Buah potong: kumaha nyiapkeunana pikeun dibawa ka sakola

Motong buah

Sadayana ibu terang kumaha damang pikeun murangkalih anjeun konsumsi buah sadidinten. Para ahli nyarankeun kaasup tilu lembar sapoé dina diét barudak kusabab éta eusi luhur dina cai, vitamin, serat sareng mineral.

Anjeun parantos seueur diantara anjeun anu milih pilihan éta pikeun sarapan atanapi snack sakola. Bahkan aya sakola anu parantos ngalaksanakeun "dinten buah."

Di pasar swalayan kami mendakan langkung seueur deui produk buah anu gampang dibawa. Kantong buah ditumbuk kanggo diinum, mangrupikeun conto. Aranjeunna ngagaduhan bungkusan anu pikaresepeun pisan pikeun anu leutik sareng numutkeun ka pabrikna "éta sami sareng sajumlah buah." Nanging, ahli nutrisi ngingetkeun ngeunaan tinggi gula sareng gajih tina jenis kadaharan rangkep ieu.

Buah seger pikeun sarapan sareng camilan

Salah sahiji pilihan nyaéta nyandak sapotong buah anu beresih sareng gembleng. Nanging, murangkalih alit henteu terang kumaha mesékana sareng sesah tuangeunana upami henteu di potong sakedik.

Janten jelas yén pilihan anu paling disarankan nyaéta nyiapkeun a kotak dahar beurang kalayan buah anu beresih, dikupas sareng dipotong.

Bisa waé rupa-rupa atanapi sapotong tunggal (henteu ageung):

  • apel, jeruk atanapi jeruk keprok (diiris)
  • anggur, melon atanapi samangka (tanpa siki)
  • pir atanapi peach (henteu asak pisan)
  • cau (diiris)
  • nanas, stroberi, jst.
  • éta salawasna disarankan yén aranjeunna janten bubuahan musiman.

Masalahna nyaéta kumaha urang tiasa nyiapkeun buah anu dipotong supados henteu keyeng sareng di resés éta ngagaduhan penampilan anu pikaresepeun sareng, henteu tungtungna di sampah di sakola.

Oksidasi mangrupikeun prosés alami anu lumangsung nalika tuangeun kontak sareng hawa, masihan warna coklat tua, tapi tetep émut yén prosés ieu henteu ngarobah sipat gizi atanapi rasa. Éta ngan ukur a mitos palsu Tambih deui!

Apel keyeng

Kumaha carana nyegah buah potong tina karat?

Ieu sababaraha tips anu tiasa janten mangpaat pisan:

  • Saatos nyiksikan buahna, taburkeun sareng sababaraha tetes jeruk nipis atanapi jeruk. Asam jeruk ngalambatkeun oksidasi. Anjeun tiasa nganggo kaléng uap.
  • Anggo langkung saé kotak dahar beurang aluminium zip-lock.
  • Potong apel kana sakumpulan teras susun deui supados bagian na tong kontak sareng hawa. Pasangkeun karét pikeun nahan éta.
  • Upami anjeun nganggo kantong plastik kuncen, sapertos anu dijual pikeun ngabekukan tuangeun, pastikeun pikeun memeres sadaya hawa sateuacan nutupna.
  • Celepkeun potongan-potongan anu anyar nembé dina a mangkukna cai asin anu tiis (satengah séndok uyah pikeun unggal liter cai). Nalika ngaluarkeunana, anjeun kedah bilas ku cai alami.
  • Hiji baseuh serbet kertas dina cai sareng tempatna dina luhur buah potong sateuacan nutup kotak tuang siang.
  • Ati-ati ku péso anu anjeun anggo! Abdi nyarankeun anu ti plastik atanapi keramik.
  • Tambihkeun sakedik nanas atanapi sirop katumbiri kana kotak tuang siang.
  • Panggihan anu kadaharan jajaran kaopat. Éta mangrupikeun buah sareng sayuran anu dikumbah, dicincang sareng dibungkus sateuacan diical dina suasana pelindung. Praktis pisan tapi henteu murah.

Trik naon anu anjeun anggo? Dupi anjeun ngawartosan kami dina koméntar?

Buah jajaran kaopat

Pangamatan pang anyarna

  • Barudak anu obesitas atanapi kaleuwihan beurat kedahna sedeng konsumsi buah kalayan kadar gula anu tinggi, tapi aranjeunna aman tiasa nganggo sajumlah jeruk anu langkung ageung.
  • Sangkan sarapan sareng jajanan langkung pikaresepeun sareng rupa-rupa, kumaha upami nambihan a jajanan sayuran? Sababaraha kismis, sababaraha strip wortel atanapi kéju, atanapi sababaraha tomat céri, contona.
  • La inuman anu pangsaéna pikeun ngiringan sadaya tuang nyaéta cai. Henteu disarankan pikeun nyiksa jus rangkep sareng / atanapi produk susu asem atanapi anu raos strawberry atanapi coklat. Kuring nyarankeun anjeun nyimpen éta ngan ukur pikeun acara-acara khusus.
  • Hayu urang pikir héjo. Coba hindarkeun nganggo aluminium foil, anu henteu ramah lingkungan pisan sareng teu aya gunana.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.