Demam di murangkalih, iraha hariwang?

muriang

Demam mangrupikeun alesan anu paling umum pikeun konsultasi dibarengan masalah batuk. Jarang bapa anu henteu gugup sareng kaleungitan kalem nalika ningali kumaha putrana muriang. Cara anu paling tradisional pikeun nyandak suhu budak nyaéta ngalangkungan thermometer. Upami budakna umurna kirang ti sataun, suhu na tiasa di bawa kana réktum, sedengkeun anu langkung ti 3 taun disarankeun pikeun ngalakukeunana handapeun kelek. Upami suhu na di luhur 38, anu sakedik cenah ngagaduhan muriang. Upami, di sisi anu sanésna, budak di bawah umur kurang ti 38 derajat, maka disebatkeun yén anjeunna muriang tingkat handap atanapi kurang sabar.

Aya sababaraha gejala anu sering aya ku barudak anu muriang: kaleungitan napsu, nyeri sirah, gampang nangis, atanapi nyeri otot. Teras we wartosan anjeun nalika langkung merenah pikeun nyandak budak ka dokter pediatrik nalika anjeunna muriang.

Kumaha nurunkeun muriang dina murangkalih

Nalika ngeunaan nurunkeun muriang gancang sareng tanpa ubar, para ahli mamatahan ngaleupaskeun seueur pakean tina awak budak, nurunkeun suhu kamar atanapi teras-terasan masihan cai sahingga hidrus sampurna. Dina kasus ubar-ubaran, éta henteu disarankeun iraha waé, sanaos anjeun tiasa milih paracetamol atanapi ibuprofen salaku kasus anu luar biasa sareng upami muriangna tinggi teuing. Dina hal ngagunakeunana, disarankan pikeun indit ka dokter anak heula pikeun terang pasti dosis anu pas anu kedah dipasihkeun ka budakna.

Untungna, dina kaseueuran kasus, muriang biasana ngaleungit nyalira ku sababaraha dinten, janten teu kedah angkat ka dokter anak. Nalika murangkalih muriang, biasana akibat inféksi viral atanapi baktéri, sanaos ogé tiasa disababkeun ku jinis panyabab anu sanés.

Iraha badé angkat ka dokter pediatrik

Anjeun kedah angkat ka dokter pediatrik iraha waé aya sababaraha kaayaan anu urang jéntrékeun di handap:

  • Upami murangkalih muriang sareng yuswa di handapeun 3 taun.
  • Upami bintik muncul dina kulit, utamina warna beureum sareng warna poék.
  • Upami muriangna dibarengan ku utah.
  • Upami salian ti muriang, murangkalih ngalaman nyeri sirah parah.
  • Upami murangkalih seizures.
  • Dina kajadian éta budak leutik ngagaduhan masalah serius nalika napas.
  • Upami muriangna langkung ti tilu dinten.
  • Dina kajadian éta muriang dibarengan ku nyeri otot.

muriang orok

Enterovirus salaku panyabab muriang

Éta lumrah sareng normal pikeun murangkalih muriang kusabab inféksi enterovirus. Barudak sering katépaan ku virus sapertos kitu sabab sistem imunitasna henteu meta ngalawan jenis virus ieu. Masalahna nyaéta barudak anu katépaan enterovirus boro nunjukkeun gejala sareng ngan saukur ngagaduhan muriang sakedik tanpa janten gering. Dina kasus anu sanés, Nanging, murangkalih tiasa ngalaman masalah pernapasan atanapi neurologis, janten kedah gancang angkat ka dokter pediatrik pikeun kamungkinan komplikasi anu dipibanda ku anak.

Pondokna, henteu aya kajadian sabab barudak ngagaduhan muriang sakedik sareng sepuh kedah tetep tenang sepanjang waktos sareng ulah gugup. Sakumaha anu parantos urang sebatkeun di luhur, muriang biasana ngaleungit nyalira ku sababaraha dinten. Upami anjeun niténan yén budak anjeun, salian ti muriang, sangsara gejala sanés sapertos nyeri sirah, utah atanapi kejang, disarankeun gancang angkat ka dokter pediatrik. Dina kaseueuran kasus, kolot angkat ka dokter dina perobihan kahiji tanpa sadar yén éta kaayaan muriang hampang kusabab sababaraha jinis inféksi viral atanapi baktéri anu henteu pati penting.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)