Naha penting pisan pikeun nyeuseuh baju orok sateuacan nganggo?

Orok dina karinjang binatu

Nyiapkeun kadatangan orok, kamarna, sagala hal anu diperyogikeun sareng baju anu dibutuhkeun pikeun bulan mimiti hirupna, mangrupikeun salah sahiji momen anu paling pikaresepeun sareng nyugemakeun kakandungan. Sadayana ibu-ibu pikahareupeun sareng ogé seueur bapak, resep sareng olahan pikeun kadatangan anak anjeun. Sareng kadang-kadang kajadian éta, ku seueur anu kedah disiapkeun, sababaraha masalah anu penting pisan tiasa ditingali.

Salah sahiji hal anu paling penting nalika ngeunaan miara bayi anjeun nyaéta kulit hipu na. Kulit orok jauh langkung saé sareng lemes tibatan déwasa, ku sabab éta, aranjeunna peryogi perawatan khusus. Pasti anjeun parantos mikirkeun éta sareng anjeun bakal ngagaduhan produk khusus pikeun pamandian orok sareng pikeun miara kulitna. Tapi sakumaha pentingna atanapi bahkan langkung penting éta ngumbah sareng nyiapkeun baju murangkalih anjeun sateuacan anjeun badé nganggo éta.

Naha perlu nyeuseuh baju orok sateuacan ngagem?

Éta henteu ngan ukur perlu, penting pisan pikeun nyegah inféksi, mungkin iritasi dina kulitna anu lemes sareng bahkan panyakit kutu. Nyatana, baju kedahna diseuseuh, henteu ngan ukur dina kasus orok atanapi murangkalih alit. Sadaya pakean dihasilkeun di pabrik ageung, tempat anu pikaresepeun pisan pikeun jamur, baktéri atanapi kutu anu disebut di luhur pikeun tumuh.

Baju orok dibungkus dina plastik

Tapi henteu ngan ukur éta, baju biasana mawa produk kimia pikeun disimpen, éta disimpen dina kantong plastik anu kakeunaan debu sareng jinis baktéri sareng tungau. Komo upami anjeun mésér lawon anu hipu, hal anu kedah janten prioritas dina baju murangkalih. Tiasa waé iraha waé dina prosés manufaktur, papakéan parantos aya kakeunaan bahan kimia pikeun ngalemahkeun serat atanapi pikeun nambihan warna.

Sadaya bahan kimia ieu tiasa ngabahayakeun pisan pikeun kaséhatan umum saha waé, khususna kanggo murangkalih. Anu leutik tiasa sangsara alergi sareng masalah dermatitis kusabab bahan kimia ieu, anu dina sababaraha kasus bahkan tiasa janten karsinogenik.

Tip pikeun nyeuseuh baju orok

Ayeuna anjeun terang pentingna nyeuseuh baju pikeun orok anjeun sareng kulawarga, penting pikeun anjeun terang sababaraha tips pikeun nyeuseuh baju kalayan leres. Nyiapkeun baju anu badé dianggo ku anak anjeun saderhana, anjeun kedah merhatoskeun sababaraha tip supados sampurna siap kanggo anggo orok anjeun.

Baju orok ngagantung

  • Ngumbah baju orok nyalira, sahenteuna dugi ka umurna 6 bulan. Ieu kusabab sababaraha alesan, sesa baju kulawarga parantos kontak sareng baktéri sareng kokotor, anu kumaha waé tiasa ngahontal kulit orok. Salaku tambahan, produk beberesih kedah béda sabab bakal mairan dina titik salajengna.
  • Anggo detérjen nétral, éta henteu ngandung parfum atanapi pelembut. Milari detérjen khusus pikeun baju orok, anu biasana langkung lemes sareng henteu ngandung bahan kimia. Anjeun ogé henteu kedah nganggo produk pemutih, atanapi ngabodaskeun, atanapi produk anu agrésif.
  • Anjeun tiasa nyeuseuh papakéan ku panangan upami ditunjuk ku labél baju, tapi éta leres Disarankeun anjeun ngumbah éta dina mesin cuci. Pilih nyeuseuh pondok sareng kanggo leueur sabab bajuna boro-boro bakal dikotor. Ieu kusabab nalika ngumbah ku panangan, anjeun tiasa nyésakeun tilas detérjen dina baju sareng ieu tiasa nyababkeun masalah dina kulit orok.
  • Pastikeun baju anjeun garing di panonpoé, sajauh mungkin. Panonpoé bakal bérés ngaleungitkeun baktéri sareng tungau kamungkinan anu tiasa nyicingan baju orok anjeun. Nanging, upami baju éta tiasa kontak sareng serangga atanapi sasatoan, atanapi pepelakan, langkung saé yén pangeringan di jero rohangan. Upami résidu aya dina serat baju, éta tiasa nyababkeun réaksi alérgi dina kulit orok anu lemes.

Kalayan tips ieu saderhana anjeun tiasa nyiapkeun baju orok anjeun, Supados beresih sareng sampurna cocog pikeun ganti baju murangkalih anjeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.