Naha urang gaduh seueur parobahan wanda nalika kakandungan?

pasangan ngobrol ngeunaan swings mood nalika kakandungan

Ieu rada normal ngalaman ayun-ayunan nalika nuju kakandungan. Urang condong gaduh mood swings unggal dinten na urang bisa balik ti wanting ceurik kana perasaan ambek dina kahirupan sorangan, tanpa nanaon lumangsung di sabudeureun urang.

Balukar émosional hormon kakandungan sareng masalah kakandungan umum Aranjeunna mangrupikeun panyebab tina parobihan sareng amarah ieu anu katingali ku urang tanpa alesan anu jelas. Tapi sanajan kitu, urang bisa ngatur ngadalikeun parobahan ieu sarta ngurangan aranjeunna.

Naha urang jadi ambek nalika kakandungan?

Salah sahiji alesan utama pikeun swings mood nyaéta parobahan dina tingkat hormon. Nalika urang hamil, urang ningkatkeun jumlah éstrogén sareng progesteron dina getih. Kanaékan hormonal ieu nyiapkeun awak urang nalika kakandungan, tapi ogé tiasa mangaruhan haté urang, ngajantenkeun urang sedih atanapi ambek tanpa aya anu kajantenan ka urang.

Hormon ogé ngagaduhan a dampak hébat kana kahayang seksual. Panginten aya waktos nalika kakandungan anjeun nalika anjeun ngarasa terangsang, sedengkeun dina waktos anu sanés, séks tiasa janten hal anu paling anjeun hoyong laksanakeun dina waktos éta.

Nanging, éta sanés ngan ukur ngeunaan hormon. Kanyataan yén ulah eureun ngarobah hal dina poé anjeun ka poé ogé mangaruhan haté. Éta mangrupikeun parobihan anu penting dina kahirupan anjeun sareng sakapeung anjeun malah tiasa heran kana naon masalah anu anjeun pikahoyong, sareng dina waktos sanés anjeun bakal gaduh kahayang anu hébat pikeun ningali wajah budak leutik anu tumbuh di jero anjeun. Anjeun meureun ngarasa gugup, hariwang, rentan ...

awéwé hamil ningali dietna sareng masak sareng tomat, timun, kacang polong ...

Masalah anu paling umum nalika kakandungan nyaéta:

  • upami anjeun badé janten ibu anu saé
  • si tu diet atawa gaya hirup mangaruhan kana kamekaran orok
  • kumaha gaduh anak bakal mangaruhan hubungan anjeun
  • enya orok anjeun bakal lahir sehat
  • kumaha anjeun bade ngatur finansial
  • kumaha karir atanapi profési anjeun tiasa kapangaruhan
  • lamun pasangan Anjeun masih manggih anjeun pikaresepeun

Upami anjeun parantos ngalaman masalah sareng kakandungan saméméhna, Anjeun ogé bisa jadi hariwang yén éta bisa lumangsung deui.

Loba jalma ogé jadi beuki pohoan nalika kakandungan, nu bisa jadi frustrating. Ogé, hese tetep ceria sepanjang waktos nalika urang nyanghareupan parobihan kaséhatan nalika kakandungan, sapertos heartburn sareng morning sickness ...

Iraha anjeun bakal lirén gaduh mood swings?

Moods condong jadi leuwih manageable dina trimester kadua, sakumaha awak anjeun nyaluyukeun kana tingkat luhur hormon ieu. Kadang-kadang, kumaha oge, swings wanda bisa lepas sapanjang kakandungan.

Malah mungkin urang tiasa gaduh "kambuh" lamun urang geus junun ngadalikeun kaayaan. Ieu sagemblengna normal. Ieu biasana langkung seueur nalika tanggal katangtu anjeun ngadeukeutan. Nalika urang ngaraos yén orok badé terang nyaéta nalika kahariwang ogé terang, langkung seueur tibatan sateuacanna.

Kumaha carana nungkulan swings mood ieu?

Mimiti, éta penting ulah nangtoskeun diri keur na sok hayang ceurik atawa ambek. Sareng pikir yén aya sababaraha hal anu tiasa ngajantenkeun anjeun ngontrol kaayaan ieu sakedik, sanaos parobihan hormonal.

Ngobrol ngeunaan éta

Salah sahiji antidotes anu pangsaéna nalika anjeun ngarasa depresi atanapi setrés nyaéta nyarita jeung batur. Terangkeun kumaha perasaan anjeun ka pasangan anjeun, babaturan sareng kulawarga. Anjeun bisa heran kumaha pamahaman aranjeunna tiasa.

Daptar kelas yoga keur kakandungan atawa kelas prenatal baris mantuan anjeun ngartos yen anjeun teu ngan hiji anu ngarasa cara ieu. Anjeun bakal pendak sareng jalma sanés dina tahap kakandungan anu sami sareng anjeun, sareng anjeun tiasa masihan naséhat sareng silih bantosan.

Upami anjeun langkung resep nyarios ka batur sacara rahasia, anjeun salawasna tiasa ngabahas naon waé anu aya hubunganana sareng bidan anjeun dina salah sahiji pasini rutinna atanapi ngadamel janji sareng GP anjeun.

Nyuhunkeun bantosan praktis

Maklum, anjeun hoyong gaduh sadayana siap sateuacan orok anjeun sumping. Tapi anjeun henteu kedah ngahias pabinihan, ngabersihkeun sadaya kabinét, sareng ngagaleuh unggal sapotong papakéan sareng pakakas ku hiji leungeun sareng sadayana sakaligus. Anjeun ningali ngalakukeun, kalem, jeung inget yen sakali hiji saeutik lahir dunya teu eureun, Anjeun ogé bisa ngalakukeun hal nu masih kudu ngalakukeun.

Sajaba ti éta, kakandungan teu kudu dibawa nyalira, éta naon salaki, babaturan, kulawarga pikeun ... Hayu aranjeunna mantuan anjeun.

awéwé hamil ngalakukeun semedi di kamar makan, maké leggings sarta luhur biru, nalika kakandungan

Manggihan moments tenang

Loba jalma manggihan eta mantuan ngagunakeun téhnik rélaxasi atawa meditasi pikeun ngaronjatkeun haté anjeun sarta ngarasa calmer nalika kakandungan.

Anjeun ogé tiasa nganggo rélaxasi sareng audio visualisasi.

Meunang loba istirahat

Gampang ngarasa langkung ambek upami anjeun capé, janten cobian meunang cukup bobo. Coba nulis daptar sateuacan bobo tina kahariwang atanapi tugas anu anjeun kedah laksanakeun dinten salajengna. Ieu tiasa ngabantosan anjeun ngabersihan pikiran sareng bobo langkung saé.

Upami éta masalah padamelan, ngobrol sareng bos anjeun pikeun ningali naha aya jalan nyandak deui ngarecah.

Méakkeun waktu pikeun ngurus diri

Lalajo pilem anu ngajadikeun anjeun raos saé, pendak sareng réréncangan nalika sarapan, atanapi ngadangukeun podcast karesep anjeun. Anjeun malah tiasa ngadamel spa mini anjeun nyalira pikeun ngahibur diri di bumi.

Meunang sababaraha latihan (ringan)

Latihan ningkatkeun haté anjeun, sareng anjeun henteu kedah ngalakukeun latihan anu beurat pikeun nyéépkeun bahan kimia anu saé. Dina waktos salajengna basa Anjeun ngarasa jengkel atawa hariwang, balik pikeun ngojay, nyandak keur leumpang di luar, atawa ngalakukeun sababaraha latihan yoga basajan.

Beungkeut jeung pasangan Anjeun

Seringna jalma-jalma anu pangdeukeutna ka urang anu nanggung panyebaran wanda urang. Ieu meureun kusabab urang ngarasa dipikacinta tur aman cukup ku aranjeunna pikeun nganyatakeun hanjelu, amarah, jeung frustasi urang.

Ngabéjaan aranjeunna yén anjeun masih bogoh sareng bogoh ka aranjeunna tiasa nyegah pasangan anjeun nyandak hal-hal pribadi sareng ngagampangkeun tegangan antara anjeun.

Coba méakkeun waktu babarengan. Bakal mantuan nguatkeun hubungan anjeun saméméh orok datang.

pasangan Anjeun ogé bisa boga masalah sorangan ngeunaan jadi kolot. Ngawangkong ngeunaan éta bisa mantuan Anjeun ngeureunkeun pamikiran ngeunaan masalah anjeun, kitu ogé ngarasa leuwih deukeut ka unggal lianna.

Eureun ngarasa dosa

Kakandungan mangrupikeun acara anu ngarobih kahirupan. Anjeun kamungkinan ngarasa overwhelmed, gampang ambek, jeung gugup dina sababaraha kali. Janten bageur ka diri anjeun sareng nampi yén anjeun bakal ngagaduhan parasaan négatip sareng anu saé nalika kakandungan anjeun.

Naon anu anjeun kedah laksanakeun upami anjeun teu tiasa ngaleungitkeun amarah nalika kakandungan?

Upami anjeun teras-terasan ambek atanapi dina wanda goréng, atanapi upami hariwang anjeun ngaganggu kahirupan sadinten anjeun, anjeun panginten peryogi bantosan. pitulung tambahan.

Hiji dina dalapan awéwé ngalaman depresi atawa kahariwang nalika kakandungan, nu bisa ngakibatkeun parasaan goréng watek jeung amarah. Loba jalma ngalaman duanana kaayaan nalika kakandungan.

Taroskeun ka GP atanapi bidan anjeun pas mungkin upami:

  • Anjeun ngarasa hanjelu, euweuh hargana, atawa asa pikeun période nambahan
  • Anjeun ngarasa kawas anjeun teu bisa ngadalikeun worries Anjeun atawa kahariwang
  • anjeun leungit dipikaresep pikeun hal anu biasana anjeun resep laksanakeun
  • malikan paripolah nu tangtu remen, kayaning ngumbah leungeun atawa mariksa média sosial
  • anjeun ngagaduhan serangan panik
  • anjeun gaduh masalah konsentrasi atanapi nyandak kaputusan
  • geus leungit napsu
  • gaduh gangguan saré atawa tetep saré
  • anjeun sieun ngalahirkeun
  • anjeun boga pikiran ngeunaan menyakiti anjeun sorangan atawa batur,

Dokter umum atanapi bidan anjeun bakal tiasa nyayogikeun bantosan sareng perawatan anu anjeun peryogikeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)