Naha orok kuring ngagelegerkeun sirah na kana Lawu na?

Naha orok kuring ngagelegerkeun sirah na kana Lawu na?

Sirah sirah sareng awak normal dina paripolah de diayunkeun ku kanyamanan diri di orok. Gerak wirahma bulak-balik tiasa niiskeun orok anjeun sareng ngabantosan anjeunna bobo, dina cara anu sami nalika ngaguruh dina korsi goyang.

Anehna, orok anjeun ogé tiasa ngagulkeun sirahna pikeun ngaganggu dirina tina nyeri (upami anjeunna keething atanapi ngagaduhan inféksi ceuli), salaku conto. Sirah ngagedor téh heran umum. Dugi ka 20 persén murangkalih sareng murangkalih alit aranjeunna pencét sirah saliwatan, sanajan budak lalaki tilu kali leuwih gampang ngalakukeun éta tibatan awéwé. Ngabobol sirah sering dimimitian dina satengah kadua taun kahiji sareng antara umur 18 sareng 24 bulan. Kabiasaan éta bisa awét Sababaraha bulan, atanapi bahkan taun, sanaos kaseueuran murangkalih parantos langkung ti 3 taun. Sababaraha orok ngagebruskeun dahi atanapi tukangeun sirah kana mastaka tina boks, sedengkeun anu sanésna sabagian tina rél tina susukan. Orok anu sanés ngagugulung sirahna ti sisi ka sisi bari ngagoler dina tonggong, anu sering ngakibatkeun titik botak dina tonggong sirah.

Naon anu kuring tiasa laksanakeun?

Sirah sirah dina orok jarang mangrupikeun masalah ngeunaan pamekaran atanapi émosional. Tapi upami orok anjeun hirup, teraskeun sareng dokterna. Dina kasempetan anu jarang (utamina upami orok anjeun parantos tunduh ngembangkeun) anjeunna sinyal masalahna hiji. Pang dipikaresepna, kumaha oge, dina paripolah orok anjeun, sanaos ngaganggu nontonna teu picilakaeun. Orok anjeun moal nganyenyeri dirina ku mencétan sirahna.

Hijina pancegahan anu anjeun kedah lakukeun nyaéta ketang sekrup sareng baut ti imbit rutin. Entong nempatkeun bantal, simbut atanapi bemper dina imbit na kanggo ngalemeskeun sakurilingna. Ieu tiasa ngagambarkeun a bahaya tersedak. Upami sora orok anjeun neunggeul sirahna ngaganggu anjeun, cobian pindahkeun imbitna jauh tina témbok. Kusabab orok anjeun panginten nyobian ngahibur dirina, pasihan anjeunna. Ngadamel anjeun lingkungan saré sepi. Bantosan anjeunna bersantai sareng a mandi panas sateuacan bobo, pasihkeun anjeunna a urut lembut, atanapi nyéépkeun langkung waktos goyang deui pikeun nempatkeun bobo. Sababaraha orok mendakan musik lemes atanapi ketukan tetep tina metronom, salaku padika tenang sateuacan bobo.

Sumber - Ibu-ibu dinten ayeuna


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.