup. Ieu hartosna Aya sakedik deui kanggo orok urang kanggo tiasa salamet upami lahir prematur.

Kumaha orok

orok dina minggu 24 kakandungan

Terus nambahan beurat. Ayeuna ukuran kira-kira 21 séntiméter sareng beuratna 600 gram sakitar.

Dina paru-paru, unit-unit dasar tempat pertukaran gas mimiti dikembangkeun.

Ceuli batin orok berkembang sareng éta parantos tiasa nguping, upami anjeun parantos nyarios anu langkung saé, tapi upami anjeun henteu acan ngalakukeunana, parantos waktuna pikeun ngamimitian ngalakukeun éta. Mangrupikeun ide anu saé pikeun mikirkeun naon nami anjeun. Éta bakal janten cara anu saé pikeun janten sadar yén urang ngagaduhan jalma leutik dina rahim urang, kalayan cara na komunikasi sareng ...

Saleresna ampir sadaya organ sénsori anjeun - ngupingkeun, bau, kuncup, sareng saraf tutul - parantos tiasa dianggo. Anjeunna parantos tiasa muka sareng nutup panon ...

Orok mimiti berinteraksi, ngajalajah sareng diajar.

Orok ngelek cairan amniotik sareng janten akrab sareng bau sareng rasa anu tangtu.

Orok kumalayang dina cairan amniotik sareng masih ngagaduhan seueur rohangan dina rahim. Anjeunna henteu lirén ngalih sadidinten, péngkolan, najong sareng ngarobih posisi tanpa aya masalah rohangan ...

Laju saré orok dina rahim henteu aya hubunganana sareng naon anu bakal dipiboga ku aranjeunna saatos lahir, ogé sareng anu teu déwasa. Aranjeunna bobo dina waktos anu pondok, janten anjeun gaduh kesan yén aranjeunna henteu lirén.

Tés

ibu hamil

Waktosna kanggo tes getih sareng cikiih lengkep.

Urin anjeun bakal diuji unggal trimester. Sanaos anjeun henteu ngagaduhan gejala, meureun aya baktéri dina cikiih anjeun, anu tiasa nyababkeun masalah sapertos kontraksi.

Upami anjeun teu acan lulus toksoplasmosis aranjeunna bakal nyungkeun panyiri deui, pikeun mastikeun yén anjeun henteu lulus nalika kakandungan.

oge parameter anu tiasa nunjukkeun yén anjeun mimiti ngalaman anémia bakal dianalisis, Teu aya anu anéh, sabalikna. Dina kakandungan aya sababaraha anémia fisiologis. Ngaronjat cairan sirkulasi nyababkeun anémia hemodilusi.

Tapi ti trimester kadua, kusabab sarat anu langkung ageung tina orok, panginten urang mimiti ngagaduhan anémia nyata, anu peryogi diubaran, janten aranjeunna bakal resep ubar ku beusi.

Analisis ieu kalebet tés pikeun ngadeteksi diabetes kehamilan. Tes O, Sullivan biasana dilakukeun. Ieu tés skrining diabetes.

Dilakukeun dina burih kosong, draw getih dilaksanakeun teras aranjeunna bakal masihan anjeun inuman sareng 50g glukosa sareng aranjeunna bakal ngalaksanakeun narik getih sanés deui sajam engké.

Upami nilai glukosa getih langkung ti 140mg / dl, anjeun kedah ngalaksanakeun Overal Glucose Overload atanapi "kurva panjang".

Dina tés ieu aranjeunna bakal masihan anjeun 100g glukosa tibatan 50. Sareng aranjeunna bakal narik getih anjeun dina lambung kosong sareng tilu kali deui saatos nyandak sirop glukosa. Ieu mangrupikeun tés diagnostik, nyaéta, upami nilai glukosa getih anjeun dirobih dina dua waktos, anjeun bakal didiagnosis kaserang diabetes kehamilan.

Di sababaraha rumah sakit dilakukeun tés panengah, kaleuleutan beban ku 75 g glukosa. Dina hal ieu, anjeun kedah tuang diet anu beunghar karbohidrat tilu dinten sateuacan tés.. Sareng getih ngagambar tilu, hiji puasa sareng dua saatos nyandak sirop glukosa. Éta ogé tés definitif, upami salah sahiji tina tilu nilaina dirobih, diabetes kehamilan didiagnosis.

Upami anjeun didiagnosa kaserang diabetes nalika kakandungan, ahli éndokrinologis bakal nempatkeun anjeun dina diet sareng nyungkeun anjeun ngalakukeun cek gula getih sateuacan sareng saatos tuang. Upami nilaina aya dina wates, diet bakal cekap, tapi upami henteu, panginten kedah diresepkeun insulin ...

naon ari diabetes kehamilan?

pantun awéwé hamil

Mangrupikeun salah sahiji jinis diabetes transitory anu has tina reuneuh.

Éta dihasilkeun ku aksi hormon-hormon tertentu, anu ngaleupaskeun plasénta sareng ngahalangan tindakan insulin dina awak indung. Janten awak urang kedah ngaleupaskeun langkung seueur insulin. Nalika pankreas indungna henteu tiasa ngaleupaskeun sadayana jumlah insulin anu diperyogikeun ku kakandungan na, kadar glukosa getih naék sareng diabetes kehamilan muncul.

Diabetes gestational mangaruhan 5-10% awéwé nalika kakandungan.

Éta henteu ngan ukur masalah pikeun indung, diabetes gestational éta tiasa nyababkeun robahan orok urang. Éta tiasa janten orok anu beuratna beurat pisan, nyusahkeun pangiriman sareng saatos anak ngalahirkeun éta tiasa ngagaduhan masalah ngatur tingkat glukosa getihna sorangan, muncul hypoglycemia dina jam-jam mimiti kahirupan.

Éta sababna diagnosis anu saé sareng kontrol Gestational Diabetes penting pisan.

Sakali kakandungan réngsé, jenis diabetes ieu ogé ngaleungit. Sanaos dina sababaraha kasus, nalika aya sababaraha faktor anu saencana, panginten yén diabetes tetep di indung


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)