Naha putra kuring ngageter nalika bobo

myoclonus ngageter
Ayeuna anjeun janten indung sareng anjeun nyéépkeun seueur waktos pikeun niténan orok anjeun, anjeun bakal mendakan éta kadang, nalika anjeunna bobo, ngageter, ngajantenkeun gerakan anu anéh sareng teu sacara sukarela dina raray, panangan atanapi suku. Ieu mangrupikeun anu disebat myoclonus bobo dina orok sareng murangkalih, kejang sering pisan. Kami déwasa ogé kaserang aranjeunna, tapi henteu sering.

Dina tulisan ieu kami bakal nyaritakeun anjeun naha éta kajadian, naon asal usulna, naha anjeun kedah hariwang atanapi henteu, sareng sabaraha lami langkung atanapi kirang normal pikeun aranjeunna lumangsung. Kalayan sadaya ieu kami ngaharepkeun pikeun mastikeun deui anjeun sareng yén waktos salajengna waktos anak anjeun ngageter anjeun moal karaos teu tenang teuing.

Mycolonias, atanapi nalika putra anjeun ngageter nalika anjeunna bobo

orok ngambekan saé

Upami urang hoyong ngahartikeun myoclonus bobo neonatal, éta bakal janten kejang sareng kontraksi otot dadakan sareng ringkes, sacara sporadis sareng asymmetrically. Ieu kajadian nalika orok bobo, nyata tina minggu-minggu mimiti kahirupan sareng aranjeunna ngaleungit nuju bulan katilu. Aranjeunna jarang ngahontal umur 7 bulan.

Kejang ieu henteu ngarugikeun kasihatan anjeun, aranjeunna henteu ngagaduhan akibat négatip atanapi patologis dina ngembangkeun neurologis sareng psikomotor orok. Éta sabenerna jolts leutik anu tahan henteu langkung ti 15-20 detik. Dipercaya yén asal na mangrupikeun genetik, sabab biasana aya riwayat kulawarga. Panasaran, éta kajadian langkung seueur di budak tibatan di awéwé.

Myoclonus asalna tina sistim saraf pusat, tapi sakumaha urang parantos nyarios yén aranjeunna henteu ngagaduhan komponén patologis. Éta katitén dina waktos ayeuna orok dina tahap kalima bobo, fase REM, nalika aya langkung seueur kagiatan otak.

Tips kanggo ibu-ibu anu murangkalihna ngageter

Kadang myoclonus bobo neonatal tiasa lieur sareng patologis anu sanés, janten kami bakal masihan anjeun serangkaian kiat, supados engké anjeun tiasa ngarujuk ka pediatrik naon anu anjeun titénan dina murangkalih anjeun nalika anjeunna ngageter, janten anjeunna tiasa ngagaduhan diagnosis anu langkung akurat. Sareng émut, upami tremor aya gejala anu sanés, sapertos anggota badan anu kaku atanapi upami tahan langkung ti 30 detik, maka anjeun kedah nyandak ka dokter gancang-gancang.

Pikeun orok anjeun istirahat 100% nalika bobo nyayogikeun lingkungan anu sepi, boh dina waktos ngantor boh wengi. Noises tiasa nyababkeun kejutan ieu. Pikeun tetep tenang, tingali naha hudang ogé kasawat kieu. Nalika anjeun ningali yén anjeunna gemet, angkat suhu na, upami anjeunna muriang. Anjeun tiasa ogé ngarekamna nganggo hapé, supados pediatrik tiasa ningali naon anu lumangsung. Ieu bakal ngabantosan diagnosis. Sareng luhur sadayana, gaduh sakedik kasabaran, myoclonus biasana ngumbar spontan.

Sanaos urang nyarioskeun spasme dina orok, sabab éta anu paling sering barudak anu ngocok sateuacan bobo, nyaéta mioclonus wengi atanapi kejang otot. Ieu mangrupikeun kalainan anu lumangsung nalika bobo nalika jalma éta ngagaduhan sensasi yén aranjeunna murag atanapi henteu saimbang. Éta ogé kajantenan nalika déwasa, nalika panangan sareng suku bergerak sacara teu sengaja sateuacan tilem, saolah-olah éta kejang otot.

Patologi séjén anu tiasa lieur

orok ngoyagkeun bobo

Aya patologis tangtu anjeun tiasa ngabingungkeun geter anak anjeun nalika anjeunna bobo. Tapi ieu mangrupikeun hal anu lengkep. Salah sahijina ogé jinak, disebatna sindrom gerakan bobo rhythmic atanapi gerakan suku périodik.

Upami gerakan ieu kajantenan nalika nyusuan, maka éta bakal myoclonus orok. Bédanana nyaéta aranjeunna ngamimitian saatos 3 bulan sareng tiasa dugi ka 2 taun, kirang langkung. Gerakan ieu mangaruhan awak luhur sareng kajadian nalika budakna hudang.

La epilepsia, mangrupikeun kontraksi paroxysmal awak anu fokus atanapi sacara umum anu, sacara umum, dimimitian saatos 6 bulan. Jarang pisan aya serangan épiléptik sateuacan na, ieu nyababkeun karuksakan otak. Salaku tambahan, orok sareng murangkalih ngantor saatos diserang. Ayana masalah metabolisme atanapi réaksi kana asupan sababaraha pangobatan ogé tiasa nyababkeun kejang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.