Minggu ka-30 kakandungan

nangkeup beuteung hamil

Nalika urang nampilkeun minggu ka 29 kakandungan, urang nyarioskeun kamekaran anu luar biasa tina indra orok, anu ngagaduhan paningal, pangrungu atanapi rasa anu badé dianggo saatos lahir. Dina minggu ieu 30 urang ngawartosan éta organ internal ogé nyampurnakeun fungsina (Ieu kasus sistem pencernaan sareng peujit, lambung sareng ati, sareng anu sanésna). Parobihan kualitatif ogé kajantenan dina sistem pernapasan, sanaos mateng sistem saraf anu luar biasa diperhatoskeun.

Di sisi séjén, penampilan fisikna beuki saimbang, sareng éta bakal janten sakitar 35 minggu nalika sirah bakal lirén katingali langkung ageung tibatan beuteung. Orok parantos tiasa beuratna sakitar 1400 gram, sareng ngukur sakitar 42 atanapi 42 séntiméter diitung tina sirah dugi ka jempol. Sakumaha anu diarepkeun, langkung seueur jabang bayi tumuh, langkung ageung rahim (tina symphysis pubis sakitar 30 séntiméter) sareng beuteung anjeun ogé bakal beuratna langkung, anu logis. angger teu kaleuleuwihi.

Pangembangan otak sareng kontribusina gizi pikeun kamekaranana

awéwé hamil maca

Fakta anu panasaran nyaéta uteuk nampi aspék kadatangan anu janten ciri, kalayan konvolusi (furrows) sareng kamampuan ngandung seueur neuron. Anjeun masih pasokan gizi utami, sareng naon anu anjeun tuang nyayogikeun anjeun mineral dasar sapertos beusi sareng kalsium. Nyatana, toko beusi anu aranjeunna peroleh bakal tahan dugi ka yuswa 9 bulan, anu menerkeun perluna anjeun nganggo a diet sehat pisan sareng saimbang.

Kami moal bosen nyarioskeunana, tuang saimbang kedahna nyertakeun seueur produk dumasar-pepelakan (sayuran, buah, kacang-kacangan, séréal), ogé protéin sato sareng sayuran, serat sareng mineral.

Ngan ukur 10 minggu deui: urang siap-siap

Waktosna kanggo mimitian persiapan ngalahirkeun, sareng mutuskeun kumaha anjeun hoyong dipiara. Émut yén anjeun ngagaduhan kamungkinan pikeun ngirim a rencana kalahiran di rumah sakit tempat anjeun ngalahirkeun, tapi anjeun ogé tiasa milarian pilihan alternatif, sapertos klinik kalahiran alami; Kami ngarékoméndasikeun ngobrol sacara kabuka sareng bidan sareng gynecologist anjeun, aranjeunna ahli anu siap ngupingkeun anjeun sareng mamatahan anjeun, sanaos aranjeunna ngagaduhan pendapat anu bertentangan sareng anjeun, dina hal éta, diperyogikeun ngabandingkeun pendapatna. Anu paling penting nyaéta anjeun ngaraos gaduh sadaya inpormasi anu anjeun peryogikeun, sareng anjeun nyanghareupan katenangan sareng kayakinan dina diri anjeun (sareng dina orok), waktos sésana.

Sigana volume awak anjeun parantos ningkat, kusabab beurat orok éta sorangan (langkung plasénta, cairan amniotik), tapi kusabab ingetan cairan. Upami anjeun pikir anjeun kedah nganggo kaos kaki anu non-elastis anu henteu nyempetkeun, nganggo kaos atanapi blus anu langkung ageung, atanapi nyabut cingcin anjeun, rumaos bébas, sabab anjeun kedah raoseun. Kalayan ieu kami mungkas minggu ka 30 sareng urang ngajak anjeun maca kami dina minggu 31, anu bakal sumping henteu lami.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.