Minggu ka-26 kakandungan

minggu ka 26 kakandungan

Parantos sababaraha minggu ti saprak urang ngalangkungan katulistiwa kakandungan sareng urang mimiti perhatoskeun yén trimester katilu parantos caket sareng teu raoseun kusabab penambahan beurat orok sareng bulan-bulan awak urang damel sahingga orok henteu kakurangan nanaon ...

Kumaha orok abdi

Dina waktos ieu beuratna sakitar 800/900 gram sareng ukuran sakitar 23 séntiméter tina sirah dugi ka butut.

Anjeunna parantos ngirangan beurat sareng mimiti ngempelkeun gajih dina kulitna, keriput dilicikeun, janten anjeunna henteu gaduh penampilan anu kisut dugi ka ayeuna.

Ti saprak ayeuna, orok urang tiasa salamet upami lahir.
Paru-paru sareng pembuluh darah anu nyayogikeunana parantos parantos asak sareng cukup tumuh sahingga, kalayan perawatan anu intensif, bursa gas lumangsung sareng éta tiasa ngambekan upami lahir prematur.

Ogé Sistem Saraf Pusat parantos cukup dewasa pikeun ngarahkeun gerakan pernapasan sareng monitor suhu awak.

3D ultrasound

Nyatana, dina jero rahim, sanaos henteu tiasa ngambekan, éta bakal ngamimitian latihan gerakan ieu, nyobian nghirupan. Hal ilahar pikeun dokter kandungan ningali orok ngalaksanakeun gerakan pernapasan nalika ultrasound, anu mangrupikeun tanda anu paling dipercaya pikeun karaharjaan fétus.

Limpa orok ngamungkinkeun sél getih anu cekap pikeun sirkulasi getih pikeun mastikeun yén oksigén sareng nutrisi ngahontal unggal juru awak orok.

Siklus bobo na masih bénten sareng anu déwasa, sareng anjeunna masih seueur rohangan kanggo ngalih, janten urang bakal perhatoskeun gerakan anu kuat iraha waé dina sadidinten. Sanaos seuseueurna ibu-ibu humandeuar yén orokna langkung wengi gerak . Pasti éta kusabab urang bersantai sareng urang langkung sadar tibatan siang.

Indra na parantos maju, anjeunna mimiti ngabedakeun sora indungna. Ngobrol sareng anjeunna, upami anjeun parantos milih nami anu langkung saé.

Percanten atanapi henteu, orok nyerna cairan amniotik, sakapeung seueur, sareng sanaos rada mimiti, anjeun panginten tiasa ngamimitian yén anjeunna kasiksa.

awéwé hamil leumpang

Parobihan di indung

Anjeun dina momen anu saé pikeun kakandungan. Anjeun lincah, anjeun jelas-jelas merhatoskeun orok anjeun sareng berinteraksi sareng anjeunna. Mangga sing raos.

Ayeuna beuteung nunjukkeun. Kulit mimiti manteng sareng anjeun tiasa perhatoskeun sababaraha peurih dina peujit. Coba pikeun hidrasi sorangan ogé, krim anti-manteng spésipik anu khusus pikeun kakandungan bakal ngabantosan peurih sareng nyegah tanda-tanda regeng.

Pasti garis Alba mimiti nyirian dina beuteung anjeun. Mangrupikeun garis anu aya di tengah beuteung, antara otot rektus abdominis sareng anu dugi ti symphysis pubis, ngalangkungan pelvis, dugi ka bagian handap sternum. Nalika kakandungan condong poék sareng rambut sering tumuh. Sagala rupa anu ngaleungit saatos dikantunkeun, sanaos anjeun kedah sabar, sakapeung peryogi langkung lami tibatan anu dipikahoyong.

Anjeun pasti bakal perhatoskeun kedah kiih sering. Éta normal, paningkatan beurat orok sareng rahim nyababkeun kandung kemih dina tekenan sareng kapasitasna turun. Tapi penting pikeun waspada pikeun tanda-tanda inféksi cikiih anu anjeun perhatoskeun. Upami peurih atanapi henteu raoseun muncul nalika kiih, konsultasi ka dokter anjeun. Inféksi kiih tiasa nyababkeun kontraksi sareng nyababkeun seueur ancaman pikasieuneun di tempat persiapan

Tés

Upami tés skrining pikeun diabetes gestational, tés O'Sullivan masihan anjeun dirobah, ayeuna aranjeunna bakal ngalaksanakeun seueur teuing glukosa oral. Pilarian terang ngeunaan persiapan anu diperlukeun pikeun ngalakukeun tés ieu. Mangrupikeun tés anu panjang sareng pikaboseneun, upami anjeun tiasa ngiringan langkung saé. Perusahaan sareng biantara bakal ngajantenkeun langkung tanggel.

Éta panginten kedah ngulang deui ultrasound, upami dina minggu ka 20 aya robahan atanapi évaluasi sadaya organ henteu tiasa dilaksanakeun leres.

Upami henteu aya tés ieu diperyogikeun sareng anjeun raoseun sapertos éta, anjeun tiasa ngalakukeun ultrasound 3D. Dina momen ieu orok mangrupikeun ukuran anu cekap sareng anjeun bakal ningali kumaha anjeunna ngadamel raray, nyedot ramo, nancebkeun létah ...


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)