Minggu ka-8 kakandungan

Embrio dina minggu ka 8 kakandungan

Kami dina minggu ka dalapan kakandungan, sareng dina "Mothers Today", urang teraskeun sareng angsuran énggal pikeun nunjukkeun naon parobihan anu aya di jero anjeun, kumaha orok urang tumuh sareng naon pangaruh anu biasana kaalaman ku indung dina unggal tahapan ieu.

Parantos genep minggu ti pembuahan sareng urang tiasa nyarios tanpa aya kasalahan, yén kami dina tahap konci. Mangrupikeun tahapan anu tiasa pisan urang teraskeun ku seueul, Tapi dimana aya parobihan anu penting pisan dina awak urang anu urang badé perhatoskeun kalayan jelas ogé bakal mimiti lumangsung. Kami nawiskeun anjeun sadayana inpormasi.

Minggu ka 8 kakandungan: fétus sareng spésialisasi sél

Minggu kadalapan kalénder kakandungan henteu katarima teuing dina rahim urang, tapi di jerona éta kajantenan, sakumaha anu parantos kami nunjukkeun sateuacanna, hal-hal anu istimewa pisan.

  • Embrio mimiti kaleungitan buntutna atanapi bentuk "buncis leutik" na pikeun kéngingkeun ciri-ciri manusa sareng janten sakedik langkung panjang. Naon anu katelah tahapan janin dimimitian.
  • Ukuranna antara 1,5 sareng 2 séntiméter sareng biasana beuratna sakitar 3 gram. Sanaos ukuranana alit, Spésialisasi sél parantos dimimitian prosés anu relevan pisan dimana struktur sakumaha alit tina rétina, kongkolak panon, biwir luhur, irung sareng ceuli némbongan.
  • Awak, sabab manjang, ogé ngahasilkeun prosés ossifikasi, pengerasan tulang sareng sendi siku, pigeulang, ankles, tuur ... Suku web sareng leungeun parantos misah sareng urang ampir tiasa ngitung sadaya 20 ramo.
  • Kanyataan sanés anu diperhatoskeun nyaéta nalika fase ieu, sareng berkat formasi anggota awak anu beuki ditetepkeun, fétus leutik parantos ngagaduhan otot. Naon ieu hartosna? Anu sapanjang minggu ka dalapan kehamilan ieu gerakan mimiti na tiasa muncul, tapi enya, aranjeunna tetep teu dihaja sareng salaku akibat tina ngahususkeun sél nyalira.

Organ mimiti kabentuk

Orok dina minggu ka-8 kakandungan

Fetus dina tahap ieu ngagaduhan penampilan anu khas pisan: Sigana urang "nekad pisan". Ieu kusabab cikal bakal robih dina minggu-minggu samemehna. nepi ka sapanjang minggu kadalapan ieu pembentukan otak, ati, panon komo gonadna lumangsung, anu bakal ngahartikeun pembentukan téstis atanapi ovarium.

  • Pikeun bagian na, paru-paru sareng jantung terus asak (ketukanna ayeuna tiasa didamel), sareng hiji aspek anu kedah diperhatoskeun nyaéta anu ngarujuk kana peujitna. Tumbuhan ieu gancang pisan yén aya waktos nalika aranjeunna "condong ambruk" sareng ati. Ieu nalika naon anu katelah "burut umbulis fisiologis" kabentuk.
  • Nanging, kedah disebatkeun yén éta mangrupikeun hal anu lengkep alami. Usus asup kana umbilik, tapi éta tonjolan leutik ngaleungit dina minggu ka-12 janin (minggu ka-XNUMX kakandungan).

Ultrasound munggaran urang.

Momen anu unggal ibu sareng unggal bapak hariwang ngantosan parantos sumping: ultrasound munggaran. Dugi ka minggu ka dalapan éta sigana moal aya anu di luar lingkaran pribadi anjeun malah terang yén anjeun hamil.

Dugi ka ayeuna, anjeun nganggo baju anu sami, tapi tiasa disebatkeun yén ti minggu ayeuna seueur hal anu bakal kajadian, sapertos paningkatan beurat (langkung atanapi kirang ti kilo). Kusabab kitu, penting pisan urang ngalaksanakeun analisis anu cocog, kontrol tekanan darah sareng, tangtosna, ultrasounds munggaran.

Fétus ngagaduhan kabutuhan anyar sareng urang bakal diperhatoskeun

  • Dugi ka ayeuna, cikal bakal nyoco dina vesicle konéng, saku alit dieusian gizi, tapi ayeuna, éta peryogi langkung seueur oksigén sareng tuangeun, sareng kedah nganggo plasénta.
  • Salami sababaraha minggu ka pengker, tali pusat parantos kabentuk sareng parantos dianggo ku cara nyandak getih kana plasénta sareng ngabalikeun kana fétus. Ieu nunjukkeun yén volume getih urang bakal ningkat, yén plasénta bakal teras-terasan tumuh sareng dina waktos anu singget, urang moal tiasa nganggo baju biasa urang deui.
  • Kusabab kanaékan volume getih anu disebut di luhur, urang parantos ngamimitian ngajalankeun résiko tina ngembangkeun urat varikos, éta mangrupikeun hal anu kedah diperhatoskeun.
  • Urang ogé kedah merhatoskeun khusus kana dada. Aranjeunna badé ageung sareng urang badé mésér ukuran kutang énggal. Kusabab parobihan hormonal, areola (kulit di sakitar pentil) tiasa mimiti poék.

Nanging, urang kedah émut yén unggal awak unik sareng luar biasa sareng unggal awéwé bakal ngalaman parobihan anu langkung ageung atanapi jelas.. Tapi ieu sanés hartosna urang henteu kedah siap-siap ogé.

Perawatan sareng rekomendasi

Diét dina minggu ka 8 kakandungan

  • Penting pikeun ngajaga pola hirup anu beragam sareng saimbang dimana vitamin D sareng asam folat henteu kirang. Anjeun tiasa konsultasi sareng dokter ngeunaan genah atanapi henteu pikeun nyandak suplemén vitamin.
  • Nyandung henteu hartosna "tuangeun dua" tapi rada hariwang sakedik ngeunaan nutupan sadaya nutrisi urang, tanpa ragu tanpa mopohokeun protéin, beusi sareng asam folat anu parantos didadarkeun di luhur.
  • Ngarasa Luncat ka meunang latihan ringan unggal dinten, utamina anu ngabantosan anjeun pikeun miara kasihatan punggung sareng pelvis.
  • Jaga kasihatan émosional anjeun, faktor sapertos setrés atanapi kahariwang tiasa bahaya pisan nalika kakandungan. Emosi indung mangrupikeun pangaturan fisiologi awéwé sareng fétus sorangan, janten sanaos urang ngan dina minggu ka dalapan kakandungan, tong hilap ogé aspék penting ieu ogé.

Salajengna, kami nyungkeun pidéo anu jelas ngeunaan parobihan anu aya dina diri anjeun:

Entong sono kana angsuran salajengna ka Ibu dinten ayeuna ngeunaan minggu kasalapan kakandungan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)