Minggu ka-5 kakandungan

Awéwé dina minggu ka-5 kakandungan

La minggu ka 5 kakandungan pas sareng menstruasi mimiti henteuna. 3 minggu kaliwat saprak pembuahan sareng cikal bakal ngamimitian ngembangkeun struktur vital.

Éta mangrupikeun awal jaman émbrionik. Penting pikeun anjeun nyingkahan racun, sapertos alkohol atanapi narkoba sareng sateuacan nginum obat naon waé konsultasi sareng dokterUpami anjeun nyandak pangobatan, dokter kedah ngawas éta sanés résiko kanggo kamekaran orok.

Kumaha cikalna

Embrio dina minggu ka 5 kakandungan

Dina awal minggu ieu cikal diwangun ngan ku tilu sél superimposed sél éta, antara minggu ka 5 sareng 10 kakandungan (3 sareng 8 pangembangan émbrion anu sabenerna), bakal nimbulkeun sadaya organ sareng sistem awak orok. Di tengah minggu ieu sistem saraf pusat mimiti kabentuk, kalayan formasi tina tabung saraf, pikeun léngkah ieu pikeun ngembangkeun leres pasokan asam folat anu saé penting, sareng dina akhir minggu cikal bakal bentukna manjang anu masih henteu mirip bentuk manusa pisan. Dina waktos anu sasarengan, struktur anu bakal nimbulkeun plasénta mekar sareng ngahontal pangrojong anu langkung saé dina rahim.

Iraha nyandak tés reuneuh

Tes kakandungan dina minggu 5

Sakali kami ngagaduhan henteuna haid anu munggaran, waktos anu saé pikeun ngalaksanakeun tés kakandungan cikiih saatos 4 atanapi 5 dinten reureuh. Ti waktos éta, struktur ieu, anu engké bakal janten plasénta, mimiti ngaluarkeun jumlah hormon anu khusus, khusus pikeun kakandungan, anu dileungitkeun dina cikiih sareng gampang didétéskeun ku tés ayeuna.
Nalika tés positip éta waktos anu saé pikeun konsultasi sareng GP anjeun sareng janji pasini sareng bidan anjeun.

Gejala minggu ka-5 kakandungan

Dina waktos ayeuna, anjeun panginten henteu merhatoskeun sacara praktis gejala, sanaos sababaraha ibu mimiti merhatoskeun ngarareunah dina dada, anjeun tiasa perhatoskeun éta naékna ukuran sareng aranjeunna ngagaduhan sensitipitas khusus. Tapi tong panik upami anjeun salah sahiji jalma anu henteu merhatoskeun seueur, waktosna bakal sumping.

Anjeun tiasa ngamimitian perhatosan ngarareunah di beuteung bagian handap, tusukan, raos raos atanapi anu haid anjeun bakal lungsur iraha waé. Éta sensasi normal, anu henteu ngan ukur henteu matak ngareuwaskeun anjeun, tapi ogé nunjukkeun yén kakandungan neraskeun kamekaran normal na. Upami aya nyeri parah atanapi perdarahan, utamina getih seger, warna beureumna, penting konsultasi sareng spesialis pikeun ngaluarkeun kamungkinan aya masalah.

Naha kuring parantos ngagaduhan beurat?

Skala beurat pikeun kakandungan

Pas tés kakandungan positip, hal anu dilakukeun ku seueur awéwé nyaéta ngimbangan diri urang sorangan,, horor! Kami parantos beuratna antara hiji sareng dua kilo langkung seueur tibatan biasana ... Anjeun teu kedah ngabahekeun diri, paningkatan beurat ieu henteu sapinuhna nyata, éta kusabab ingetan cairan, perlu nyanghareupan kanaékan volume getih sareng parobihan sanés anu khas tina kakandungan, nyatana, unggal bulan sateuacan haid urang nahan cairan sareng nambihan beurat, antara 500 sareng 2000 gram, kanggo nyiapkeun awak pikeun kamungkinan kakandungan, beurat anu urang leungitkeun dinten saatos haid.

Tetep nyandak kompleks vitamin khusus pikeun kakandungan sareng ngajaga diét anu saimbang, kahirupan séhat, sareng olahraga sedeng. Anjeun bakal kaleungitan dua kilo dina sababaraha dinten saatos pangiriman.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)