Minggu ka-29 kakandungan

awéwé hamil ku cocooan

Anjeun parantos aya dina minggu ka-29 kakandungan, sareng orok anjeun yuswa 27 minggu. Fétus beuratna langkung ti sakilogram (sakitar 1.250 dugi ka 1.300 gram) sareng tiasa jangkungna 37 atanapi 38 séntiméter. Éta nyorot kana kamekaran lengkep organ visi, sareng luar biasa yén panon parantos sénsitip kana cahayaSanaos indera ieu moal tiasa kaalaman dugi ka saatos nganteurkeun. Sacara umum, sadaya indera dikembangkeun, anu raket patalina sareng kematangan korteks serebral.

Upami anjeun ningali orok anjeun dina ultrasound, anjeun bakal perhatos yén sirahna ageung, dibandingkeun sareng beuteung, henteu dugi ka minggu ka 35 yén perkembangan orok ngamungkinkeun ngahargaan proporsi anu langkung ageung dina awak alit. Sakumaha anjeun terang, bayah moal bérés asak dugi ka lahir, tapi aranjeunna parantos gaduh seueur kapasitas pikeun tukeur oksigén. Kuring ogé badé ngajelaskeun ka anjeun naon parobihan anu lumangsung dina awak indung, pikeun ngamimitian, anjeun panginten parantos ngaraos Kontraksi Braxton Hicks, anu misi na nyaéta kéngingkeun rahim dina bentukna.

Upami anjeun henteu acan hamil atanapi henteu nyambung pisan sareng awak anjeun, Kuring bakal nyaritakeun yén aranjeunna henteu teratur sareng bangor tapi henteu nyeri pisan (henteu jauh ti dinya) siga kontraksi tanaga gawé; tong hariwang upami anjeun ngalamana, éta sapertos kram beuteung.

dua leungeun nyieun haté

Minggu ka 29 kakandungan.

Masih aya sababaraha minggu deui, tapi anjeun parantos aya dina trimester katilu: awak jeung pikiran anjeun kerja keras nyiapkeun momen khusus tina rapat munggaran sareng orok. Sareng awak anjeun nyiapkeun ogé nunjukkeun yén anjeun kéngingkeun dugi ka satengah kilo pikeun unggal minggu anu leungit, kusabab sarat anu anjeun kedah hadirkeun seueur (beurat orok nyalira, plasénta, cairan amniotik, sareng sajabana) Upami anjeun tuang saimbang Anjeun teu kedah hariwang pisan, sanaos tong hilap olahraga unggal dinten.

Sareng tangtosna, beuteung anjeun parantos ageung pisan (sareng naon anu leungit), perhatoskeun yén ampir nepi kana dada. Janten capé sareng nyeri tonggong atanapi sampéan téh normal pisan, kuring mikir yén henteu kumaha anjeun, bakal anéh henteu nunjukkeun paningkatan beurat sapertos kitu. Anjeun ogé kedah kiih langkung sering, anjeun panginten parantos ngagaduhan kaki anu ngabareuhan atanapi anjeun mendakan sababaraha tanda manteng; Kuring sok nyarios yén alesan éta pantes, tapi pastikeun naroskeun ka bidan upami anjeun aya patarosan atanapi masalah.

8 dugi 12 minggu dugi ka pangiriman, cekap dugi ka sumping kalem sareng santai di dinya, anu anjeun pikaresep; sareng pendak deui dina minggu ka 30.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)