Minggu ka-32 kakandungan

Wanoja hamil

Handap ku Kakandungan urang Minggu ku Minggu, urang parantos dugi ka minggu ka 32, sareng sakedik sakedik waktos pangiriman caket. Dina tahap ieu, orok disimpen dina posisi cephalic occipital anterior, anu posisi optimal nalika ngalahirkeun; perséntase leutik orok baralik deui sareng breech, atanapi anu anterior. Mangrupikeun mahluk anu saé diwangun, mirip pisan sareng anu bakal aya nalika lahir, sareng éta tiasa beuratna 1,8 dugi ka 2 kilo.

Dipercaya yén dina waktos ayeuna, orok parantos tiasa ngahasilkeun kenangan, sareng bahkan aya dina kandungan, aranjeunna tiasa mikir. Dugi ka yuswa 36 minggu anjeun, sistem pernapasan orok henteu ngahontal fase alveolar, nyaéta nyaéta umur anu lengkep. (sareng éta tahan saatos ngalahirkeun), nanging, bronchioles parantos mimiti ngembangkeun. Putri atanapi putra anjeun bakal ngukur sakitar 42 séntiméter, ti mimiti sirah dugi ka toe, kalayan variasi sababaraha séntiméter. Sareng kuku na parantos dugi kana ujung ramo!, Anu matak seueur murangkalih lahir peryogi motong kuku; buuk ogé panginten parantos mimiti tumuh.

pasangan hamil

Pastikeun tetep janji pasini sareng dokter kandungan sareng bidan, atanapi ngiringan kelas Persiapan ngalahirkeun. Di sisi anu sanésna, kumargi orok bakal teras tumuh, sareng dina tingkat naon! (satengah kilo per bulan), duanana jilid anjeun sareng awak anjeun ogé ningkat. Kusabab kitu sababaraha ibu hamil nyebatkeun yén hésé pikeun aranjeunna nyandak posisi bobo, éta normal salami trimester katilu ieu. Upami anjeun tetep aktip sareng anjeun tuang saimbangAnjeun bakal ngaraos langkung saé ngeunaan diri anjeun, sareng ogé bakal gampang pikeun anjeun bobo.

Orok moal lirén ngalih sareng najong, sareng dina sagala kamungkinan anjeun bakal terang upami éta mindahkeun suku atanapi kalapa, sabab anu pangpayunna sigana langkung gancang. Anjeun bakal perhatoskeun kontraksi tina Kancing ati (émut: aranjeunna henteu hariwang); tapi - sanaos henteu biasa - upami kontraksi anjeun sengit pisan sareng sering pisan, anjeun kedah angkat ka ruang darurat. Ayeuna, pangiriman prématur dina 32 minggu gaduh tingkat salamet anu luhur pisanTapi bayahna henteu acan asak, sareng orok peryogi pisan jaga. Sanaos kitu, upami éta masalahna, kamungkinan ogé anjeun bakal dikaluarkeun ubar pikeun ngeureunkeun kontraksi. Utamana dina waktos anu sesah (upami aya, sabab ngalahirkeun mangrupikeun prosés fisiologis) anjeun kedah percanten ka dokter.

Anjeun panginten langkung capé, ku teu ngarareunah dina sampéan, beuteung, atanapi tonggong handap, éta masih gangguan hampang anu has pisan tina tahap ieu kakandungan. Beristirahat upami awak anjeun nyungkeun éta sareng tong sieun pikeun nyungkeun pitulung pasangan, kulawarga atanapi réréncangan. Aya ibu-ibu anu parantos nyiapkeun minggu ieu kantong pikeun rumah sakitTanpa ati-ati pisan, anjeun tiasa ngamimitian rencana mental naon anu anjeun peryogikeun. Sareng di bumi anjeun tiasa nyarios ngeunaan waktos kalahiran sareng tanggung jawab bapak.

Sareng urang parantos ngantepkeun anjeun dugi ka minggu ka-33 tina kakandungan anu terus maju.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)