Naha boga anak ngan hiji?

Sigana nu gaduh dua barudak atawa leuwih mangrupa idéal, tapi kaleresan éta loba kolot nyieun kaputusan boga ngan hiji anak, atawa ngan saukur hirupna unfolds kitu. Nalika kaputusan éta dijieun, éta bisa jadi bakti sakabéh énergi pikeun tumuwuhna éta anak, prioritas karir profésional atawa bisa mampuh iinditan leuwih sering ti lamun maranéhna miboga leuwih barudak. Sabalikna, aya ogé pilihan hoyong langkung seueur murangkalih tapi panginten anjeun henteu gaduh artos anu cekap pikeun ngadukung langkung ti hiji sacara cekap, atanapi kusabab masalah kaséhatan. 

Éta ogé kamungkinan yén éta mangrupikeun pilihan anu saderhana, Aya nu teu hayang budak, nu hayang boga ngan hiji, jeung nu hayang boga leuwih. Naon waé masalahna, éta mangrupikeun kaputusan pribadi anu henteu kedah dibela ngalawan saha waé anu naroskeun ka anjeun "Iraha anu kadua?". Ku kituna hayu urang nempo sababaraha alesan naha éta oke mun boga ngan hiji anak, pro, kontra, sarta sagalana di antara.

Naha boga anak ngan hiji?

indung jeung putri di taman

Anjeun hoyong ngamekarkeun profési anjeun

Kiwari teu mungkin mun makmur salaku indung gawé boga anak leuwih ti hiji. Tapi teu aya ragu yén murangkalih, dina jamak, ngajantenkeun jalan éta langkung pajeulit. Ku sabab kitu, loba awéwé minuhan impian maranéhna pikeun jadi ibu ngan hiji anak. Ku cara kieu aranjeunna tiasa langkung santai di daérah kahirupan anu sanés, sapertos padamelan. Ieu kahayang pikeun makmur dina karya jeung kurangna bantuan éksternal ti kulawarga jeung lembaga ngajadikeun boga anak ngan hiji janten pilihan anu paling pikaresepeun.

Anjeun bapa tunggal atawa indung atawa ngawangun kulawarga single parent

Kulawarga bisa rupa-rupa wangun jeung ukuranana, sarta kadang-kadang jalma poho yén kolotna tunggal teu boga kamampuhan pikeun boga budak deui alatan rupa-rupa kaayaan. Salaku conto, jalma anu mutuskeun pikeun kuliah sering mendakan stabilitas dina kahirupanna langkung ti umur 30 taun. Dina sababaraha kali aranjeunna henteu gaduh pasangan tapi aranjeunna nyandak kaputusan henteu ngantosan pikeun minuhan impianna gaduh putra atanapi putri. Aya seueur alesan pikeun janten indung tunggal atanapi langkung milih gaduh a kulawarga kolot tunggal, Tapi naon alesan pikeun nyieun kaputusan pikeun nyanghareupan indung atawa fatherhood nyalira, éta pakasaban kurban nu ilaharna teu ngajadikeun anjeun nganggap boga putra kadua atawa putri.

bapa jeung anak di taman

Kaluron atawa perlakuan kasuburan

Micarriages sarta perlakuan kasuburan duanana draining fisik jeung mental pikeun awéwé nanaon. Ku alatan éta, lamun maranéhna ngatur pikeun meunangkeun hamil sakali, aranjeunna biasana teu maksudna pikeun ngulang pangalaman. Pikiran pikeun ngulang prosés anu susah pisan pikeun aranjeunna.

Pasangan anjeun ngagaduhan budak baheula atanapi anjeun mutuskeun gaduh murangkalih dina umur anu langkung dewasa

Dinten ieu beuki loba umum pikeun ngamimitian hubungan jeung a jalma kalawan tanggung jawab kulawarga. Naha kusabab pisah, cerai atanapi randa, anjeun tiasa bogoh ka jalma anu parantos gaduh budak. Ieu sanes naha anjeun kedah mundur diri mun teu boga anak sorangan, jadi loba pasangan jeung barudak ti hubungan kaliwat mutuskeun pikeun mibanda ngan hiji anak di umum. Kaputusan ieu kedah disatujuan sareng ditampi ku dua pihak sareng sanés pamaksaan.

kaputusan pribadi

Ngan teu hayang boga anak kadua oge alesan valid. Kadang-kadang sigana sagalana kudu diyakinkeun, tapi teu wanting, tanpa leuwih, éta salaku alus mun hayang sabab, sakumaha teu wanting sabab henteu. Barudak kedah dibawa ka dunya ieu ku wasiat sareng kapercayaan yén aranjeunna bakal dipikacinta sareng dipikahoyong. Ku alatan éta, sadar yén anjeun teu bogoh ka silih, atawa nu hiji leuwih ti cukup pikeun anjeun, sarta akting sasuai mangrupakeun sikep tanggung jawab anu konsisten jeung kapercayaan anjeun sorangan. Teu perlu masihan katerangan salajengna.

ngungkulan tekanan sosial

indung ngurus orok

Pikeun seueur jalma, kalebet seueur awéwé, henteu masihan anak anjeun lanceukna atanapi adina mangrupikeun kagagalan pribadi, bahkan anu penting. Seueur ibu-ibu anu ngan ukur murangkalih ngarasa dihukum salaku indung anu goréng kusabab henteu gaduh sahenteuna hiji deui putra atanapi putri. Tapi jalma-jalma anu nyempad sareng ngahukum henteu terang naon anu dilalui ku awéwé ngan ukur gaduh hiji anak. Aranjeunna teu sadar yén maranéhna bisa menyakiti éta anggota kulawarga, sobat, tatangga atawa kenalan kusabab eta percobaan.

Kami henteu kedah hilap yén gaduh murangkalih mangrupikeun kaputusan pikeun hirup, sareng ku kituna éta kedah dilaksanakeun kalayan tanggung jawab sareng kasadaran kana kaayaan pribadi sorangan. Lamun kecap négatif jalma séjén mangaruhan anjeun, pikir yén maranéhna nyarita tina kanyataanana maranéhanana. Aranjeunna leres-leres henteu terang upami anjeun parantos nyobian gaduh murangkalih sareng anjeun henteu tiasa, upami anjeun parantos mutuskeun yén putra atanapi putri anjeun bakal ngeusi kabagjaan anjeun atanapi anjeun ngan saukur henteu hoyong gaduh deui.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.