Naha barudak nyolong ti kolotna

Naha barudak nyolong ti kolotna

Aya murangkalih anu ngamimitian téh kalakuan maling sareng teu dihaja aranjeunna henteu sadar yén antukna waktos janten kabutuhan leutik. Upami aranjeunna henteu dicekel atanapi dihukum saatos nyolong, pastina janten kabiasaan sareng éta sanés polah anu positip. Karyana sapertos kitu tiasa janten obsesi teras janten kleptomania. Dina tulisan ieu kami bakal marios naha barudak nyolong ti kolotna sareng kumaha carana nyingkahanana.

Biasana kabiasaan ieu biasana lumangsung nalika nonoman atanapi nalika murangkalih mimiti gaduh kamampuan terang naon anu dipimilik. Leres pisan yén nalika budak ditéwak hanjakal tina rasa salah sareng éra nembongan, sareng henteu ngan ukur ka aranjeunna, tapi ogé di pihak kolot.

Nyababkeun naha anak anjeun tiasa maok

Aya seueur cara budak tiasa nyolong. Aranjeunna umumna maok barang berharga anu patali duit. Upami éta sanés artos, aranjeunna bahkan tiasa nganggo rekening atanapi kartu pikeun sanggup mésér whim patali jeung video games. Ampir sadaya kulawarga parantos ngalaman kalakuan ieu dugi ka gedéna atanapi langkung alit sareng patarosan naha aranjeunna ngalakukeun éta.

Barudak dina umur ngora aranjeunna tiasa maok kolotna. Sanaos biasana henteu kasus anu ekstrim, éta tiasa penting pikeun kanyataan éta sorangan. Nalika murangkalih janten nonoman sareng nyolong ti sepuhna, kasus ieu tiasa janten langkung serius, kumargi aranjeunna gaduh jenis eling séjén.

Barudak atanapi murangkalih tiasa ngagaduhan godaan pikeun maok kusabab gaduh hal anu sami tibatan barudak anu sanés, bahkan dulur-dulurna nyalira. Ku cara kieu aranjeunna henteu kedah naroskeun naon-naon ti kolotna sareng dirina sorangan ku téhnik ieu nyiptakeun préstasi sareng langkung mandiri.

Naha barudak nyolong ti kolotna

Loba barudak ieu maling sareng aranjeunna bérés nunjukkeun kawani sorangan di payuneun réréncangan atanapi tiasa masihan hadiah ka réréncangan anjeun atanapi dulur anjeun sorangan. Ku cara kieu aranjeunna ngabuktoskeun ka dirina yén anu meunang tujuanana sorangan, Tanpa nyandak résiko.

Aranjeunna gagal pikeun meunteun ruang lingkup kaayaansabab bisa karasa pamrih jeung kurang empati ku balukarna kalakuan kitu. Unggal murangkalih mangrupikeun dunya anu béda sareng urang tiasa sadar yén panginten aranjeunna ngalaksanakeunana sabab henteu kedah ngandelkeun saha waé anu meryogikeun matéri. Atanapi meureun aranjeunna ngagantikeun kurangna sayang di bumi sareng aranjeunna nyayogikeun éta ku bahan anu bahanÉta sababna unggal kaayaan kedah dianalisis sareng solusi anu dipilari.

Naon anu kedah dilakukeun nalika anak anjeun parantos nyolong?

Dina sababaraha kasempetan, salaku aturan umum, budak leutik anjeunna biasana nolak polah na. Upami ieu pertama kalina anjeun nyanggap anjeunna maok, anjeun panginten ngaraos parah sareng dihianat, janten anjeun ngarepkeun kaayaan ieu pas waktuna. Masalahna nyaéta nalika kalakuan salah ieu manifests dirina dina sababaraha kasempetan sareng henteu ngaleungit.

Naon anu kedah dilakukeun Iraha anjeun curiga yén anak anjeun parantos nyolong? Éta bakal janten momen komitmen anu hébat sareng anjeunna pasti bakal nolak éta sareng ngajantenkeun kami ragu yén maling éta. Anjeun ogé henteu hoyong ngahukum anjeunna, upami urang ngalakukeun kasalahan sareng kanyataanna moal aya pangaruhna.

Naha barudak nyolong ti kolotna

Pikeun tiasa maksa sababaraha jinis hukuman éta langkung saé cekel dina waktosna, nalika anjeun ngalaksanakeunana, atanapi sahenteuna ngagaduhan kapastian hébat yén anjeun parantos ngalaksanakeunana. Kami henteu tiasa nangtoskeun anjeunna tina hal tanpa gaduh kaamanan yén éta leres-leres kajantenan. Langkung saé waktos salajengna urang gaduh dompét di tempat anu aman atanapi upami urang hoyong mastikeun naon anu kajantenan urang tiasa netepkeun bubu sakedik.

Nanging, kalakuan ieu kedah dilereskeun sahingga anjeunna sadar éta éta henteu kedah kajantenan deui Teu pernah. Cegah pidato atanapi ngahina ku nyebat anjeunna maling, atanapi prediksi yén ieu bakal kajantenan deui. Anu mimiti, masihan sora kapercayaan anjeun, Jantenkeun anjeunna ngarasa yén anjeun yakin yén éta moal kajadian deui, janten anjeunna bakal ngaraos yén anjeunna sanés jalma jahat sareng anjeunna mangrupikeun bagian tina kulawarga anu hébat. Upami murangkalih téh ngalanggar palanggaran sareng wajib nyolong, éta kedahna ngarujuk kasusna ka psikiater atanapi psikolog pikeun murangkalih atanapi nonoman. Perlu ditaksir naon sababna anu nyababkeun anjeunna ngalakukeun kalakuan ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.