nalika orok ngarayap

nalika orok ngarayap

Kahariwang geus ilahar di kolot anyar. Aranjeunna mindeng heran nalika orok ngarayapIraha anjeunna ngawitan ngaraosan tuangeun padet, iraha anjeunna bakal nyandak léngkah-léngkah munggaran… Sareng daptarna panjang. Ieu ngawengku sagala milestone leutik nu speaks kana tumuwuhna kematangan orok.

Kabeneran aya nu urang sabenerna bisa ngobrol ngeunaan parameter tangtu nalika analisa momen nu a orok mimiti ngorondang. Perlu dipikanyaho yén sababaraha milestones sejenna kudu lumangsung mimitina anu bakal ngakibatkeun prosés kamerdikaan motor ieu. Jeung lamun urang ngobrol ngeunaan milestones di dunya budak leutik, urang nujul kana parobahan nu nandaan évolusi anak.

ngorondang munggaran

Tumuwuhna orok henteu ngan ukur ditandaan ku ukuran atanapi beurat tapi ogé ku prosés alami anu nyarioskeun kadewasaan orok. Orok dilahirkeun kalayan naluri nyusu tapi saatos sababaraha minggu anjeunna mimiti nahan panonna, teras nunjukkeun seuri asli anu munggaran. Engké, manéhna baris nyoba ngangkat jeung ngarojong sirah, uncover leungeun-Na, jeung nyoba nyokot objék. Anjeunna bakal nuturkeun urang sareng panonna sareng sakedik-sakedik anjeunna bakal mendakan yén anjeunna tiasa berinteraksi sareng dunya.

nalika orok ngarayap

Sabudeureun genep bulan hirup, orok mimiti diuk nepi sorangan. Dina sababaraha kasus, ieu lumangsung dina 5 bulan, di batur dina 7 bulan. Éta mangrupikeun léngkah gedé munggaran pikeun kamerdékaan. Sakali aranjeunna ngarasa nyalira, aranjeunna tiasa ngorondang milarian barang sareng ti dinya dugi ka ngarayap aya sababaraha léngkah. Ngarayap nyaéta tahap salajengna orok. Éta lumangsung antara 6 sareng 10 bulan, gumantung kana orok sareng kamekaran psikomotorana.

Awalna ngarayap bisa rada… teu rapih meureun? Ulah ngaharepkeun sakabéh orok ngorondang sampurna tur kawas dina commercials televisi. Aya orok anu dimimitian ku a Crawling henteu teratur, dimana aranjeunna ngagerakkeun atanapi nyorong diri kalayan ngan hiji suku. Dina kasus séjén, nu disebut Kuring ngarayap ka tukang, nu pisan normal di loba barudak. Lajeng aya orok anu campuran antara ngorondang jeung ngorondang.

Iraha anjeunna ngarayap?

Anu penting nyaéta terang yén murangkalih neraskeun prosés évolusionérna sareng nunjukkeun tanda-tanda kamajuan motorik. Sanggeus nyekel sirah maranéhanana, nyokot objék jeung diuk nepi sorangan, Crawling ieu asalna sapanjang nu, sanajan dina kasus dimana eta pabalatak, speaks of a milestone anyar dina ngembangkeun motor orok urang.

Jeung naha henteu salempang pisan ngeunaan kali na nalika orok ngarayap? Kusabab anu kedah dianalisis nyaéta kurva évolusi. Aya orok anu langkung intrepid sareng fisik anu ngalakukeun sadayana sateuacanna sedengkeun anu sanésna langkung tenang sareng anu dipiharep dina umur anu tangtu bakal kajantenan engké. Anu penting nyaéta pikeun ngadaptar yén tonggak-tonggak éta neruskeun kurva ekspektasi.

Ku kituna, ku 8 bulan diperkirakeun yén orok mimiti ngarayap: mundur, maju, gigir. Tapi lamun ieu teu lumangsung dina cara nu tangtu, hal anu penting nyaéta pikeun ngarekam pola séjén nu nyarita ngeunaan évolusi jeung tumuwuhna ngembangkeun motor. Alesan? Aya orok anu henteu kantos ngorondang tapi ngalangkungan léngkah panengah ieu nuju naon anu bakal dijalankeun.

Tulisan anu aya hubunganana:
Latihan senam pikeun orok

Aya orok anu sanggeus diuk turun, pindah jeung lianna tapi teu ngarayap. Salaku waktu ngalir, aranjeunna mimiti nangtung nepi nyekel kana parabot atawa jalma lajeng mimiti leumpang. Sanaos seueur orok ngalangkungan léngkah tengah ieu, éta henteu salawasna kajadian. Sagampil aya barudak anu leumpang di 10 bulan jeung batur sabudeureun sataun satengah.

Di dunya budak leutik teu aya waktos anu pasti sabab seueur faktor anu mangaruhan kamekaran budak. Anu penting nyaéta nengetan kurva évolusionér unggal orok. Sarta lamun di mamang, salawasna konsultasi pediatrician anu nuturkeun anak, anu bakal tiasa ngadeteksi sagala masalah mungkin.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)