Minggu ka-28 kakandungan

mojang sareng awéwé hamil

Kakandungan urang teras-terasan sareng ti saprak ayeuna urang lebet trimester katilu kakandungan.

Dina trimester ieu rasa teu ngarareunah kusabab nambah beurat orok beuki penting sareng urang bakal mulai ngaraos kedah "nyiapkeun sayang" kanggo orok urang ...

Kumaha orok abdi

ibu-ibu nyarios

Dina waktos ieu kakandungan orok lebet "Tahap pertumbuhan maksimum". Anjeun badé ngamimitian kéngingkeun sakitar 200g saminggu.

Anjeunna ngamimitian siga anu nembé lahir. Anjeun ngumpulkeun lemak dina kulit anjeun anu mimiti ngabuleudkeun bentuk orok anjeun. Kulit orok kentel sareng orok dibungkus ku zat bodas anu disebatna vernix caseosa, Éta ngajagaan anjeun tina kontak langsung sareng cairan amniotik.

Beurat orok anjeun sakitar 1.100 gram sareng total panjangna tiasa ngahontal 35 séntiméter.

Paru-paru aranjeunna parantos gaduh kamekaran anu ngamungkinkeun, ku ati-ati, orok éta ngambekan sareng bursa gas pikeun lumangsung, bisi lahir prématur.

Sistem saraf pusat ngalangkungan fase anu pisan ngembangkeun dina minggu ka 28 kakandungan. Uteuk henteu deui ngagaduhan permukaan anu rata, alur munggaran muncul sareng beurat otak ogé ningkat. Salaku tambahan, anjeunna cukup dewasa pikeun mingpin éta gerakan pernapasan komo ngadalikeun suhu awak orok ...

Orok anjeun parantos raos raos sareng ngabédakeun sora indungna. Candak kasempetan pikeun ngobrol sareng anjeunna sareng nempatkeun musik dina anjeunna ... Penting anjeun parantos mutuskeun namina sareng anjeun nyauran anjeunna ku nami éta. Upami anjeun ngagaduhan duduluran anu langkung sepuh ngajantenkeun aranjeunna miluan sareng nyungkeun pendapatna ngeunaan kamungkinan nami, ngarah bakal ngaraos bagian penting dina kaputusanana.

Ayeuna gerak pisan sareng anjeun sampurna perhatoskeun gerakan éta. Anjeun bahkan mungkin aya bewara ti waktos ka waktos anu gaduh hiccups.

Parobihan di indung

Ayeuna mangrupikeun waktos pertumbuhan anu penting pikeun duanana orok, tah kulit beuteung kedah manteng gancang pisan. Tetep terhidrasi, anjeun tiasa nganggo krim tandatangan anti-manteng khusus pikeun kakandungan, éta ti waktos ayeuna nalika anjeun peryogi pisan. Anjeun bahkan mungkin aya bewara anu peurih, Anu dihasilkeun ku manteng sapertos dadakan. Upami aya perhatosan peurih sakujur awak anjeun atanapi upami anjeun ngaraos dina dampal panangan anjeun atanapi dina dampal suku anjeun anjeun kedah teras konsultasi éta.

Komo upami anjeun parantos bobo saageung kakandungan anjeun, ti saprak ayeuna normal pikeun anjeun ngamimitian kakandungan sababaraha masalah istirahat. Coba henteu tuang tuangeun anu copious atanapi beurat pisan, laksanakeun latihan rélaxasi sareng bobo pas anjeun mimiti ngaraos bobo.

Perhatoskeun yén orok anjeun pindah nenangkeun anjeun sareng tiasa janten perasaan anu pikaresepeun sareng nyugemakeun, tapi kadang, gerakanana jadi ngadadak éta tiasa ngaganggu anjeun. Ogé, orok anjeun parantos terang naon anu anjeun resep sareng naon anu anjeun henteu resep, upami posisi anu raoseun pikeun anjeun, orok henteu resep, anjeunna moal liren ngalih dugi ka anjeunna ngarobahna pikeun anu sanés éta langkung raoseun pikeun anjeun.

Ayeuna mangrupikeun waktos anu saé pikeun ngamimitian kelas babaranAnjeun masih lincah sareng anjeun tiasa olahraga tanpa masalah ageung, anjeun ogé bakal réngsé kursus sababaraha minggu sateuacan dikantunkeun, janten upami anjeun kedah ngalakukeun salah sahiji kelas atanapi prakték anjeun bakal ngagaduhan waktos.

Tés

awéwé geulis hamil

Kami dina waktos anu sepi pisan nalika ngeunaan tés. Upami kakandungan normal sareng khususna résiko rendah di pasti anjeun moal ngagaduhan buktos istiméwa momen ieu.

Hijina mah istiméwa nyaéta dina upami getih indung Rh négatip. Dina kasus éta, dina minggu 28 anjeun kedah ngatur anti-D gamma globulin ka indung, pikeun nyegah yén upami orok positip Rh, aya réaksi dina getih indung sareng ngahasilkeun antibodi ngalawan faktor Rh, anu bakal janten bahaya pisan dina nyanghareupan kakandungan anu sanés. Vaksin ieu ogé kedah dipasihkeun saatos ngalahirkeun iraha orok Lahirna Rh positip sareng indung na Rh négatip.

Vaksin pertusis. Éta mangrupikeun vaksin tina implantasi anyar dina kakandungan. Numutkeun ka Komunitas Otonom, éta dikaluarkeun dina saminggu atanapi anu langkung kakandungan, tapi pernahna sateuacan minggu 28. Pariksa sareng bidan anjeun dimana anjeun kedah angkat pikeun nyungkeun éta sareng jam sabaraha. Hurung link ieu Kuring ngantepkeun anjeun langkung seueur inpormasi ngeunaan éta.

Kadali ultrasound. Ngan parantos upami aya kacurigaan tina sababaraha robahan, upami ultrasound dina minggu 20 aya parameter anu dirobih atanapi upami anjeun gaduh diabetes kehamilan, contona.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)