Nalika aranjeunna ngalakukeun ultrasound munggaran anjeun dina jaminan sosial

0Nalika aranjeunna ngalakukeun ultrasound munggaran anjeun dina jaminan sosial

Nalika awéwé terang ngeunaan kakandunganana, anjeunna henteu lirén mikirkeun kunjungan médis munggaran sareng ultrasound munggaran. Jaminan Sosial nyertakeun sahenteuna tilu ultrasound kakandungan sareng dimana aranjeunna wajib. Upami dokter ngabutuhkeun, seueur deui anu tiasa dilakukeun upami kakandungan ngalaman sababaraha jinis résiko. Nanging, urang bakal difokuskeun nalika ultrasound munggaran dilakukeun sareng upami perlu ngalakukeunana ku swasta atawa ku Jaminan Sosial.

Hiji ultrasound bakal nyadiakeun sagala data diperlukeun pikeun ngajamin éta kakandungan geus ngembang dina kaayaan sampurna. Éta bakal masihan urang katenangan pikiran sareng kaamanan yén sadayana bakal leres. Sajaba ti éta, ultrasounds handap bakal masihan urang hiji assessment salajengna nu tumuwuh sarta ngembangkeun orok terus tungtunan bener keur umur gestational Anjeun.

Nalika aranjeunna ngalakukeun ultrasound munggaran anjeun di Jaminan Sosial

Jaminan Sosial diwangun tilu ultrasounds sapanjang kakandungan. Dina trimester kahiji jeung coinciding jeung minggu ka-12 kakandungan, visualisasi munggaran dilaksanakeun. Dina minggu 7 kakandungan anjeun geus bisa ngalakukeun ultrasound atanapi ultrasound, dimana upami kasus khusus tiasa dipénta ku dokter swasta.

Di seueur pusat atanapi klinik, ultrasound munggaran biasana dilakukeun heunceut, Kusabab si cikal leutik teuing pikeun diapresiasi ku cara tradisional. Kalayan shot munggaran ieu anjeun parantos tiasa niténan kamekaranana, denyut jantung orok sareng iraha tanggal pangiriman salajengna.

Nalika aranjeunna ngalakukeun ultrasound munggaran anjeun dina jaminan sosial

Kumaha upami kuring milih ultrasound sateuacan minggu 12?

Ultrasound munggaran tiasa dilakukeun saé sateuacan minggu 12, tapi kudu dipigawé di klinik swasta jeung fee a. Ngaliwatan ieu hartina anjeun bisa milih pikeun nyaho hasil sarua jeung kalayan profesionalisme anu sami sareng dina Jaminan Sosial. Sababaraha pusat malah gaduh téknologi anu langkung modern sareng tim profésional anu sami

Naon ultrasounds?

Ultrasound janin mangrupikeun téknik anu dipaké pikeun imaging dimana gelombang sora dipaké nu mumbul kaluar jaringan, cair jeung naon baé padet nu mangrupa bagian tina orok. Gelombang ieu ditarjamahkeun kana gambar sareng ku kituna dokter tiasa napsirkeunana. Tina pencitraan ultrasound ieu, kamekaran sareng kamekaran orok tiasa dievaluasi pikeun ngontrol kakandungan anu langkung saé. Naon ultrasound ngamungkinkeun urang?

  • Ngalaksanakeun kadali kakandungan sareng perhatikeun upami kamekaran sareng kamekaran orok leres.
  • Upami aya masalah, éta tiasa dianalisis sacara akurat sareng diagnosis tiasa dikonfirmasi.
  • Ogé ngidinan Anjeun pikeun ngalakukeun penilaian naon umur gestational, lamun data periode panungtungan coincide jeung minggu kakandungan. Sajaba ti éta, ngajadikeun hiji assessment tina tipe plasénta jeung lamun aya leuwih ti hiji orok dina kakandungan sarua.

Naon jinis ultrasound anu dilakukeun nalika kakandungan?

Aya dua jenis utama ultrasounds fétus:

  • La ecografia beuteung, nu paling umum jeung mana bisa ditingkatkeun ku émisi gelombang sora dina beuteung jeung nu ditarjamahkeun kana gambar. Gél konduktif diterapkeun pikeun ngagampangkeun pamariksaan langkung saé.
  • ultrasound transvaginal, dimana transduser disimpen di jero heunceut pikeun moto gambar anu sami sareng ultrasound beuteung. Hal ieu mindeng dipaké nalika kakandungan mimiti nalika tipe séjén ultrasound teu bisa nyadiakeun informasi cukup.

Ultrasound beuteung

Dina grup ultrasounds beuteung aya tipe séjén ieu:

  • Doppler ultrasound, nu rinci informasi ngeunaan sirkulasi getih orok urang.
  • Echocardiography fétus, teu ngalaporkeun kumaha jantung orok urang jalan di jéntré. Éta tiasa dianggo pikeun ngaluarkeun yén teu aya cacad jantung.
  • 3D ultrasound, rinci gambar kalawan leuwih jelas tur dimana anjeun tiasa ningali orok dina leuwih jéntré.
  • ultrasound husus, dilaksanakeun nalika disangka aya anomali dina janin.

Ku kituna, Jaminan Sosial ngalakukeun sahenteuna 3 ultrasounds, hiji dina unggal trimester. Éta mangrupikeun minimum anu ditangtukeun pikeun mastikeun yén aya ngawaskeun anu leres dina kamekaranana. Upami Anjeun leuwih resep ngalakukeun sababaraha deui, anjeun bakal milih Resort ka klinik swasta, aya awéwé anu milih ngalakukeun hiji unggal bulan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.