Naha anjeun TEU ngadidik ngalangkungan meres émosional

entong ngadidik ku meres émosional

Sababaraha kali kusabab kabodoan atanapi pangulangan pola (aranjeunna tumaros ka urang salaku barudak) urang digolongkeun kana ngagunakeun meres supaya barudak anjeun ngalakukeun naon anu anjeun pikahoyong. Kami ngalakukeunana sacara teu sadar sareng ampir tanpa sadar. Dina urutan pikeun nyingkahan téhnik ngabahayakeun ieu disarankan pikeun mimiti terang naon ngabahayakeun anu ngagunakeunana sareng anu kadua supados sadar. Ngan urang tiasa nyingkahan panggunaan alat ieu sareng ngagunakeun anu langkung pendidikan sareng positip anu sanés. Kami bakal ngawartosan anjeun naha henteu ngadidik ngalangkungan meres émosional.

Pamakéan meres émosional

Urang déwasa nganggo memeres langkung seueur tibatan anu kedah diatur pikeun ngamanipulasi atanapi nguasaan batur. Nyaeta alat kontrol pikeun anu sanés janten raoseun sareng ngalakukeun naon anu dipikahoyong.

Frasa sapertos "upami anjeun henteu nyandak kamar anjeun, abdi moal bogoh ka anjeun deui", "upami anjeun henteu sikat huntu anjeun, peri huntu moal mawa nanaon." Éta sigana frasa henteu ngabahayakeun tapi aranjeunna tiasa seueur ngarusak jiwa anak anjeun.

Barudak nalika aranjeunna alit sapertos spons anu nyerep sagala rupa sakurilingna. Aranjeunna diajar sareng ningali kahirupan liwat panonna, sareng aranjeunna ningali conto urang pikeun ningali naon anu dianggap normal. Pamakéan meres ku kolot ngalakukeun sababaraha karuksakan pikeun pikiran leutikna: éta nyababkeun aranjeunna masalah harga diri, setrés, déprési, sieun, sedih, masalah diajar, asa handap diri ... Aranjeunna tiasa nurut ka anjeun tapi harga anu aranjeunna mayar ageung pisan.

Memeres émosi ngabalukarkeun tatu anu teu tiasa ditingali ku panon taranjang tapi anu nyeri pisan sareng anu nyegah aranjeunna tina ngamekarkeun psikologis ku cara anu séhat.

ngagunakeun murangkalih émosi ngabahayakeun barudak

Manipulasi ngalangkungan meres

Nalika urang nganggo memeres boh ka murangkalih boh ka déwasa anu sanés urang janten manipulatif. Kami nganggo cinta pikeun memeres anu sanés, pikeun kéngingkeun hiji hal ti jalmi éta salaku tukeran cinta sareng perhatian urang. Cinta moal tiasa janten chip tawar, saolah-olah cinta anjeun ngagaduhan harga. Cinta moal tiasa gumantung kana batur anu ngalakukeun sesuatu atanapi henteu ngalakukeun éta.

Memeres mangrupikeun pakarang bahaya pisan, sareng hal anu paling parah nyaéta barudak diajar kumaha jalanna gancang. Mangrupikeun téhnik anu mentingkeun diri sorangan sareng teu ngawangun, anu pangsaéna pikeun ngantepkeun sareng hindaran pisan.

Jinis meres émosional

Susan Teruskeun Dina bukuna Emotional Blackmail, anjeunna ngabédakeun 4 jinis memeres émosional:

  1. Punisher batur. Jinis meres ieu nyatakeun kumaha parahna anu bakal kajadian ka batur upami aranjeunna henteu ngagaduhan anu dipikahoyong.
  2. Punisher tina dirina. Anjeunna ngancam integritas nyalira upami kahoyong na henteu kacumponan.
  3. Korban. Anjeunna jalma anu ngagunakeun tiiseun sareng perang tiis pikeun nyababkeun yén anjeunna henteu senang ku kaayaan éta sareng hoyong anu sanés pikeun terang naon anu dipikahoyongna.
  4. Provokatif. Jangji cinta sareng kaasih upami anjeun pikahoyong.

Kumaha carana nyingkahan manipulasi émosional sareng murangkalih

Kumaha éta hal anu dinormalisasikeun moal gampang ngabasmi tapi ayeuna urang tiasa mendakan éta pikeun ngarobih pikeun téhnik anu langkung hormat. Butuh waktos sareng kasabaranÉta henteu gampang, tapi tiasa dilakukeun. Hayu urang tingali tip anu urang usulkeun pikeun nyegah manipulasi émosional sareng murangkalih:

  • Sabar. Entong kaleungitan saraf anjeun supados henteu narik memeres. Candak sababaraha napas jero sateuacan nyarios. Hormat jaman aranjeunna sareng nempatkeun sagala cinta anjeun sareng kasabaran pikeun meunangkeun deui kaamanan anjeun tanpa nganggo memeres.
  • Masihan conto. Upami anjeun hoyong anak anjeun ngalakukeun hal khusus, diajar anu pangsaéna nyaéta ngajarkeun ku conto tibatan ngancem.
  • Ngarempugkeun. Daripada teu masihan anjeunna pilihan, nawiskeun anjeunna alternatif. Negosiasi sareng anjeunna, ngupingkeun naon anu badé didugikeun ku anjeun. Naon anu anjeun pikahoyong kuring lakukeun tiasa nyumponan kabutuhan anjeun, tapi sanés milikna.
  • Terangkeun teh manpaat kalakuan pikeun anjeunna. Nyaho kaunggulan anu tiasa dilakukeun pikeun aranjeunna, aranjeunna langkung gampang ngalakukeun éta tanpa nganggo memeres.
  • Komunikasi hormat. Ngidinan anak anjeun nyarios sareng anjeun sareng ngaraos aman. Yén anjeunna ningali anjeun salaku jalma anu percanten sareng sanés jalma anu ngan ukur maksakeun wasiatna.

Naha émut ... anjeun mutuskeun bibit mana anu anjeun putuskeun pikeun murangkalih anjeun, naha sieun sareng dominasi, atanapi cinta sareng hormat.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.