Mitos sareng bebeneran ngeunaan kutu

mitos kutu sareng bebeneran

Langka mangrupikeun taun dimana teu aya sababaraha murangkalih anu katarajang kutu. Éta bug anu ngaganggu anu ngaluncatan tina hiji sirah kana sirah anu sanés kalayan gampang sareng anu matak ngaganggu. Tapi naon anu leres ngeunaan naon anu dicarioskeun ngeunaan aranjeunna? Sakumaha leres sareng sabaraha mitos?  Hayu urang tingali dina mitos sareng bebeneran ngeunaan kutu.

Kutu ka barudak

Barudak gaduh seueur kontak séwang-séwangan, éta sababna gampang pisan nyebarkeunana antara aranjeunna. Kutu sirah sumebar ngalangkungan kontak langsung murangkalih sareng kutu sareng murangkalih anu séhat. Di dinya aranjeunna nempel pageuh kana buuk, aranjeunna bakal tuang sareng ngagedok nits (endog mewah). Nits henteu tepa.

Hayu urang tingali naon anu leres sareng naon mitos nalika ngeunaan kutu.

Kutu luncat

Mito. Kutu teu ngagaduhan jangjang, janten teu tiasa hiber. Naon anu dipiboga ku aranjeunna nyaéta kamampuan pikeun néwak buuk sareng gerak gancang pisan. Panularna didamel tina sirah kana sirah atanapi ku sababaraha obyék anu katépaan.

Kutu angkat kana sirah kotor sareng rambut panjang

Mito. Pikeun waktos éta panginten anu ngumbah rambut barudak pisan bakal nyegah penampilan kutu. Dinten dipikanyaho yén éta henteu leres, bug ieu henteu paduli upami rambutna beresih atanapi kotor. Naon deui, kabersihan anu goréng tiasa ngajantenkeun kutu langkung parah.

Éta ogé henteu gaduh karesep naha buuk panjang atanapi pondok, hiji-hijina hal éta buuk panjang langkung gampang pikeun anjeunna pikeun kontak sareng murangkalih anu sanés. Nyukur rambut ogé henteu nyegah kutu.

Kutu sering disiksa ku budak awéwé

Kaleresan. Ieu kusabab budak awéwé ngagaduhan kontak anu langkung seueur, janten langkung gampang pikeun budak awéwé janten katépaan. Salaku tambahan, sakumaha anu urang tingali di luhur, rambut panjang tiasa mempermudah panyebaran sareng budak awéwé condong gaduh rambut anu langkung panjang tibatan budak lalaki.

Kutu ukur dicekel di sakola

Mito. Kutu tiasa ditéwak sapanjang taun dina kagiatan sanés anu aranjeunna hubungan sareng murangkalih: di taman, di kubu usum panas, di pantai ...

mitos kutu

Kutu mawa panyakit séjén

Mito. Kutu sirah sanés panyakit, aranjeunna bangor, tapi henteu résiko kaséhatan anu serius.

Tiasa dicegah

Kaleresan. Aya ubar bumi sareng apoték pikeun nyegah panémbongna. Idéalna, diagnosa gancang-gancang pikeun ngubaranana sateuacan nyebarkeun langkung jauh.

Sato tiasa masihan urang kutu sirah

Mito. Kutu sato henteu ditepikeun ka jalma.

Kutu gancang paéh dina sirah

Mitos. Kutu tiasa hirup tina sirah dugi ka 24 jam. Anjeun kedah ati-ati sareng kasur, sofa, bantal, topi ...

Kutu ulah nolak cai

Mito. Aranjeunna sampurna tahan ka cai, upami éta bakal gampang pisan ngaleungitkeunana ngan ukur ku nyeuseuh sirah urang. Anjeun kedah ati-ati dina usum panas di kolam renang.

Sakali anjeun ngahapus aranjeunna moal datang deui

Mito. Endogna tiasa nyandak 7-10 dinten kanggo menetas sareng perawatan kutu henteu ngaluarkeun endog. Kusabab kitu, sanaos anjeun parantos ngalaman pangubaran, anjeun tiasa néwak deui gancang. Salaku tambahan, panggunaan kontinyu produk tiasa nyababkeun kutu janten tahan.

Kutu gancang kauninga

Mito. Anjeun tiasa lulus nepi ka sabulan engké supaya aranjeunna perhatoskeun gejala anu munggaran. Kutu tiasa ngagolér antara 6 sareng 10 endog sapoé. Kalikeun jumlah kutu anu anjeun tiasa gaduh sateuacan anjeun terang.

Peurih Éta biasana mangrupikeun indikasi yén barudak urang tiasa ngagaduhan kutu, tapi éta mangrupikeun gejala anu telat. Éta pisan sababna naha tinjauan périodik sareng sisir anu hadé disarankeun, langkung saé unggal lima belas dinten sareng dinten Jumaah, dina raraga sabtu minggu pikeun pangobatan tiasa pangaruh sareng balik ka sakola dina Senén.

Naha émut ... éta moal tiasa dicegah 100% yén murangkalih ngagaduhan kutu tapi gancang urang ngadeteksi aranjeunna, bakal kirang panyakit.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.