Naha Kram Otot Lumangsung Nalika Kakandungan

tanjakan

Kakandungan mangrupakeun pisan teu ngarareunah pikeun awéwé dina kaayaan sapertos kitu. Salah sahiji anu paling umum biasana kram otot dina awak handap, boh dina suku boh dina suku.

Bener nya éta keram ieu rada ngaganggu ogé nyeri, utamina nalika awéwé hamil nyobian istirahat peuting. Teras kami ngajelaskeun sabab kram sapertos kitu sareng cara anu paling saé pikeun nenangkeun éta.

Otot kram nalika kakandungan

Kram otot rada sering nalika kakandungan sareng aranjeunna biasana lumangsung dina dua suku sareng suku. Ototna ningkat janten nyeri anu cukup sengit sareng ngaganggu. Ilaharna, keram sapertos kitu dina trimester kadua sareng katilu.

Masalah kram sapertos nalika kakandungan kusabab kanyataan yén awéwé henteu tiasa istirahat leres, meunang ngumpulkeun kacapean anu hébat sadidinten. Maka, penting pisan pikeun tiasa nyegah aranjeunna dina waktos sareng nyingkahan kanyeri sapertos kitu.

Nyababkeun kram reuneuh

  • Salah sahiji sabab anu paling umum tina keram sapertos kitu kusabab paningkatan beurat awak anu dialami ku ibu hamil. Beurat tiasa ngakibatkeun kaleungitan otot anu penting di daérah leg nyababkeun éta ni'mat penampilan keram.
  • Parobihan hormon anu penting anu dilakukeun dina awak awéwé nalika kakandungan Éta tiasa janten panyabab kram otot.
  • Kacapean sareng akumulasi kacapean mangrupikeun panyabab anu paling umum pikeun ibu hamil tiasa ngalaman seueur kram otot. Hiji hamil capé éta bakal ngagaduhan langkung seueur kamungkinan sangsara kram tibatan anu sanés anu tiasa beristirahat kalayan sampurna.

keram

Kumaha nenangkeun sareng nyegah keram nalika kakandungan

Kram otot rada nyeri sareng tiasa diémutan ku mantengkeun otot anu katarajang. Ieu mangrupikeun serangkaian tip anu bakal ngabantosan anjeun pikeun nganyenyeri rasa kram sareng nyegah aranjeunna:

  • Upami keram rada sering, hal anu mimiti dilakukeun nyaéta nerapkeun sakedik panas supados ningkat sirkulasi di daérah anu katarajang. Saurna disarankeun kanggo nyéépkeun tiis dina tempat kram.
  • Gamparan diurut daérah tempat ayana kram éta mangrupikeun pilihan anu sanés pikeun nenangkeun rasa teu nyaman.
  • Prakték sababaraha latihan fisik kawas leumpang, éta mangrupikeun salah sahiji cara pikeun nyingkahan kram dina suku atanapi suku.
  • Inuman seueur cai sareng anu terhidrasi sacara sampurna disarankan nalika nyingkahan sareng nyegah keram otot.
  • Manjang awak handap mangrupakeun salah sahiji cara anu pangsaéna pikeun nyegah keram kaki sareng suku.
  • Ati-ati nganggo alas sapatu Kusabab upami éta henteu cocog, éta tiasa pikaresepeun penampilan keram.
  • Anjeun kedah ati-ati pisan kana sirkulasi, Kusabab masalah sareng éta tiasa nyababkeun keram dina suku sareng suku.
  • Diét mangrupikeun unsur sanés anu tiasa ngabantosan nyegah kram dina ibu hamil. Diét kedah séhat sareng saimbang sareng hindarkeun produk anu ngabahayakeun sareng ngabahayakeun kaséhatan.
  • Ahli mamatahan iraha waé pikeun nyingkahan nangtung panjang teuing kumargi kanyataan ieu langkung pikaresepeun munculna keram anu disebatkeun.

Pondokna, keram otot dina dua suku sareng suku lumayan di trimester kadua sareng katilu dina kakandungan. Cara anu pangsaéna pikeun nyegah aranjeunna nyaéta ngalaksanakeun latihan manjang teras-terasan sareng sirkulasi anu saé dina awak. Upami sanaos nuturkeun naséhat sapertos kitu, kram kasebut sering sareng sering ogé nyeri, tong ragu-ragu angkat ka dokter kulawarga anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.