Iraha aranjeunna masihan anjeun cuti kakandungan?

Ninggali kusabab kakandungan

Kabéh awéwé digawé di Spanyol boga hak cuti kakandungan. Hak anu dipasihkeun ku Jaminan Sosial sareng dimana ayeuna 16 minggu cuti mayar kanggo ibu sareng 16 kanggo bapa.

Como aya loba mamang anu timbul dina hal ieu, urang bade ngajawab paling umum diantara kolotna anyar handap. Isu sapertos dimana ngolah cuti kakandungan, iraha dimimitian sareng kumaha kedah diurus.

Nu kakandungan ninggalkeun

Sacara umum, cuti maternity dimimitian dina waktu anu sarua orok dilahirkeun, kumaha oge, eta bisa dipénta ti dalapan bulan kakandungan. Saban poé cuti kakandungan bakal dikurangan tina total 16 minggu anu dipasihkeun ku Jaminan Sosial. Nanging, penting pisan pikeun émut yén boh cuti sakit konvensional atanapi cuti kusabab kakandungan anu picilakaeun nyababkeun pangurangan cuti hamil.

Dina basa sejen, lamun nalika kakandungan anjeun boga cuti cacad samentara, kayaning tiis, contona, parusahaan anjeun teu boga hak pikeun ngurangan cuti maternity Anjeun. Dina cara nu sami, upami Anjeun gaduh kakandungan picilakaeun sarta dokter Anjeun ngaleupaskeun anjeun, consequent cuti maternity moal ngurangan tur bakal dimimitian dina waktos anu sareng anjeun ngalahirkeun.

Jenis séjén korban

Sajaba ti naon katelah low keibuan, nu sabenerna dimimitian nalika orok dilahirkeun, aya tipe séjén korban jiwa anu bisa lumangsung salila ngembangkeun kakandungan. Ieu teh Beda antara cuti alatan kakandungan jeung cuti alatan kakandungan-resiko tinggi.

  • Nu kakandungan ninggalkeun: Dipénta nalika pagawéan indungna tiasa nyababkeun karusakan kana kamekaran orok atanapi dirina. Dina hal ieu, 100% tina gaji ditagihkeun.
  • Kakandungan résiko rendah: Dina hal ieu téh cacad samentara sarta diolah ku dokter kulawarga. Pikeun cuti kakandungan anu picilakaeun, gaji pinuh henteu ditagihkeun, sapertos dina cuti sakit anu sanés. Salila 3 poé kahiji euweuh muatan, antara poé 4 jeung 21 60% muatan na ti dinten 22 75% tina dasar pangaturan ditagihkeun.

Nalika anjeun tiasa menta cuti kakandungan?

Hak ninggalkeun alatan kakandungan ibu-ibu gawe boga keur batur, nyaeta, jalma anu otonom teu bisa ngarasakeun hak ieu, sanajan maranéhna bisa ngarasakeun cuti maternity. Upami anjeun padamelan, anjeun tiasa nyuhunkeun cuti kakandungan nalika anjeun damel atanapi liburan. Nanging, upami anjeun nuju cuti atanapi anjeun pangangguran, anjeun moal tiasa ngaksés cuti ieu.

Sedengkeun pikeun iraha menta cuti kakandungan, hukum teu ngarahkeunnana nanaon pasti ngeunaan tanggal husus, tapi teu ngarahkeunnana yén pausahaan kudu adaptasi pakasaban ibu hamil salila periode gestation. Aranjeunna malah ngagaduhan kawajiban pikeun ngarobih kawajiban padamelan anjeun pikeun adaptasi kana kabutuhan anjeun. Nanging, kusabab ieu mangrupikeun hal anu relatif pisan, hal anu paling disarankeun nyaéta yén éta dokter kulawarga anjeun anu nangtukeun jeung ngolah eta janten épéktip.

Malah aya sababaraha tabel dijieun ku Spanyol Society of Gynecology na Obstetrics, nu ngumpulkeun minggu nu s.Disarankeun ngalamar cuti kakandungan. Tabél ieu tumut kana jinis padamelan anu dilakukeun ku ibu sareng kumaha aranjeunna tiasa ngarugikeun orok sareng indungna sorangan. Dumasar data ieu, dokter anjeun bakal tiasa ngolah ditarikna anjeun iraha waé anjeunna nganggap éta pantes.

Salaku awéwé digawé anjeun boga hak anjeun sarta iraha wae anjeun gaduh mamang ngeunaan eta anjeun tiasa ngahubungan utusan serikat pausahaan anjeun, lamun aya hiji di dinya. Lamun henteu, salawasna anjeun tiasa mendakan hak anjeun dina perjanjian koléktif séktor anjeun sareng ngalangkungan metode komunikasi anu béda sareng serikat anu béda anu ayeuna aya.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.