Nalika orok dilahirkeun pireu

Aya seueur alesan naha a anak tiasa dilahirkeun pireu. Salain ti faktor katurunan, nalika kakandungan sababaraha komplikasi atanapi paripolah tiasa nyababkeun orok pireu. Upami calon ibu nginum obat ototoxic atanapi ngariung panyakit sapertos rubella, toksoplasmosis atanapi flu, orok tiasa janten pireu.

Dina ngalahirkeun, marabahaya fétus atanapi prématuritas mangrupikeun faktor résiko, ogé sesah sareng pangiriman anu berkepanjangan predispose murangkalih ka pireu. Sareng saatos lahir, patologis sapertos otitis, gondong, campak atanapi meningitis tiasa ngarusak ceuli, teu kakantun sababaraha pangobatan.

Sanaos sababaraha spesialis negeskeun yén pireu anu langkung gampang didétéksi ngan ukur saatos 2 atanapi 3 taun, panginten aya kasus anu ngabandungan orok tiasa didiagnosis dina sababaraha dinten ti orok. Éta bakal tiasa dilakukeun ku tés anu disebut otoemisi akustik. Éta diwangun ku kéngingkeun ku alat anu ngaluarkeun sora anu nyababkeun hiji jenis kamandang dihasilkeun anu dianalisis sareng dievaluasi pikeun masihan réspon anu positip atanapi négatip kana tés.

Ngémutan éta pireu budak leutik tiasa sacara serius kompromi émosional, ngembangkeun kognitif sareng sosial budakPenting pikeun diagnosis na dilakukeun sakumaha mungkin, supados padamel komunikasi antara orok sareng kolotna dimimitian tiheula sareng pangaruh gancang. Diagnosis mimiti kaleungitan dédéngéan ngamungkinkeun ngamimitian pangobatan sateuacan 6 bulan, sahingga nyingkahan perobihan basa sareng resep ngembangkeun neuropsychological murangkalih.

Diagnosis mimiti dédéngéan dilakukeun ku pamariksaan audiometric, utamina nalika aya kacurigaan dina kaayaan sapertos: kalahiran berisiko tinggi, kasus pireu katurunan, perkawinan antara jalma kulawarga anu sami (consanguinity), kakandungan dibarengan ku rubella, sareng kasus tina meningitis saatos ngalahirkeun. Duduluran budak leutik atanapi leungitna nguping ayeuna mangrupikeun masalah anu tiasa dicegah dina kaseueuran kasus berkat kamajuan téknologi sareng ubar. Koncina nyaéta diagnosis gancang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

9 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   naomi cenahna

    Abdi hamil 6 bulan sareng kuring ngalaman gejala toksoplasmosis dina kontrol. Naon anu kuring kedah lakukeun pikeun mastikeun yén anak kuring bakal lahir ogé?

  2.   Diana cenahna

    Kaponakan awewe kuring lahir sareng cacad tina ceuli katuhu sareng nalika anjeunna lahir aranjeunna nyarios yén upami anjeunna bakal nguping yén dina umur 4 taun anjeunna parantos ngupingkeun deui ceuli na dinten ayeuna dina 3 bulan aranjeunna nyarios yén anjeunna moal tiasa nguping kumaha kuring tiasa ngabantosan anjeunna, dimana kuring kedah nyandak anjeunna kanggo dievaluasi?

  3.   Soledad cenahna

    Halo, lanceuk kuring pireu sareng bisu, anjeunna parantos yuswa 24 taun. Naha aya solusi anu tiasa kuring laksanakeun pikeun ngabantosan anjeun?

  4.   Paola cenahna

    Halo. Kuring gaduh putra anu henteu tiasa ngupingkeun .. anjeunna dideteksi dina umur 6 bulan .. anjeunna ngagaduhan implan koklea anu suksés .. tapi anjeunna nampik éta .. Dinten ayeuna anjeunna yuswa 11 taun sareng anjeunna nganggo basa isyarat .. kulawarga kedah diajar tandana .. anjeunna calakan pisan sareng aktip .. sareng sanaos seueur biaya urang ngantepkeun, anjeunna mandiri pisan ..

  5.   paola spitzmaul cenahna

    Halo. Kuring gaduh putra anu henteu tiasa ngupingkeun .. anjeunna dideteksi dina umur 6 bulan .. anjeunna ngagaduhan implan koklea anu suksés .. tapi anjeunna nampik éta .. Dinten ayeuna anjeunna yuswa 11 taun sareng anjeunna nganggo basa isyarat .. kulawarga kedah diajar tandana .. anjeunna calakan pisan sareng aktip .. sareng sanaos seueur biaya urang ngantepkeun, anjeunna mandiri pisan ..

    1.    Macarena cenahna

      Halo Paola, hatur nuhun parantos masihan koméntar sareng ngabagi pangalaman anjeun.

    2.    Lucia Paredes cenahna

      Halo Paola, kumaha anjeun sadar yén orok anjeun ngagaduhan penderitaan?

  6.   rosalba cenahna

    Halo, wilujeng siang, abdi gaduh kaponakan awewe anu umurna 12 taun sareng pireu ku lahirna sareng anu leresna kuring hoyong ngabantosan anjeunna dimana kuring tiasa nyandak anjeunna ningali naha aya kamungkinan yén anjeunna bakal ningkatkeun atanapi gaduh kasempetan pikeun ngadangukeun.

    1.    Macarena cenahna

      Halo, upami anjeun henteu terang jasa khusus atanapi asosiasi di kota anjeun, anjeun tiasa naros ka Base Services Sosial supados aranjeunna tiasa nyarios mémori pikeun anjeun buka.