Mitos ngeunaan tuangeun orok

mitos tuang orok

Ngasuh budak téh masalah anu penting pisan anu matak hariwang pisan ka sepuh. Ngeunaan masalah ieu aya sababaraha mitos sareng kayakinan palsu yén éta gampang dibongkar, sahingga urang terang kumaha ngabédakeun naon anu kedah atanapi henteu kedah tuang ku barudak. Inpormasi penting pikeun terang naon anu pangsaéna pikeun barudak urang. Hayu urang tingali dina mitos ngeunaan tuangeun orok.

Pentingna tuangeun orok

Nutrisi anu saé penting pikeun ngembangkeun barudak anu pantes, sareng sadaya kolot hoyong barudak urang tumuh séhat sareng kuat. Tapi kadang kusabab kabodoan urang ngalakukeun kasalahan kusabab kapercayaan palsu ngeunaan tuangeun orok: ciri négatip tina tuangeun anu hadé, kritik produk anu diperyogikeun pisan, ogé ngirangan pangaruh produk anu henteu séhat ka murangkalih. Kapercayaan ieu tiasa seueur ngarusak.

Kusabab kitu urang hoyong debunk sababaraha mitos ieu ngeunaan tuangeun barudak pikeun menerkeun éta di bumi, sareng yén barudak urang tuang langkung saé. Hatur nuhun kana élmu kami tiasa ngabongkar mitos ngeunaan tuangeun orok sareng terang yén éta anu pangsaéna kanggo anu pangleutikna di bumi. Hayu urang tingali naon kapercayaan palsu ngeunaan tuang barudak leutik.

mitos tuangeun barudak

Mitos ngeunaan tuangeun orok

  • Puree buatan imah langkung saé tibatan di toko. Upami indung atanapi bapak ngagaleuh puree di supermarket atanapi apoték, anjeunna ngagaduhan perasaan yén anjeunna henteu masihan anakna anu saé. Saatos masak, nanganan sareng ngalestarikeun puri buatan, normal pikeun kaleungitan pasipatan, salian ti kakurangan vitamin sareng nutrisi anu tangtu. Kadaharan orok anu dipésér kalebet vitamin sareng jumlah gizi anu disarankeun ku hukum, anu di anu di damel di imah kadang-kadang urang tiasa nempatkeun jumlah anu salah atanapi nambihan uyah atanapi gula. Anu pangsaéna bakal alami, kalayan jumlah anu pas.
  • Barudak kudu nginum jus. Jus, khususna anu dipésér, ngagaduhan seueur gula anu teu cocog pikeun murangkalih. Idealna, aranjeunna kedah tuang sadayana buah, kusabab serat leungit dina jus. Sareng upami aranjeunna haus, antepkeun aranjeunna nginum cai, sareng ngantepkeun jus kanggo momen anu khusus.
  • Barudak kedah dipaksa tuang. Kalayan ieu, hiji-hijina hal anu anjeun bakal ngahontal nyaéta yén budak ngagaduhan hubungan anu teu pantes sareng tuangeun sareng awakna. Upami aranjeunna henteu lapar, anjeun kedah ngahormat éta, aranjeunna bakal tuang langkung seueur dina tuangeun salajengna.
  • Upami aranjeunna henteu hoyong tuang, anjeun kedah nawiskeun aranjeunna pilihan anu langkung pikaresepeun. Éta pilihan anu paling pikaresepeun ieu sanés anu teu waras, sabab upami henteu urang bakal ngahontal pangaruh anu sabalikna. Salian ti ngajar anak anjeun yén anjeunna ngan ukur kedah nolak tuang kanggo kéngingkeun anu dipikahoyong. Pilihan anu pangsaéna nyaéta masihan anjeunna alternatif anu séhat pikeun anjeunna kanggo milih, sareng upami anjeun masih teu hoyong henteu maksa anjeunna tuang. Anjeun moal kalaparan.
  • Barudak peryogi seueur protéin pikeun tumuh. Barudak peryogi diét saimbang. Protéin kaleuleuwihan moal ngajantenkeun aranjeunna tumuh langkung seueur, tapi sabalikna, aranjeunna bakal ngagaduhan masalah obesitas murangkalih.
  • Aranjeunna kedah nyandak uyah sareng gula. Gula parantos aya sacara alami dina buah sareng produk sanés, murangkalih henteu kedah nambihan kana tuangeun kanggo raos langkung raos. Sareng hal anu sami kajadian sareng uyah, henteu diperyogikeun ku barudak pikeun nyandakana. Éta tiasa nyababkeun masalah tekanan darah, sareng masalah gula sareng rongga. Hal anu pangsaéna nyaéta rasa anu alami mungkin.
  • Barudak gendut tuangeun saé. Leres pisan. Ngan kusabab murangkalih gendut sanés hartosna anjeunna séhat. Sabalikna, éta mangrupikeun indikasi sabalikna, éta mangrupikeun masalah kaséhatan anu penting pisan. Barudak kedah tuang salaku séhat, nyingkahan sabisa-bisa olahan sareng gula pikeun hirup séhat.

Kusabab émut ... tuangeun penting pisan pikeun pangwangunan anu pantes pikeun anak anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.