Nalika muriang dianggap orok?

muriang di orok

Demam di orok tiasa bahaya pisan sareng ku kituna penting pikeun terang fitur naon anu kedah diperhatoskeun nalika muncul. Nalika suhu naék awak keur ngalungkeun sinyal peringatan, éta ngingetkeun yén inféksi dimimitian. Demam mangrupikeun mékanisme pertahanan awak sareng dina seuseueurna kasus éta mangrupikeun akibat sareng sanés masalah nyalira.

Maksudna, muriang henteu janten résiko pikeun orok, prinsipna mah, tapi anu ngabalukarkeun éta tiasa gaduh akibat anu ageung. Utamana sacara serius dina orok anu henteu acan gaduh sistem imun anu kuat sareng pertahananna henteu acan siap. Ayeuna sagala rupa naékna suhu muriang sorangan teu dianggap.

Nalika muriang di orok

Suhu awak naék nalika kedah ngajaga awak tina inféksi, atanapi panyabab sanésna. Tapi kadang anjeun ngan butuh sababaraha tenths. Ieu anu dianggap muriang low-grade na di babies eta ditangtukeun ku cara nyokot suhu rectal. Suhu rectal normal di orok nyaéta suhu anu henteu ngaleuwihan 37,6º. Antara 37,6º jeung 38º Anak dianggap muriang low-grade.

Ti 38º nyaeta lamun eta dipikaharti yén orok geus muriang nyata. Umumna épisode muriang lumangsung antara 1 sareng 3 dinten di orok sareng paningkatan suhu disababkeun ku inféksi virus. Lamun datang ka orok ngora pisan atawa lactating, hal anu penting pikeun indit ka kantor pediatrician pikeun meunteun kaayaan, sabab dina sababaraha kasus muriang bisa jadi tanda peringatan masalah utama lianna.

Sedengkeun pikeun cara pangalusna pikeun ngukur suhu orok, naon pediatricians nyarankeun nyaéta kieu. Orok sahandapeun 3 bulan umurna dicandak suhu dina kelek atawa dahi. Ieu mangrupikeun ukuran kaamanan sabab cara anu paling dipercaya nyaéta ku cara nempatkeun térmométer dina réktum. Sanajan kitu, dina misalna hiji kajadian orok leutik bisa lumangsung anu pangalusna dihindari. Ti sataun ka hareup, cara anu paling dipercaya nyaéta suhu rectal atanapi dahi, sareng ti sataun ka hareup, éta tiasa ditransfer kana kelek. Buka kantor pediatrician urang lamun salian ti muriang anjeun niténan gejala séjén.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.