Minggu ka-3 kakandungan

Minggu ka-3 kakandungan

Kami teraskeun sareng «Kakandungan Minggu per minggu» kami: saatos minggu ka 1 y nu 2, urang dugi ka pembuahan. Salah sahiji prosés anu paling éndah sareng pikaresepeun di alam nyaéta mamang pupuk. Cicih gambar klasik tina union antara ovum sareng spérma, anjeun bakal resep terang yén prosés ieu ngandung sababaraha léngkah anu luar biasa anu henteu kantos kami bébéja di kelas, sareng dina "Ibu-ibu Dinten ieu" kami hoyong ngungkabkeun ka anjeun .

Kami aya dina tarian kimia anu sampurna dimana dua sél séks atanapi gamét badé tukeur kromosomna, tapi henteu sateuacan ngadamel balapan anu pangsaéna sareng paling terampil dimana hiji spérma dugi ka ovum éta. Naon anu lumangsung salajengna ngandung misteri pangageungna sareng tantangan pikeun sains, didinya dimana dua sél leutik masihan jalan ka séri transformasi pikeun ngartikeun sakedik sakedik anu disebat "kahirupan". Kami ngajelaskeun ka anjeun.

Pembuahan step by step

Naha anjeun terang yén endog ngan diaméterna langkung ti 0.135 ml? Sérma malah langkung alit, sareng kanyataanna, tiasa aya antara 120 sareng 600 juta spérma dina unggal éjakulasi. Ayeuna, tapi diantara aranjeunna sadayana, ngan sakitar 500 bakal ngahontal tahapan anu bakal dilakukeun pembuahan.

Hayu urang tingali masing-masing tahapan na.

Perjalanan anu panjang dimimitian.

Petualangan ieu dimimitian nalika mani disimpen dina heunceut. Tempat ieu sanés lingkungan anu pikaresepeun, éta teuing asam sahingga, spérma kapaksa milari tempat anu langkung basa, sahingga ngalirkeun ti rahim kana tabung fallopian dina sababaraha jam.

Sakali dina tabung fallopian, spérma tiasa salamet 48 dugi 72 jam. Maka, pembuahan tiasa lumangsung antara dua atanapi tilu dinten saatos hubungan intim.

Éta aya dina kursus ieu dimana bagian ageung tina jutaan spérma na leungit, ngirangan sababaraha untung anu bakal ngaliwat mémbran
tina ovum pikeun masihan jalan ka pembuahan.

Salami perjalanan ieu, spérma ngalaman kaleungitan sabagian tina lapisan sirahna.. Ieu disababkeun alesan penting pisan anu matak panasaran: sahingga runtuyan réaksi kimia anu penting pikeun nembus ovule tiasa digagas.

Pembuahan endog

Penetrasi tina makuta radiated

Pikeun langkung ngartos kana tahapan pembuahan dUrang kedah ngabayangkeun ovule salaku spésiés kapsul anu dijagi giliran ku sababaraha lapisan. Salah sahijina, anu paling éksternal justru makuta anu mancarkeun atanapi mancarkeun.

Makuta anu mancarkeun diwangun ku sababaraha lapisan anu fungsina pikeun nyayogikeun protéin kana ovum.
Spermatozoa sumping ka dieu pikeun ngamimitian sateuacanna rumit antara sadaya sél folikel. sakurilingna struktur ieu. Aranjeunna ngalaksanakeunna berkat jinis énzim anu ngamungkinkeun aranjeunna muka sababaraha rupa torowongan. Éta rada perjuangan!

Kadatangan dina zona pellucida

Sérma parantos ngalangkungan corona radiata sareng ayeuna aya dina a panghalang kadua aranjeunna kedah nyebrang. Aranjeunna bakal ngalakukeun ieu berkat jinis énzim anu bakal ngahasilkeun parobihan spérma éta nyalira, nyababkeun naon anu katelah réaksi akrosom.

Dina fase ieu, henteu sadayana spérma bakal réaksi sapertos kieu. Tujuan pamungkas nyaéta pikeun jinis struktur anu khusus pisan pikeun muncul: di filamén akrosomik- Tujuan na? Saderhana pisan, kontak sareng mémbran sél ovum. Léngkah pamungkas ...

Spérma ngabuahan ovum

Ngabuburit

Sanaos ngan sababaraha spérma parantos dugi ka zona pellucida, perangna kasalametan sareng réaksi énzimatik ieu bakal ngamungkinkeun nasib kabeneran ngan ukur hiji, anu tungtungna tiasa hubungan sareng mémbran plasma oosit berkat filamén akrosomal. Nalika ieu kajantenan, mangrupikeun serangkaian parobihan anu narik ati dimimitian:

Mémbran mimiti sekering ngaliwatan sababaraha parobahan ionik dimana patuh spérma langkung kana oosit diblokir.

Teleponna nembongan pupuk congcot, anu tujuanana ngamungkinkeun sirah, sapotong panengah sareng buntut spérma ngasupkeun sitoplasma oosit.

Pembuahan lumangsung nalika sekering intiBoh sirah spérma anu parantos ngaksés endog sareng endog éta sorangan. Éta nalika aya 46 kromosom babarengan (unggal sél séks nyumbang 23), sahingga ngawangun wakaf kromosom anu saé pikeun jalma anyar.

Sanaos leres yén satengah tina inpormasi genetik pakait sareng bapak sareng indung, lUni ngahasilkeun nyiptakeun individu anu unik sareng teu bisa dibalikan deui, anu dina waktos ieu disebat zigot sareng yén saatos salapan bulan robih, kamekaran sareng kaajaiban rahasia anu bakal kami ngajelaskeun dina artikel kahareup, bakal masihan jalan pikeun mahluk anyar.

Pidéo ieu Éta bakal ngabantosan anjeun pikeun terang sakedik perkawis héran pupuk:

Kami ngajak anjeun waspada pikeun mendakan fase salajengna kakandungan step by step ...


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Vanessa cenahna

    soré alus
    Tanggal 21 Pébruari, kuring gaduh transfer émbrion 1. Kami dina tanggal 25, upami kuring angkat ka dokter kandungan sareng aranjeunna ngalakukeun kamandang, naha aranjeunna tiasa terang upami émbrion na parantos ditanamkeun?
    hatur nuhun

bool (leres)