Minggu ka-4 kakandungan

Sél dina minggu ka 4 kakandungan

Saatos pembuahan urang dugi ka minggu ka 4 kakandungan, anu dianggap pamekaran kadua: nyaéta nalika émbran implants dirina dina témbok rahim (tempat dimana anjeunna bakal tumuh sareng nyiapkeun badé ka luar dina dinten pangiriman). Susuratanna nyaéta kalayan dinten 21 dugi 28 tina siklus menstruasi; tapi haid parantos dieureunkeun ku hormon manusa chorionic gonadotropin (HGC), anu mangrupikeun tés kakandungan anu dideteksi. Kusabab kitu henteuna menstruasi - utamina upami kakandungan dipilarian - mangrupikeun tanda anu mimiti ditingali; Sareng émut yén upami kacurigaan anjeun dikonfirmasi anjeun kedah (upami anjeun henteu acan ngalakukeun éta) mimitian nyandak suplemén asam folat, sapertos anu dituduhkeun di dieu (400 mg unggal dinten).

Antara minggu ieu sareng salajengna nyaéta nalika urang biasana nyungkeun tés kakandungan di apoték atanapi Pusat Perencanaan Kulawarga: upami aturanana henteu teratur, meureun langkung merenah pikeun ngantosan sababaraha dinten, sanaos kuring terang yén dina kaayaan ieu kasabaran kaciri ku henteuna. Upami anjeun mésér kit tekadna kakandungan, baca pitunjukna kalayan taliti, sareng teras laksanakeun tés nganggo cikiih kahiji énjing; HGC tetep teras-terasan dina cikiih, tapi ieu nalika konsentrasi na pangluhurna, sareng ngalaksanakeun tés siang siang tiasa masihan hasil anu ngabingungkeun. Kurangna perdarahan menstruasi mangrupikeun peringatan anu munggaran, sareng upami éta kakandungan anu dipikahoyong, teu tiasa dihindari pikeun karasa aya ilusi, tapi aya deui tandana, sareng éta henteu tiasa disalahkeun (pikeun anu parantos ngalaman hiji atanapi langkung kakandungan) .
Seueul atanapi lieur tiasa muncul, sareng anjeun pasti capé; éta ogé biasa ngaraos tegangan dina dada. Sanaos sensasina sami sareng anu urang gaduh sindrom pramenstrual (kacuali duka anu sakapeung ngiringan anu terakhir), nya éta intuisi anu ngingetkeun sababaraha ibu; Y dua garis pink anu mastikeun pikeun urang sadayana yén kakandungan parantos kahontal! Tapi hayu urang henteu gancang teuing sareng balik ka implantasi éta.

Embrio milarian bumi

Minggu ka-4 kakandungan

Saatos pembuahan, blastocyst (fase émbrionik masih teu acan dimimitian) turun ka rahim sareng ngahasilkeun ekstensi alit anu ngempelkeun (atanapi ngubur) éta dina éndométrium: implantasi parantos nyimpulkeun sareng mahluk anu bakal berkembang tina pembagian sél ieu parantos ngagaduhan bumi . Dina waktos anu sasarengan, pembentukan plasénta sareng rongga amniotik dimimitian.

Ukuran cikal implan leutik nyegah ultrasound tina ngadeteksi éta, sanaos ultrasound heunceut tiasa ngabantosan ningali kantung konéng tanpa bukti yén kahirupan anyar ngadorong pisan di jero. Ngan aya saminggu deui sateuacan anjeun tiasa ningali éta, sareng kuring terang yén sanaos kuring béjakeun yén teu aya buru-buru, anjeun pasti gaduhna; Éta moal nguntungkeun anjeun pisan upami kuring nyaritakeun yén lamun orok anjeun parantos aya sareng anjeun, anjeun ngan ukur tiasa ngurus diri sareng ngurus anjeunna, sareng angkat ka janji anu dijadwalkeun ku bidan sareng dokter kandungan. Untungna, dinten ayeuna urang tiasa nganggo seueur inpormasi, sareng rohangan virtual dimana urang tiasa ngabagi ka ibu-ibu anu sanés. Nanging, kuring malikan deui: bersantai terasrasakeun tahap anyar ieu hirup anjeun, kontraskeun data nalika diperyogikeun sareng ngantep diri anjeun kabawa ku naluri sareng naséhat anu dipasihkeun ku para ahli kaséhatan.

Pendarahan implanan - henteu kedah hariwang

Cikal bakal leutik tapi tilu lapisan sél na ngabentuk jaringan anu béda-béda: anu jero bakal janten organ; rata-rata dina sistem rangka, otot, ékskresi sareng kardiovaskular; jaba bakal janten kulit, rambut, panon sareng sistem saraf. Nya, ieu pisan, sakedap pisan; tapi pastina Alam jalan sampurna, teu aya ragu yén anjeunna terang naon anu anjeunna lakukeun :).

Minggu ayeuna naon anu urang terang salaku perdarahan implantasi kajadian: nalika awak anjeun damel pikeun nyingkahan haid ngalangkungan séri sinyal, sareng salaku bantosan HGC; blastocyst nyababkeun perdarahan anu biasana leutik, ku nganggo jaringan anu ngajajar éndométrium (sénsitip pisan dina waktos ayeuna, sareng irigasi ku pembuluh darah anu bakal nyéhatkeun mahluk anyar). Pendarahan ieu biasana langkung poék tibatan getih haid, sareng sakapeung henteu langkung ti dua tetes, janten henteu panik upami nampilkeun ciri-ciri ieu.

Anjeun nembé ningali pidéo anu tiasa netelakeun sababaraha mamang. Aya jalan anu panjang, tapi naha anjeun sadar sateuacanna kuantitatif anu parantos lumangsung dina sababaraha dinten? Tina pembuahan antara dua sél urang ngalirkeun ka organisme anu diwangun ku tilu lapisan anu mimiti nyéhatkeun dirina sorangan; tapi ogé plasénta, kantung amniotik, sareng colokan mukus dikembangkeun, pikeun nyingkahan inféksi sareng ngajagi naon anu janten orok anjeun.

Kami ngundang anjeun pikeun neraskeun séri ieu ngeunaan kakandungan. Mangga sing raos!

Gambar sareng pidéo munggaran - Implantation in Primitive Streak


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

17 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Yohana_kledid cenahna

    Halo nami abdi YOHANA sareng kuring hariwang sabab kuring henteu tiasa hamil sareng kuring bakal ngalakukeun pangobatan anu penting kuring hoyong janten indung

    1.    Macarena cenahna

      Yohana, tingali dokter anjeun punten. Hatur nuhun pisan kana anu parantos maca sareng masihan koméntar.

  2.   Jessica cenahna

    Halo, kuring hariwang pisan sabab kuring gaduh waktos tunduh 15 dinten sareng tanggal 22 Juli 2017 kuring angkat ka laboratorium kanggo nyandak uji kakandungan sareng kaluar négatip, 3 jam sanggeusna kuring ngalaman pendarahan sakedik anu henteu acan lumangsung ti saprak Juli 22, 2017. Naon anu tiasa kajantenan?

    1.    Macarena cenahna

      Hai Jessica, antosan sababaraha dinten kanggo nyandak tés kakandungan anu anyar, contona anjeun tiasa ngulang deui dina 31 Agustus. Kami henteu terang naon sababna perdarahan éta, upami éta henteu acan diulangi, tong hariwang.

  3.   Gina cenahna

    Halo. Patarosan abdi kieu. Kuring milarian orok sareng dina dinten 21 siklus kuring diresepkeun antibiotik (bactrim forte sareng pangobatan anu sanés) pikeun inféksi follikulitis anu awon pisan. Sieun abdi upami nginum obat-obatan ieu tiasa nyababkeun cilaka upami bulan ieu kuring berhasil hamil, sanaos henteu terang, kusabab tanggal période kuring kaping 26 sareng siklus abdi 30 dinten. Hatur nuhun

    1.    Macarena cenahna

      Hai Gina, kami ngartos kana masalah anjeun, tapi anjeun kedah nyobian ngaleungitkeun pikiran négatip. Mamang ieu salawasna hadé konsultasi sareng dokter, malah mun percanten ka dokter anu hoyong resep pangobatan, sareng ngawartosan anjeunna yén anjeun hoyong hamil, sahingga anjeunna gaduh inpormasi éta. Upami anjeun parantos reuneuh, pikirkeun yén sababaraha dinten dugi ka implantasi, anu résiko tina naon anu dipikabutuh ku indung diminimalkeun, tapi henteu disarankan pikeun percanten yén ogé. Ngobrol ngeunaan éta gancang-gancang sareng dokter atanapi dokter, sareng nyandak tés kakandungan upami anjeun ngagaduhan kalepatan.

      Hiji salam.

      1.    Veronica cenahna

        Halo, kuring teu gaduh waktos salami sataun, urang teu ngurus diri sareng kabogoh, dinten ayeuna kuring ngagaduhan kram sareng kuring mimiti pendarahan pink. Abdi ngaraos aya anu ngagebug dina beuteung handap kuring. Dupi abdi bakal reuneuh?

  4.   Fabian Sandra cenahna

    Kuring kantos hubungan seksual dina dinten terakhir ovulasi, sareng 47 dinten saterasna kuring ngalakukeun uji getih kualitatif kalayan sensitipitas 25mUi / ml masihan hasil négatip ... tapi gejala kakandungan tetep sapertos granit dina dada, beuteung distén atanapi beuteung ngabareuhan, sareng kaluar bodas ... naha mungkin sababaraha dinten sanggeusna kakandungan teu acan kauninga? Naha éta tiasa janten kakandungan ectopic? Atanapi meureun kuring nyiptakeun kakandungan psikologis? Kuring tumaros ultrasound pelvis beuteung sareng endometrium kuring kandel.

  5.   Maggy cenahna

    Kuring gaduh waktos reureuh 15 dinten sareng kuring ngalakukeun tes kaluar positip sareng saatos 5 dinten saatos tes kuring ngamimitian pendarahan ngan ukur sababaraha titik sareng sababaraha tetes nalika lebet ka WC dina gema kuring henteu ningali nanaon k hartosna ieu

  6.   marten cenahna

    Halo, nami abdi Marta, kuring ngan ukur hoyong terang kuring ngalaman masa kuring dina 19 Juni sareng ngan ukur 3 dinten maka kuring hubungan sareng salaki kuring tanggal 24 Juni sareng tanggal 29 Juni kuring mimiti noda sapertos hal anu pink antara coklat dugi ka ayeuna kuring masih hoyong terang kunaon hatur nuhun

  7.   Macarena cenahna

    Hai Marta, perdarahan implantasi tiasa warna pink atanapi coklat, tapi urang teu tiasa ngajawab patarosan. Upami anjeun hoyong milarian, nyandak tés kakandungan, atanapi antosan.

    salam

  8.   Endog Rios cenahna

    Mangsa terakhir kuring nyaéta tanggal 7 Juni, kuring telat sareng tanggal 13 Juli kuring nyandak tés kakandungan getih sareng éta positip deui, tapi tanggal 17 kuring mimiti pendarahan, éta beureum siga getih, henteu coklat atanapi pink nalika kuring kantos maca éta éta perdarahan implantasi, kuring angkat ka Dr., anjeunna ngalakukeun transvaginal sareng anjeunna ngawartosan éta katingalina sapertos aborsi sabab anjeunna henteu tiasa ningali nanaon, énjingna kuring angkat sareng anu sanésna anjeunna ngalakukeun kamandang panggul, tapi kuring pikir kaduana salah sareng diagnosa na, parantos Kuring kantos maca yén kalayan 6 minggu anjeun moal ningali nanaon tapi kantongna, sareng dina panggulna anjeun henteu ningali nanaon. Aranjeunna ngawartosan yén anjeunna panginten henteu hamil. Abdi bingung, punten bantosan abdi.

  9.   DIANA PACHECO CASTEBLANCO cenahna

    Wilujeng sonten

    Kuring gaduh patarosan sareng kuring hoyong dicabut tina éta, éta kajadian yén dina 7 April taun ieu kuring ngagaduhan hubungan sareng pasangan kuring tanpa perlindungan, kami nganggo hubungan séks. Tanggal 28 April kuring ngagaduhan tempat sakedik anu kuring bingung sareng haid anu sesah ieu ngan 1 dinten kuring henteu masihan penting pisan. Tanggal 5 Méi sareng 6 Méi, kuring ngayakeun hubungan séks sareng jalma sanés tanpa panangtayungan, kami ogé nganggo hubungan intim, upami waktosna henteu datang deui, kuring nyandak tés reuneuh dina Juni anu kaluar positip dugi ka dinten ayeuna, 17 Séptémber 2018 I Kami 21 minggu 2 dinten. Sareng kaleresan kuring kasieunan sabab kuring henteu terang saha éta orok, abdi ngantosan, punten bantosan kuring pikeun méréskeun mamang ieu.

    Gracias

  10.   Jaipeg cenahna

    Kabogoh kuring gaduh siklus 51 dinten (29 Sep-19 Nov) dina 3 Nopémber kami ngayakeun hubungan séks tanpa lindung sareng kuring henteu lebet, 6 dinten saterasna (9 Nopémber) anjeunna ngagaduhan tempat pink anu alit pisan, tapi 10 dinten saatosna, 19 Nopémber jaman normal parantos dimimitian, aliran langkung sakedik langkung seueur. Naha anjeun hamil

  11.   Elizabeth cenahna

    Halo, abdi gaduh seueur gejala kakandungan sapertos seueul, pusing, bobo pisan, lapar salamina, kuring telat opat dinten, tapi dinten ayeuna haid kuring, mimitina ngan ukur bintik pink, teras turun pisan tapi ngan ukur dina Kamar mandi Sedengkeun pikeun napkin Saniter, éta boro noda, beuteung kuring throbs pisan, pondokna, abdi gaduh seueur gejala, abdi hoyong terang naha abdi tiasa expecting orok atanapi henteu? Éta bakal ngabantosan kuring upami anjeun ngawaler kuring pas mungkin…hatur nuhun?

  12.   Lola cenahna

    Halo, dina sasih Pébruari, kuring henteu kénging waktos abdi, sareng kuring ngagaduhan 2 tés sareng négatip .. tapi getih beureum poék kaluar nalika kuring kiih sakapeung .. Kuring hariwang pisan.

  13.   Sandra cenahna

    Hai, kumaha damang? Abdi gaduh patarosan! Saminggu katukang. Kuring kungsi ultrasound aranjeunna ngawartoskeun kuring yén kuring heubeul 5.6 minggu tapi aranjeunna ngawartoskeun kuring nu cikal bakal teu katempo? anjeun ukur ningali kantong kosong !! Upami kuring ngalakukeun ultrasound heunceut dina sabaraha minggu embrio tiasa katingali? Kuring rada hariwang

bool (leres)