Mitos ngeunaan réproduksi dibantuan

mitos baranahan ditulungan

Sakitar téhnik réproduktif dibantosan, séri mitos sareng kayakinan palsu parantos diciptakeun anu ditampi valid. Téhnik réproduktif dibantosan langkung diperyogikeun sahingga seueur pasangan anu ngagaduhan masalah kasuburan tiasa minuhan kahoyong janten kolot. Dina upaya ngabakukeun sareng ngawartosan langkung seueur ngeunaan téhnik ieu, dinten ayeuna kuring badé ngadugikeun perkawis ieu mitos ngeunaan réproduksi dibantuan.

Téhnik réproduktif dibantuan sok seueur kakandungan

Salah sahiji mitos anu nyebar tapi henteu sapertos kitu. Naon deui, dokter bakal salawasna nyobian ngajantenkeun kakandungan orok tunggal pikeun nyingkahan résiko anu aya hubunganana sareng seueur kakandungan.

Téhnik tina inseminasi jieunan ngan ukur nambahan kamungkinan gaduh kakandungan sababaraha kali. Pupuk vitro (IVF) parantos ningkatkeun inohong ieu sakedik deui, ngahontal 24% tina sababaraha kakandungan. Tapi sakumaha anjeun tiasa tingali, seuseueurna kakandungan hiji-orok.

Di Spanyol wates hukum pikeun mindahkeun émbrion nyaéta 3. Kaputusan bakal gumantung kana kualitas émbrion anu dicandak dina raraga ningkatkeun tingkat kakandungan.

Anu lepatna sok awéwé

Mitos anu nyebar pisan. Nalika aya masalah kasuburan dina pasangan, sacara otomatis panginten éta masalah awéwé. 40% masalah kasuburan nyaéta lalaki, anu sanés 40% awéwé sareng sésana 20% disababkeun ku masalah sabab campuran. Sakumaha anjeun tiasa tingali, duanana lalaki sareng awéwé gaduh seueur masalah kasuburan dina proporsi anu sami.

Ogé, nalika aya masalah kasuburan, anggota anu menderita éta henteu disalahkeun. Éta mangrupikeun masalah pasangan anu mana solusi tim kedah dipilarian. Henteu merenah pikeun nyalahkeun anu sanés, atanapi nyalahkeun nyalira pikeun ngalaman masalah ieu. Éta ngajawab nanaon sareng ngan nyiptakeun kasangsaraan tambihan.

Gampang reuneuh ku réproduksi dibantuan

Sadayana bakal gumantung kana masalah tapi ngalangkungan téhnik réproduktif dibantuan henteu ngajamin kakandungan. Upami kitu inseminasi buatan 15-20% suksés per siklus, mirip pisan sareng naon anu ngagaduhan kakandungan alami, ngan éta spérma dibéré fasilitas pikeun ngahontal ovum anu asak. Di sisi anu sanésna, dina téhnik in vitro (IVF-ICSI) aya kamungkinan 40-50% pikeun hasil dina unggal usaha. Éta bakal gumantung kana umur awéwé, upami endog donor atanapi spérma dianggo (éta bakal salawasna ningkatkeun kamungkinan), jinis masalah anu aya ...

Anjeun tiasa konsultasi sareng dokter pikeun kamungkinan nyata anu aya dina kasus anjeun. Seueur awéwé kedah ngalangkungan sababaraha prosés kasuburan pikeun ngahontal kakandungan. Masing-masing kasus unik, tapi penting pikeun terang yén éta moal ngamimitian anu munggaran.

mitos panguburan kasuburan

Anjeun tiasa milih jinis orok

Hukum di Spanyol ngalarang milih jinis orok, kacuali aya panyakit warisan serius anu aya hubunganana sareng jinis sareng kalayan tujuan terapi. Ieu tiasa janten berkat téknik Preimplantation Genetic Diagnosis. Milih kelamin orok tanpa dina kasus ieu tiasa nyababkeun denda dugi ka sajuta euro.

Sanaos dina kaseueuran kasus, pasangan anu ngahontal titik ieu ngan ukur hoyong kakandungan impianana, henteu paduli naha éta budak lalaki atanapi awéwé.

Kakandungan réproduktif dibantosan langkung seueur résiko

Éta ngagaduhan résiko anu sami sareng kakandungan anu kahontal sacara alami. Naon pangaruhna nyaéta aspek sapertos umur indung, faktor genetik sareng hormonal, masalah médis sateuacan atanapi saatos kakandungan (diabetes kehamilan, hiperténsi) anu tiasa ngahesekeun kakandungan. Bisi kumaha, kakandungan ieu biasana ngagaduhan tindak lanjut anu saé pikeun ngadeteksi masalah naon waé gancang-gancang.

Upami anjeun hoyong terang upami anjeun nyumponan sarat jaminan sosial pikeun pangobatan ieu, tong sono kana tulisan éta "7 syarat pikeun réproduksi dibantuan ku jaminan sosial."

Kusabab émut ... urang ngan bakal nganormalkeun téhnik réproduksi dibantuan upami urang nyarioskeun sacara normal.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.